Palvelu, tuote ja laatu HOS007AS2A-3001 16.01.2023-19.05.2023 5 (REB2HA1, ...)+-
Osaamistavoitteet
Osaa analysoida ja kehittää majoitus- ja ravintola-alan liiketoimintamalleja. Ymmärtää palvelun, tuotteiden ja laadun merkityksen liiketoiminnan kehittämisessä, sekä osaa suunnitella kannattavia tuotteita ja palveluita asiakaslähtöisesti seuraten toimintaympäristöä. Osaa tunnistaa erilaisia ansaintaperiaatteita ja voi perustella niillä kannattavat päätökset majoitus- ja ravintolaliiketoiminnan suunnittelussa, kehityksessä ja toteutuksessa.
Sisältö
Majoitus- ja ravintola-alan trendit, konseptit ja toimintaympäristö. Palvelun, tuotteen ja laadun merkitys liiketoimintaympäristössä. Asiakasymmärryksen ja asiakaslähtöisyyden merkitys liiketoiminnan kehittämisessä. Alan erilaiset ansaintaperiaatteet, kannattavuuslaskelmat ja tunnusluvut. Tuotesuunnittelun osa-alueet ja tuotteistaminen. Majoitus -ja ravintolapalvelujen hinnoittelumenetelmät.
Arviointikriteerit
Arviointikriteeri - arvosana 1
Tunnistaa majoitus- ja ravintolayrityksen liiketoimintamalleja. Ymmärtää kannattavuuden ja asiakaslähtöisyyden merkityksen majoitus- ja ravintola-alalla. Tunnistaa erilaisia ansaintaperiaatteita liiketoiminnan suunnittelussa, kehityksessä ja toteutuksessa.
Arviointikriteeri - arvosana 3
Ymmärtää majoitus- ja ravintolayrityksen liiketoimintamalleja, sekä kannattavuuden ja asiakaslähtöisyyden merkityksen majoitus -ja ravintola-alalla. Osaa vertailla erilaisia ansaintaperiaatteita liiketoiminnan suunnittelussa, kehityksessä ja toteutuksessa.
Arviointikriteeri - arvosana 5
Ymmärtää ja analysoi majoitus- ja ravintolayrityksen liiketoimintamalleja. Osaa kehittää kannattavia ja asiakaslähtöisiä tuotteita. Ymmärtää, analysoi ja osaa perustella erilaisia ansaintaperiaatteita liiketoiminnan suunnittelussa, kehityksessä ja toteutuksessa.