Vastuullinen ruokatuotanto (5 op)
Toteutuksen tunnus: HOS011AS3A-3002
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 02.01.2025 - 10.01.2025
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 13.01.2025 - 16.05.2025
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toimipiste
- Haagan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 40
- Koulutus
- RESRU Ruokatuotannon johtaminen
- Opettajat
- Tiina Yrjölä
- Ryhmät
-
RRB5HA1Ruokatuotanto, WS monimuoto, 5. lukukausi, Haaga, ryhmä 1
-
WORKSTUDYWork&Study -toteutus
- Opintojakso
- HOS011AS3A
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
Lähitapaamiset :
vko 7 ma 10.02.2025 14.00 - 16.45 Luokka HA/L402
vko 15 ti 08.04.2025 14.00 - 16.45 Luokka HA/L402
vko 18 ti 29.04.2025 14.00 - 16.45 Luokka HA/L402
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
1)Lähi- ja/ tai Online-opetus ja opintojakson osaamistavoitteisiin liittyvät oppimistehtävät. 2) Mikäli jo osaat tämän opintojakson osaamistavoitteet, voit näyttää osaamisesi. Kysy lisää opintojakson opettajalta. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study
Intro
Tällä opintojaksolla pääset perehtymään syvällisesti ruoka- ja ravintola-alan vastuullisuuteen sekä sen merkitykseen osana kannattavaa liiketoimintaa. Lisäksi tutustut vastuullisuusviestintään ruoka-alalla.
Oppimateriaalit
Tiedot oppimateriaaleista annetaan opintojakson alussa.
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Luennot & yksilötehtävät
Työelämäyhteydet
Verkostoituminen kohdeyrityksiin, luennot ja vierailijat
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Ei tenttiä
Toteutuksen valinnaiset oppimistavat
Jos sinulla on jo opintojakson osaamistavoitteiden mukaista osaamista, voit näyttää osaamisesi ennen opintojakson alkua.
Vaihe 1: Perehdy opintojakson opintojaksokuvauksessa määriteltyihin osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin ja peilaa omaa osaamistasi suhteessa niihin. Kirjoita lyhyt analyysi omasta osaamisestasi esim. word-tiedostoon (Max 2 sivua). Lähetä tiedosto sähköpostitse osaamista ohjaavalle opettajalle: Sakari Ketolainen
Vaihe 2: Osaamista ohjaava opettaja sopii kanssasi toimintamallin näyttötehtävistä ja näyttötilaisuudesta.
Work&Study:
Vaihe 1: Tutustu Work & Study-ohjeisiin huolellisesti ja varmista, että olet ymmärtänyt mitä opinnollistaminen tarkoittaa. (Mikäli jo osaat asian, kyse ei ole opinnollistamisesta vaan aiemmin hankitun osaamisen näyttämisestä)
Vaihe 2: Tutustu suuntautumisesi opintojaksokuvauksiin ja vertaa osaamistavoitteita omaan osaamiseesi. Pohdi löytyykö tutkinnostasi opintojaksoja, joiden osaamistavoitteet voit saavuttaa työssäsi lähitulevaisuudessa?
Vaihe 3: Sovi työpaikallasi opinnollistamisesta.
Vaihe 4: Avaa Work & Study -hakemuslomake ja täytä se huolellisesti. Huom! Lomakkeessa sinun tulee osata kuvata omaa osaamistasi suhteessa opinnollistettavan opintojakson/moduulin tai muun kokonaisuuden osaamistavoitteisiin.
Vaihe 5: Kun olet lähettänyt lomakkeen, on Work & Study –ohjaajasi tai osaamista ohjaava opettaja sinuun yhteydessä. Hänen kanssaan sovitte tapaamisen ja teette tarkemman opinnollistamissuunnitelman.
https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study
Oppimistehtävät
Orientaatiotehtävä - kirjallinen essee. Vastuullisuusnäkökulmat yrityksessä
Opintojaksotehtävä 1. Vastuullisuusohjelman laatiminen: Tehtävänä on laatia esimerkkiyritykselle vastuullisuusohjelma. Tehtävässä tulee laatia jokaiselle vastuullisuusnäkökulmalle ohjelma strategian mukaisesti.
pintojaksotehtäcvä2. Raportti: Yrityksen Vastuullisuusjohtaminen, mittarit ja seuranta & Vastuullisuusraportointi ja sidosryhmät
Arviointitavat
Arviointi 1-5
Pistemäärä ja arvosana
0 - 49 pistettä => 0
50 - 59 pistettä => 1
60 - 69 pistettä => 2
70 - 79 pistettä => 3
80 - 89 pistettä => 4
90 - 100 pistettä => 5
Opintojaksojen contact-, online ja blended-toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.