•   Ruuan ja juoman yhdistäminen HOS021AS2A-3002 13.01.2025-14.03.2025  5   (RE4HA2, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Tämän opintojakson suoritettuaan opiskelija osaaa analysoida ruokien ja juomien keskeisiä makutekijöitä
    Hallitsee yhdistämisen perusteet
    Ymmärtää ruoka- ja juomayhdistelmien merkityksen asiakaskokemuksen rakentamisessa
    Sisältö
    Systemaattisen aistinvaraisen arvioinnin hyödyntäminen
    Klassiset yhdistelmät ja moderneihin makuaistimuksiin liittyvät yhdistelmät
    Ateriakokonaisuuden suunnitteleminen ja toteuttaminen
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Tietää ja osaa kuvata klassiset yhdistelmät
    Tunnistaa klassisiin yhdistelmiin perustuvan ateriakokonaisuuden periaatteet
    Tietää peruselementit ruuissa ja juomissa
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Osaa analysoida klassisten yhdistelmien makutekijät
    Osaa soveltaa klassisiin ja moderneihin yhdistelmiin perustuvien ateriakokonaisuuksien periaatteita
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Hyödyntää ruoka- ja juomayhdistelmiä asiakaskokemuksen rakentamisessa
    Osaa suunnitella ja toteuttaa tasapainoisen ateriakokonaisuuden

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Luennot
    Itsenäinen opiskelu
    Harjoitustyöt ja maistelut kontaktiopetuksessa

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Tuntityöskentelyn materiaali sekä muu ohjaajan ilmoittama ja jakama materiaali.

    Työelämäyhteydet

    Tiedon, havaintojen ja osaamisen hyödyntäminen työelämässä sekä hankitun osaamisen soveltaminen ja kytkeminen teoriaan.

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    13.01.2025 - 14.03.2025

    Oppimistehtävät

    Perusmakutehtävä (ryhmätyö) Kurssitehtävä. menu ja juomasuositukset (ryhmätyö) Tuntitehtävät ja harjoitukset opetuskerroilla (yksilötyö)

    Ilmoittautumisaika

    02.01.2025 - 10.01.2025

    Aikataulu

    Opetus lukujärjestyksen mukaisesti keskiviikkoisin klo 8.00- 13.45 Viiniluokka A427 ja/tai Hartwall -luokka/ Opetuskeittiö Nuijamies

    Ryhmä
    • RE4HA2
    • CONTACT
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    Jos sinulla on jo opintojakson osaamistavoitteiden mukaista osaamista, voit näyttää osaamisesi ennen opintojakson alkua.

    Vaihe 1: Perehdy opintojakson opintojaksokuvauksessa määriteltyihin osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin ja peilaa omaa osaamistasi suhteessa niihin. Kirjoita lyhyt analyysi omasta osaamisestasi esim. word-tiedostoon (Max 2 sivua). Lähetä tiedosto sähköpostitse osaamista ohjaavalle opettajalle: Hanna Rinne/Sakari Ketolainen

    Vaihe 2: Osaamista ohjaava opettaja sopii kanssasi toimintamallin näyttötehtävistä ja näyttötilaisuudesta.


    Work&Study:

    Vaihe 1: Tutustu Work & Study-ohjeisiin huolellisesti ja varmista, että olet ymmärtänyt mitä opinnollistaminen tarkoittaa. (Mikäli jo osaat asian, kyse ei ole opinnollistamisesta vaan aiemmin hankitun osaamisen näyttämisestä)

    Vaihe 2: Tutustu suuntautumisesi opintojaksokuvauksiin ja vertaa osaamistavoitteita omaan osaamiseesi. Pohdi löytyykö tutkinnostasi opintojaksoja, joiden osaamistavoitteet voit saavuttaa työssäsi lähitulevaisuudessa?

    Vaihe 3: Sovi työpaikallasi opinnollistamisesta.

    Vaihe 4: Avaa Work & Study -hakemuslomake ja täytä se huolellisesti. Huom! Lomakkeessa sinun tulee osata kuvata omaa osaamistasi suhteessa opinnollistettavan opintojakson/moduulin tai muun kokonaisuuden osaamistavoitteisiin.

    Vaihe 5: Kun olet lähettänyt lomakkeen, on Work & Study –ohjaajasi tai osaamista ohjaava opettaja sinuun yhteydessä. Hänen kanssaan sovitte tapaamisen ja teette tarkemman opinnollistamissuunnitelman.

    https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

    Opettaja

    Jouko Mykkänen, Jari Karjalainen

    Paikkoja

    15 - 35

    Arviointitavat

    Opintojaksojen contact-, online- ja blended-toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25 %, arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50 %, opintojakso hylätään.

    Koulutus

    RESTO Restonomi

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5