Vastuullinen ruokatuotanto (5 op)

Toteutuksen tunnus: HOS011AS3A-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.01.2025 - 10.01.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
13.01.2025 - 16.05.2025
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Haagan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 40
Koulutus
RESRU Ruokatuotannon johtaminen
Opettajat
Tiina Yrjölä
Ryhmät
RRB5HA1
Ruokatuotanto, WS monimuoto, 5. lukukausi, Haaga, ryhmä 1
WORKSTUDY
Work&Study -toteutus
Opintojakso
HOS011AS3A

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

Lähitapaamiset :
vko 7 ma 10.02.2025 14.00 - 16.45 Luokka HA/L402
vko 15 ti 08.04.2025 14.00 - 16.45 Luokka HA/L402
vko 18 ti 29.04.2025 14.00 - 16.45 Luokka HA/L402

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

1)Lähi- ja/ tai Online-opetus ja opintojakson osaamistavoitteisiin liittyvät oppimistehtävät. 2) Mikäli jo osaat tämän opintojakson osaamistavoitteet, voit näyttää osaamisesi. Kysy lisää opintojakson opettajalta. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

Intro

Tällä opintojaksolla pääset perehtymään syvällisesti ruoka- ja ravintola-alan vastuullisuuteen sekä sen merkitykseen osana kannattavaa liiketoimintaa. Lisäksi tutustut vastuullisuusviestintään ruoka-alalla.

Oppimateriaalit

Tiedot oppimateriaaleista annetaan opintojakson alussa.

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Luennot & yksilötehtävät

Työelämäyhteydet

Verkostoituminen kohdeyrityksiin, luennot ja vierailijat

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Ei tenttiä

Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

Jos sinulla on jo opintojakson osaamistavoitteiden mukaista osaamista, voit näyttää osaamisesi ennen opintojakson alkua.

Vaihe 1: Perehdy opintojakson opintojaksokuvauksessa määriteltyihin osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin ja peilaa omaa osaamistasi suhteessa niihin. Kirjoita lyhyt analyysi omasta osaamisestasi esim. word-tiedostoon (Max 2 sivua). Lähetä tiedosto sähköpostitse osaamista ohjaavalle opettajalle: Sakari Ketolainen

Vaihe 2: Osaamista ohjaava opettaja sopii kanssasi toimintamallin näyttötehtävistä ja näyttötilaisuudesta.


Work&Study:

Vaihe 1: Tutustu Work & Study-ohjeisiin huolellisesti ja varmista, että olet ymmärtänyt mitä opinnollistaminen tarkoittaa. (Mikäli jo osaat asian, kyse ei ole opinnollistamisesta vaan aiemmin hankitun osaamisen näyttämisestä)

Vaihe 2: Tutustu suuntautumisesi opintojaksokuvauksiin ja vertaa osaamistavoitteita omaan osaamiseesi. Pohdi löytyykö tutkinnostasi opintojaksoja, joiden osaamistavoitteet voit saavuttaa työssäsi lähitulevaisuudessa?

Vaihe 3: Sovi työpaikallasi opinnollistamisesta.

Vaihe 4: Avaa Work & Study -hakemuslomake ja täytä se huolellisesti. Huom! Lomakkeessa sinun tulee osata kuvata omaa osaamistasi suhteessa opinnollistettavan opintojakson/moduulin tai muun kokonaisuuden osaamistavoitteisiin.

Vaihe 5: Kun olet lähettänyt lomakkeen, on Work & Study –ohjaajasi tai osaamista ohjaava opettaja sinuun yhteydessä. Hänen kanssaan sovitte tapaamisen ja teette tarkemman opinnollistamissuunnitelman.

https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

Oppimistehtävät

Orientaatiotehtävä - kirjallinen essee. Vastuullisuusnäkökulmat yrityksessä
Opintojaksotehtävä 1. Vastuullisuusohjelman laatiminen: Tehtävänä on laatia esimerkkiyritykselle vastuullisuusohjelma. Tehtävässä tulee laatia jokaiselle vastuullisuusnäkökulmalle ohjelma strategian mukaisesti.
pintojaksotehtäcvä2. Raportti: Yrityksen Vastuullisuusjohtaminen, mittarit ja seuranta & Vastuullisuusraportointi ja sidosryhmät

Arviointitavat

Arviointi 1-5

Pistemäärä ja arvosana
0 - 49 pistettä =>  0 
50 - 59 pistettä => 1
60 - 69 pistettä => 2
70 - 79 pistettä => 3
80 - 89 pistettä => 4
90 - 100 pistettä => 5 

Opintojaksojen contact-, online ja blended-toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

Siirry alkuun