Tämän moduulin osaamistavoitteet voi saavuttaa seuraavilla tavoilla:
a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät monimuotototeutuksessa.
b. Työelämäprojektiin tai muuhun projektiin osallistumalla.
c. Omassa työssä oppimalla (opinnollistaminen).
Jakso toteutetaan mahdollisuuksien mukaan kehitysprojektina, jolla on toimeksiantaja ja osallistuvat opiskelijaryhmät toimivat projektiryhminä.
Syksyllä 2019 projekti totetutetaan yhteistyössä Messukeskuksen/Suomen Messut kanssa (tilaaja) ja aiheena on Gastro 2020 opiskelijapäivän suunnittelu ja kehittäminen.
Ohjaajat: Terhi Oksanen-Alén, Hanna Moisio ja Kari Nurminen
Ruuska, K. 2007. Pidä projekti hallinnassa. Suunnittelu, menetelmät, vuorovaikutus. Talentum, Helsinki. luvut 1-5 ja 7.
Tuntityöskentelyn materiaali sekä muu ohjaajien ilmoittama tai jakama materiaali.
Opintojaksolla voidaan tehdään HH:n yhteistyökumppaneiden toimeksiannosta kehitys- tai muu projekti. Syksyn 2019 projekti on Gastro 2020 ohjelma opiskelijakävijöille Suomen Messujen toimeksiannosta.
Haagan toimipiste
Suomi
Projekti laaditaan huomioiden paikalliset, kansalliset ja kansainväliset ravintola- ja ruokatrendit
26.08.2019 - 13.12.2019
Opintojakson tehtävänä on ryhmäkohtainen projektisuunnitelma ja sen raportointi kevään 2020 toteutusta silmälläpitäen. Tarkempi toimeksianto lähiopetuksessa 27.8. Suunnitelmat esitetään lähiopetuksessa 3.12. ja raportoidaan Moodleen 12.12. mennessä.
17.06.2019 - 30.08.2019
27.8. Briiffi- jakson toimeksianto (kaikki ohjaajat)
28.8. Tutustuminen Messukeskukseen
17.9. 2. lähiopetus: Terhi Oksanen-Alén ja Hanna Moisio
22.10. 3. lähiopetus Hanna Moisio
12.11. 4. lähiopetus (raportointi; tuotokset ja kapulan siirto toteuttaville ryhmille) Kari Nurminen
3.12. Projektiryhmät esittävät tuotoksensa/suunnitelmansa (kaikki ohjaajat ja tilaajan edustaja)
12.12. Raporttien deadline Moodlessa
b. Työelämäprojektiin tai muuhun projektiin osallistumalla.
c. Omassa työssä oppimalla (opinnollistaminen).
Opiskelija voi saada aikaisemmin hankitun osaamisen tunnustetuksi suorittamalla opintojaksosta näytön: yhteys ohjaajaan.
Kari Nurminen, Hanna Moisio, Terhi Oksanen-Alén
15 - 30
Moduuli arvioidaan käyttäen asteikkoa kiitettävä (5), erittäin hyvä (4), hyvä (3), tyydyttävä (2), välttävä (1), hylätty (0).
Arviointikriteerit on esitetty asteikolla 1 - 3 - 5
Projektisuunnitelma kokonaisuutena 30 % (30/100 p)
LTS, esitetyt ideat ja parannuskeinot 35% (35/100 p)
Esitetyt laskelmat 35% (35/100)
HOTRA Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelma
1.00 op
1.00 op
H-5