Ruokatuotannon prosessit ja laatu (5 op)
Toteutuksen tunnus: HOS010AS2A-3005
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 07.01.2025 - 10.01.2025
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 13.01.2025 - 16.05.2025
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toimipiste
- Haagan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 40
- Koulutus
- RESRU Ruokatuotannon johtaminen
- Opettajat
- Mirjami Willman
- Ville Parkkinen
- Jari Karjalainen
- Ryhmät
-
RRB1HA1Ruokatuotanto, WS monimuoto, 1. lukukausi, Haaga, ryhmä 1
-
CONTACTLähitoteutus
-
BLENDEDMonimuotototeutus
- Opintojakso
- HOS010AS2A
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
28.1.2025 11.00 - 13.45
Opintojakson ja tehtävien esittely
Laatu, omavalvonta
25.2.2025 11.00 - 13.45
Ruokatuotantoprosessi
Ruokalistasuunnittelu ja Menuanalyysi
24.03.2025 11.00 - 13.45
Laadunhallintajärjestelmät
Keittiö- ja laitesuunnittelu.
14.04.2025 11.00 - 13.45
Ravintolan ostotoiminta ja logistiikka
12.05.2025 11.00 - 13.45
Tentti
Opintojaksotehtävien esitykset
Yhteenveto ja palautteet
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
1)Lähi- ja/ tai Online-opetus ja opintojakson osaamistavoitteisiin liittyvät oppimistehtävät. 2) Mikäli jo osaat tämän opintojakson osaamistavoitteet, voit näyttää osaamisesi. Kysy lisää opintojakson opettajalta. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study
Intro
Ruokatuotannon prosessit ja laatu -opintojaksolla pääset tutustumaan ruokatuotantoon vaikuttaviin osatekijöihin liikeidealähtöisesti. Keskiössä ovat raaka-aineen valmiusaste, työvoiman resurssit ja laatukäsitteet sekä niiden vaikutus liiketoiminnan kannattavuuteen. Opintojakson kokonaisuutta käsitellään teorian ja käytännön harjoituksen kautta.
Oppimateriaalit
Opintojakson Moodle-sivujen materiaalit
Taskinen, T. 2007. Ammattikeittiöiden ruokatuotantoprosessit. Mikkeli: Mikkelin ammattikorkeakoulu
Muut osoitettava materiaali
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Luennot ja tuntitehtävät lähiopetuksessa
Työelämäyhteydet
Case-esimerkkejä työelämästä
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Tentin aikataulu moodlessa
Tentin voi uusia yhden kerran
Kansainvälisyys
Suomeksi
Toteutuksen valinnaiset oppimistavat
Suomeksi
Jos sinulla on jo opintojakson osaamistavoitteiden mukaista osaamista, voit näyttää osaamisesi ennen opintojakson alkua.
Vaihe 1: Perehdy opintojakson opintojaksokuvauksessa määriteltyihin osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin ja peilaa omaa osaamistasi suhteessa niihin. Kirjoita lyhyt analyysi omasta osaamisestasi esim. word-tiedostoon (Max 2 sivua). Lähetä tiedosto sähköpostitse opintojakson opettajille.
Vaihe 2: Osaamista ohjaava opettaja sopii kanssasi toimintamallin näyttötehtävistä ja näyttötilaisuudesta.
Work&Study:
Vaihe 1: Tutustu Work & Study-ohjeisiin huolellisesti ja varmista, että olet ymmärtänyt mitä opinnollistaminen tarkoittaa. (Mikäli jo osaat asian, kyse ei ole opinnollistamisesta vaan aiemmin hankitun osaamisen näyttämisestä)
Vaihe 2: Tutustu suuntautumisesi opintojaksokuvauksiin ja vertaa osaamistavoitteita omaan osaamiseesi. Pohdi löytyykö tutkinnostasi opintojaksoja, joiden osaamistavoitteet voit saavuttaa työssäsi lähitulevaisuudessa?
Vaihe 3: Sovi työpaikallasi opinnollistamisesta.
Vaihe 4: Avaa Work & Study -hakemuslomake ja täytä se huolellisesti. Huom! Lomakkeessa sinun tulee osata kuvata omaa osaamistasi suhteessa opinnollistettavan opintojakson/moduulin tai muun kokonaisuuden osaamistavoitteisiin.
Vaihe 5: Kun olet lähettänyt lomakkeen, on Work & Study –ohjaajasi tai osaamista ohjaava opettaja sinuun yhteydessä. Hänen kanssaan sovitte tapaamisen ja teette tarkemman opinnollistamissuunnitelman.
https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-stud
Oppimistehtävät
1 tentti
Yksilötehtävä kattaa opintojakson sisällön
Arviointitavat
H-5