•   Vastuullinen ruokatuotanto HOS011AS3A-3002 13.01.2025-16.05.2025  5   (RRB5HA1, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa: Tunnistaa liiketoiminnan kannalta oleelliset vastuullisuusnäkökulmat, Laatia liiketoimintaan soveltuvan vastuullisuusohjelman, Soveltaa vastuullisen johtamisen periaatteita, Viestiä yrityksen vastuullisuudesta
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Ruokapalvelut ja vastuullinen ruokatuotanto -opintojakso oltava käytynä
    Sisältö
    Opintojakson sisältöjä ovat: Vastuullisuusohjelma ja suunnitelmallisen vastuullisuuden teot liiketoiminnassa, Työhyvinvointi ja henkilöstökokemus ammattikeittiössä, Kestävä kasvu ja vastuullinen hankintatoimi, Vastuullisuusviestintä, Vastuullisuuden mittarit ja niiden käytännön soveltaminen ammattikeittiössä
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Tunnistaa liiketoiminnan kannalta oleelliset vastuullisuusnäkökulmat ja osaa kehittää siihen liittyviä toimintamalleja, ymmärtää vastuullisen johtamisen periaatteita, ymmärtää yrityksen vastuullisuusviestinnän merkityksen
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Tunnistaa ja osaa analysoida liiketoiminnan kannalta oleellisia vastuullisuusnäkökulmia sekä osaa kehittää liiketoimintaa niiden mukaisesti. Osaa soveltaa vastuullisen johtamisen periaatteita, osaa viestiä yrityksen vastuullisuudesta
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Tunnistaa ja osaa analysoida liiketoiminnan kannalta oleellisia vastuullisuusnäkökulmia sekä osaa mitata ja kehittää liiketoimintaa niiden mukaisesti. Osaa soveltaa vastuullisen johtamisen periaatteita, Osaa viestiä vastuullisuudesta ja kriittisesti arvioida yritysten vastuullisuusviestintää.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Luennot & yksilötehtävät

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Tiedot oppimateriaaleista annetaan opintojakson alussa.

    Työelämäyhteydet

    Verkostoituminen kohdeyrityksiin, luennot ja vierailijat

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Ei tenttiä

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    13.01.2025 - 16.05.2025

    Oppimistehtävät

    Orientaatiotehtävä - kirjallinen essee. Vastuullisuusnäkökulmat yrityksessä Opintojaksotehtävä 1. Vastuullisuusohjelman laatiminen: Tehtävänä on laatia esimerkkiyritykselle vastuullisuusohjelma. Tehtävässä tulee laatia jokaiselle vastuullisuusnäkökulmalle ohjelma strategian mukaisesti. pintojaksotehtäcvä2. Raportti: Yrityksen Vastuullisuusjohtaminen, mittarit ja seuranta & Vastuullisuusraportointi ja sidosryhmät

    Ilmoittautumisaika

    02.01.2025 - 10.01.2025

    Aikataulu

    Lähitapaamiset :
    vko 7 ma 10.02.2025 14.00 - 16.45 Luokka HA/L402
    vko 15 ti 08.04.2025 14.00 - 16.45 Luokka HA/L402
    vko 18 ti 29.04.2025 14.00 - 16.45 Luokka HA/L402

    Ryhmä
    • RRB5HA1
    • WORKSTUDY
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    Jos sinulla on jo opintojakson osaamistavoitteiden mukaista osaamista, voit näyttää osaamisesi ennen opintojakson alkua.

    Vaihe 1: Perehdy opintojakson opintojaksokuvauksessa määriteltyihin osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin ja peilaa omaa osaamistasi suhteessa niihin. Kirjoita lyhyt analyysi omasta osaamisestasi esim. word-tiedostoon (Max 2 sivua). Lähetä tiedosto sähköpostitse osaamista ohjaavalle opettajalle: Sakari Ketolainen

    Vaihe 2: Osaamista ohjaava opettaja sopii kanssasi toimintamallin näyttötehtävistä ja näyttötilaisuudesta.


    Work&Study:

    Vaihe 1: Tutustu Work & Study-ohjeisiin huolellisesti ja varmista, että olet ymmärtänyt mitä opinnollistaminen tarkoittaa. (Mikäli jo osaat asian, kyse ei ole opinnollistamisesta vaan aiemmin hankitun osaamisen näyttämisestä)

    Vaihe 2: Tutustu suuntautumisesi opintojaksokuvauksiin ja vertaa osaamistavoitteita omaan osaamiseesi. Pohdi löytyykö tutkinnostasi opintojaksoja, joiden osaamistavoitteet voit saavuttaa työssäsi lähitulevaisuudessa?

    Vaihe 3: Sovi työpaikallasi opinnollistamisesta.

    Vaihe 4: Avaa Work & Study -hakemuslomake ja täytä se huolellisesti. Huom! Lomakkeessa sinun tulee osata kuvata omaa osaamistasi suhteessa opinnollistettavan opintojakson/moduulin tai muun kokonaisuuden osaamistavoitteisiin.

    Vaihe 5: Kun olet lähettänyt lomakkeen, on Work & Study –ohjaajasi tai osaamista ohjaava opettaja sinuun yhteydessä. Hänen kanssaan sovitte tapaamisen ja teette tarkemman opinnollistamissuunnitelman.

    https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

    Opettaja

    Tiina Yrjölä

    Paikkoja

    15 - 40

    Arviointitavat

    Arviointi 1-5

    Pistemäärä ja arvosana
    0 - 49 pistettä =>  0 
    50 - 59 pistettä => 1
    60 - 69 pistettä => 2
    70 - 79 pistettä => 3
    80 - 89 pistettä => 4
    90 - 100 pistettä => 5 

    Opintojaksojen contact-, online ja blended-toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Koulutus

    RESRU Restonomi ruokatuotanto

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5