Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa: Analysoida yrityksen kilpailuympäristöä, Arvioida yrityksen tuloksellisuutta ja kulurakenteita, Arvioida eri asiakkuuksien kannattavuutta sekä hinnoitella tuotteita ja tilaustapahtumia.
Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
Yrityksen talous, kannattavuuden suunnittelu sekä ruokatuotannon prosessit ja laatu -opintojaksot oltava käytynä
Osaa tulkita yrityksen kilpailuympäristöä, tunnistaa yrityksen tuloksellisuuteen ja kulurakenteisiin liittyviä tekijöitä, osaa arvioida eri asiakkuuksien kannattavuutta, osaa hinnoitella tuotteita ja tilaustapahtumia liikeideaan sopivasti
Arviointikriteeri - arvosana 3
Osaa analysoida yrityksen kilpailuympäristöä, osaa arvioida yrityksen tuloksellisuuteen ja kulurakenteisiin vaikuttavia tekijöitä, osaa tutkia ja arvioida eri asiakkuuksien kannattavuutta, osaa hinnoitella tuotteita ja tilaustapahtumia kannattavasti ja liikeideaan sopivasti
Arviointikriteeri - arvosana 5
Osaa analysoida yrityksen kilpailuympäristöä ja ennakoida muutoksia, osaa arvioida yrityksen tuloksellisuuteen ja kulurakenteisiin vaikuttavia tekijöitä sekä kehittää toimintaa kannattavuustutkimuksen perusteella, osaa tutkia ja arvioida eri asiakkuuksien kannattavuutta, osaa hinnoitella tuotteita ja tilaustapahtumia kannattavasti eri liikeideoissa ja toimintaympäristöissä
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Tiedot oppimateriaaleista annetaan opintojakson alussa.