•   Tuotekehityksen ja aistinvaraisen arvioinnin menetelmät HOS010AS3A-3004 12.01.2026-13.03.2026  5   (RR4HA1, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa: Kuvata ja soveltaa tuotekehitysprosessimalleja, hyödyntää tuotekehityksen erilaisia ideointimenetelmiä, Analysoida aistihavaintojen merkitystä elintarvikkeen ominaisuuksien arvioinnissa, Suunnitella ja toteuttaa pienimuotoisen aistinvaraisen arviointitilaisuuden, Raportoida keräämäänsä aineistoa ja pohtia tulosten merkitystä
    Sisältö
    Opintojakson sisältöjä ovat: Suunnitelmalliset tuotekehitysprosessit ja niiden dokumentointi, Erilaiset tuotekehityksen ideointimenetelmät, Kaupallistaminen, Aistien toiminta ja perusmaut, Aistinvaraiset tutkimusmenetelmät, Ruoka- ja juomatuotteiden aistinvarainen arviointi
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Osaa kuvata tuotekehitysprosessimalleja ja ymmärtää tuotekehityksen erilaisia ideointimenetelmiä. Tunnistaa aistihavaintojen merkityksen elintarvikkeen ominaisuuksien arvioinnissa. Osaa suunnitella ja toteuttaa pienimuotoisen aistinvaraisen arviointitilaisuuden. Osaa raportoida keräämäänsä aineistoa ja pohtia tulosten merkitystä
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Osaa kuvata ja soveltaa tuotekehitysprosessimalleja ja hyödyntää tuotekehityksen erilaisia ideointimenetelmiä ammattikeittiössä. Ymmärtää kaupallistamisen roolin tuotekehityksessä. Osaa selittää aistihavaintojen merkityksiä elintarvikkeen ominaisuuksien arvioinnissa. Osaa suunnitella ja toteuttaa pienimuotoisen aistinvaraisen arviointitilaisuuden sekä arvioida sen luotettavuutta. Osaa raportoida keräämäänsä aineistoa ja pohtia kriittisesti tulosten merkitystä
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Osaa kuvata, soveltaa ja arvioida tuotekehitysprosessimalleja. Osaa soveltaa ja kehittää tuotekehityksen erilaisia ideointimenetelmiä ammattikeittiössä. Ymmärtää ja osaa analysoida kaupallistamisen roolia tuotekehityksessä. Osaa selittää ja arvioida aistihavaintojen merkityksiä elintarvikkeen ominaisuuksien arvioinnissa. Osaa suunnitella ja toteuttaa pienimuotoisen aistinvaraisen arviointitilaisuuden sekä arvioida sen luotettavuutta. Osaa raportoida keräämäänsä aineistoa ja pohtia kriittisesti tulosten merkitystä

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    12.01.2026 - 13.03.2026

    Ryhmä
    • RR4HA1
    • CONTACT
    Opettaja

    Saija Laitinen, Ville Parkkinen

    Paikkoja

    15 - 40

    Koulutus

    RESRU Restonomi ruokatuotanto

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5