•   Dynaamisen ravintolayrityksen johtaminen HOS006AS3A-3002 18.08.2025-12.12.2025  5   (RE5HAHOSR, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa luoda ja johtaa ennakoiden vastuullista kokonaisvaltaista ravintola-alan liiketoimintaa. Osaa hyödyntää vastuullisuutta ja ymmärtää kannattavuuden merkityksen yrityksen osto- ja logistiikkatoiminnoissa. Osaa soveltaa yrityksen strategiaa käytännössä. Osaa verkostoitua ja antaa oman panoksensa elinkeinon kehittämiseen. Osaa tunnistaa muutos- ja kehittämisprosessiin liittyvät mahdollisuudet ja arvioida niiden toteuttamiskelpoisuutta ja kannattavuutta.
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Ravintolasuuntautumisen tason 2 opinnot suoritettu
    Sisältö
    Strateginen liiketoimintaympäristö ja muutosprosessi, johdanto käytännön strategiatyöhön. Verkostoituminen alalla. Tehokas ja laadukas sisäisten toimintojen vastuullinen kehittäminen ja johtaminen. Kannattavuuden laskennallinen analyysi käytännön liiketoiminnassa ja elinkeinon kehittäminen.
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Tuntee kokonaisvaltaisesti ravintola-alan liiketoiminnan, myös kansainvälisesti. Tuntee strategiat dynaamisen alan liiketoiminnan kehittämiseen. Tuntee verkostoitumisen merkityksen alan elinkeinon kehittämisessä. Tunnistaa eri menetelmät liiketoiminnan toteuttamiskelpoisuuden ja kannattavuuden arvioimiseen.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Osaa toimia verkostossa uuden kansainvälisen liiketoiminnan strategialähtöisessä kehittämisessä. Ymmärtää ja osaa analysoida eri menetelmiä liiketoiminnan toteuttamiskelpoisuuden ja kannattavuuden arvioimiseen.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Osaa toimia verkostoissa, ennakoida ja strategialähtöisesti kehittää ja luoda uutta ravintola-alan liiketoimintaa. Osaa arvioida liiketoiminnan toteuttamiskelpoisuutta ja kannattavuutta.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Opintojaksolla osallistutaan lähiopetukseen.

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Opetusmateriaali toteutuksen Moodle-sivustolla.

    Työelämäyhteydet

    Tämä toteutus on vahvasti yhtydessä ravintola-alaan. Tehtävät reflektiodaan alan käytätneisiin tai yrityksiin. Myös vierailijaluentoja sekä mahdollisia vierailuja.

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Yksi toteutuksen oppimistehtävistä on tentti, jonka painoarvo on 20% kurssiarvosanasta. Uusintamahdollisuus ilmoitetaan toteutksen alussa.

    Opetuskieli

    Suomi

    Kansainvälisyys

    Toteutksella perehdytään alan kotimaisiin ja kansainvälisiin käytänteisiin.

    Ajoitus

    18.08.2025 - 12.12.2025

    Oppimistehtävät

    Oppimistehtävät esitellään kurssin aluksi. Tarkempi esittely Moodle-alustalla. Toteutuksella on 2 itsenäisesti totetutettavaa tehtävää (40%), sekä ryhmätehtäviä (60%)

    Aikataulu

    Tämä toteutus on syyslukukaudella 2025
    Periodi 1: 3h/viikko
    Periodi 2: 3h/viikko

    Ryhmä
    • RE5HAHOSR
    • CONTACT
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    Lähiopetus sisältää luennot, harjoituksia, ryhmätöitä ja tehtäviä. Mikäli jo osaat tämän opintojakson tavoitteet, voit näyttää osaamisesi. Kysy lisää opintojakson opettajalta. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/ura-ja-osaaminen/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

    Opettaja

    Terhi Oksanen-Alén, Outi Rekola

    Paikkoja

    15 - 40

    Arviointitavat

    Opintojaksojen contact-, online- ja blended-toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla.  Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25 %, arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50 %, opintojakso hylätään. 

    Arvioinnissa käytetään sekä kirjaillisia että suullisia itsenäisiä tehtäviä ja analyysejä. Myös projektiluontoisia tehtäviä ja/tai ryhmätehtäviä.
    Ryhmätehtävät vaativat aktiivista läsnäoloa ja osallistumista.

    Koulutus

    RESTO Restonomi

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5