•   Tuloksellinen ammattikeittiö HOS012AS3A-3003 18.08.2025-10.10.2025  5   (RRB6HA1, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa: Analysoida yrityksen kilpailuympäristöä, Arvioida yrityksen tuloksellisuutta ja kulurakenteita, Arvioida eri asiakkuuksien kannattavuutta sekä hinnoitella tuotteita ja tilaustapahtumia.
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Yrityksen talous, kannattavuuden suunnittelu sekä ruokatuotannon prosessit ja laatu -opintojaksot oltava käytynä
    Sisältö
    Opintojakson sisältöjä ovat: Tuotekohtainen kannattavuus (Menu mix), Asiakaskohtainen kannattavuuslaskenta, Tiedolla johtaminen, Hinnoittelumallit, Kannattavuustutkimus, Tuottojohtaminen ja kilpailija-analyysi.
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Osaa tulkita yrityksen kilpailuympäristöä, tunnistaa yrityksen tuloksellisuuteen ja kulurakenteisiin liittyviä tekijöitä, osaa arvioida eri asiakkuuksien kannattavuutta, osaa hinnoitella tuotteita ja tilaustapahtumia liikeideaan sopivasti
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Osaa analysoida yrityksen kilpailuympäristöä, osaa arvioida yrityksen tuloksellisuuteen ja kulurakenteisiin vaikuttavia tekijöitä, osaa tutkia ja arvioida eri asiakkuuksien kannattavuutta, osaa hinnoitella tuotteita ja tilaustapahtumia kannattavasti ja liikeideaan sopivasti
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Osaa analysoida yrityksen kilpailuympäristöä ja ennakoida muutoksia, osaa arvioida yrityksen tuloksellisuuteen ja kulurakenteisiin vaikuttavia tekijöitä sekä kehittää toimintaa kannattavuustutkimuksen perusteella, osaa tutkia ja arvioida eri asiakkuuksien kannattavuutta, osaa hinnoitella tuotteita ja tilaustapahtumia kannattavasti eri liikeideoissa ja toimintaympäristöissä

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Opiskelu perustuu ohjattuun lähiopetukseen ja harjoitustehtävien tekoon.

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Heikkilä, P. & Saranpää, T. 2013 tai uudempi. Hotelli- ja ravintola-alan sisäinen laskentatoimi. Restamark Oy. Helsinki.
    Gregoire, M. B. 2017. Foodservice organizations: A managerial and systems approach. Ninth Edition. Boston: Pearson.

    Työelämäyhteydet

    Opintojakson harjoitukset ja tehtävät koostuvat ravintola-alan käytännön sovellutuksista.

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Tentin ajankohta ilmoitetaan opintojakson alettua

    Opetuskieli

    Suomi

    Kansainvälisyys

    Opintojaksolla huomioidaan alan kansainväliset laskentakäytännöt.

    Ajoitus

    18.08.2025 - 10.10.2025

    Oppimistehtävät

    Kontaktiopetuskerroilla tehtävät harjoitustehtävät ja etätehtävät

    Aikataulu

    Opetus lukujärjestyksen mukaisesti

    Käsiteltävät aiheet lähiopetuskerroilla

    Tuotekohtainen kannattavuus
    Asiakaskohtainen kannattavuus
    Hinnoittelumallit: Ruokalistat, Tapahtuma, Catering
    Kannattavuustutkimus
    Kannattavuustutkimus
    Kilpailija-analyysi
    Tuottojohtaminen
    Tentti

    Ryhmä
    • RRB6HA1
    • CONTACT
    • BLENDED
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    Opinnollistaminen: Mikäli tiedät, että sinulla on kurssin aikana työpaikallasi vastuita ja kehityshankkeita, jotka suoraan liittyvät kurssin sisältöihin, voit suorittaa kurssin opinnollistettuna. Ota yhteys opettajaan.

    Opettaja

    Pekka Heikkilä, Sakari Ketolainen

    Paikkoja

    15 - 40

    Arviointitavat

    Opintojakso arvioidaan käyttäen asteikkoa kiitettävä (5), erittäin hyvä (4), hyvä (3), tyydyttävä (2), välttävä (1), hylätty (0). Arviointikriteerit on esitetty opintojakson tiedoissa (OPS) asteikolla 1 - 3 - 5.

    Osaaminen näytetään tentillä, tehtävillä ja etätehtävillä, jotka tulee palauttaa annettuun määräpäivään mennessä. Etätehtäviä ei voi palauttaa myöhässä.

    Koulutus

    RESRU Restonomi ruokatuotanto

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    2.50 op

    Arviointiasteikko

    H-5