Opiskelu perustuu ohjattuun lähiopetukseen ja harjoitustehtävien tekoon.
Heikkilä, P. & Saranpää, T. 2013 tai uudempi. Hotelli- ja ravintola-alan sisäinen laskentatoimi. Restamark Oy. Helsinki.
Gregoire, M. B. 2017. Foodservice organizations: A managerial and systems approach. Ninth Edition. Boston: Pearson.
Opintojakson harjoitukset ja tehtävät koostuvat ravintola-alan käytännön sovellutuksista.
Haagan toimipiste
Torstai 10.10.2024 klo 14.00 alkaen
Suomi
Opintojaksolla huomioidaan alan kansainväliset laskentakäytännöt.
19.08.2024 - 13.12.2024
Kontaktiopetuskerroilla tehtävät harjoitustehtävät ja etätehtävät
03.06.2024 - 16.08.2024
Opetus torstaisin klo 14.00-16.30
Viikko 1: Tuotekohtainen kannattavuus
Viikko 2: Asiakaskohtainen kannattavuus
Viikko 3: Hinnoittelumallit: Ruokalistat, Tapahtuma, Catering
Viikko 4: Kannattavuustutkimus
Viikko 5: Kannattavuustutkimus
Viikko 6: Kilpailija-analyysi
Viikko 7: Tuottojohtaminen
Viikko 8: Tentti
Opinnollistaminen: Mikäli tiedät, että sinulla on kurssin aikana työpaikallasi vastuita ja kehityshankkeita, jotka suoraan liittyvät kurssin sisältöihin, voit suorittaa kurssin opinnollistettuna. Ota yhteys opettajaan.
Pekka Heikkilä, Sakari Ketolainen
15 - 40
Opintojakso arvioidaan käyttäen asteikkoa kiitettävä (5), erittäin hyvä (4), hyvä (3), tyydyttävä (2), välttävä (1), hylätty (0). Arviointikriteerit on esitetty opintojakson tiedoissa (OPS) asteikolla 1 - 3 - 5.
Osaaminen näytetään tentillä ja etätehtävillä, jotka tulee palauttaa annettuun määräpäivään mennessä. Etätehtäviä ei voi palauttaa myöhässä.
RESRU Restonomi ruokatuotanto
0.00 op
0.00 op
H-5