Lähiopetus
Keittötyöskentely opetuskeittiössä ruoanvalmistusilmiöiden havainnointi ja raportointi
Parkkinen, K. & Rautavirta, K. 2010. Utelias kokki. Elintarviketietoa ja -kemiaa ruoanvalmistajalle. Restamark. Helsinki.
Muut opettajien jakamat ja osoittamat materiaalit
Tiedon, havaintojen ja osaamisen hyödyntäminen työelämässä sekä hankitun osaamisen soveltaminen ja kytkeminen teoriaan.
Haagan toimipiste
Viikoittaiset quizit, Uusintamahdollisuuksista tiedotetaan opintojakson edetessä.
Suomi
Kotikansainvälisyys
24.03.2025 - 16.05.2025
Quizit elintarviketiedosta Havainnointititehtävät opetuskeittiössä
02.01.2025 - 21.03.2025
Opetus torstaisin klo 8.15–13.45
27.3.2025
Opintojakson aloitus
Ruoan koostumus ja rakenne; pakkausmerkinnät
Keittiö:
Orientoituminen havainnointitehtäviin
3.4.2025
Quiz: Ruoan koostumus ja rakenne sekä pakkausmerkinnät
Kasvikset, peruna, sienet
10.4.2025
Quiz: Kasvikset, peruna, sienet
Maito ja maitovalmisteet, kananmuna, ravintorasvat
17.4.2025
Quiz: Maito ja maitovalmisteet, kananmuna, ravintorasvat
Liha ja lihavalmisteet
24.4.2025
Quiz: Liha ja lihavalmisteet
Kala ja äyriäiset
1.5.2025
Vappu ei opetusta
8.5.2025
Quiz: Kala ja äyriäiset
Vilja ja viljavalmisteet, leipä ja leivonnaiset
15.5.2025
Quiz: Vilja ja viljavalmisteet, leipä ja leivonnaiset
Jälkiruoat ja konditoriatuotteet
Opintojakson päätös
Jos sinulla on jo opintojakson osaamistavoitteiden mukaista osaamista, voit näyttää osaamisesi ennen opintojakson alkua.
Vaihe 1: Perehdy opintojakson opintojaksokuvauksessa määriteltyihin osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin ja peilaa omaa osaamistasi suhteessa niihin. Kirjoita lyhyt analyysi omasta osaamisestasi esim. word-tiedostoon (Max 2 sivua). Lähetä tiedosto sähköpostitse osaamista ohjaavalle opettajalle: Sakari Ketolainen
Vaihe 2: Osaamista ohjaava opettaja sopii kanssasi toimintamallin näyttötehtävistä ja näyttötilaisuudesta.
Work&Study:
Vaihe 1: Tutustu Work & Study-ohjeisiin huolellisesti ja varmista, että olet ymmärtänyt mitä opinnollistaminen tarkoittaa. (Mikäli jo osaat asian, kyse ei ole opinnollistamisesta vaan aiemmin hankitun osaamisen näyttämisestä)
Vaihe 2: Tutustu suuntautumisesi opintojaksokuvauksiin ja vertaa osaamistavoitteita omaan osaamiseesi. Pohdi löytyykö tutkinnostasi opintojaksoja, joiden osaamistavoitteet voit saavuttaa työssäsi lähitulevaisuudessa?
Vaihe 3: Sovi työpaikallasi opinnollistamisesta.
Vaihe 4: Avaa Work & Study -hakemuslomake ja täytä se huolellisesti. Huom! Lomakkeessa sinun tulee osata kuvata omaa osaamistasi suhteessa opinnollistettavan opintojakson/moduulin tai muun kokonaisuuden osaamistavoitteisiin.
Vaihe 5: Kun olet lähettänyt lomakkeen, on Work & Study –ohjaajasi tai osaamista ohjaava opettaja sinuun yhteydessä. Hänen kanssaan sovitte tapaamisen ja teette tarkemman opinnollistamissuunnitelman.
https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study
Saija Laitinen, Jari Karjalainen
15 - 40
1. Quizit (Yksilötehtävä)
Parkkinen, K. & Rautavirta, K. Utelias kokki -kirja tentitään kuudessa osassa.
Max. 5 pistettä/quiz, yhteensä 30 pistettä.
Hyväksymisraja 15/30 p.
2. Keittiökertojen havainnointitehtävät ja niiden raportointi (Ryhmätehtävä)
5 kpl havainnointitehtäviä
max. 12 p./havainnointitehtävä, yhteensä max. 60 pistettä)
Yksittäisen havainnointitehtävän hyväksymisraja 6/12 p.
3. Oman oppimisen arviointitehtävä (Yksilötehtävä)
Oman osaamisen arviointi suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin ja osaamisen yhdistäminen työelämään.
Max 10 p.
Hyväksymisraja 5/10p.
Opintojaksojen contact-, online- ja blended-toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25 %, arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50 %, opintojakso hylätään.
RESRU Restonomi ruokatuotanto
0.00 op
0.00 op
H-5