Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa: Kuvailla ruokaketjun toimintatapoja tänään sekä tunnistaa tulevaisuuden toimialan muutoksia. Tunnistaa toimialan rakenteita, Hallitsee ammattikeittiön turvalliset ja hygieeniset toimintatavat.
Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
Ei edeltävyysvaatimuksia
Sisältö
Opintojakson sisältöltöjä ovat: Ruokapalvelut elämystaloudessa ja toimialan rakenteet, Ammattikeittiön työturvallisuus ja elintarvikehygienia. Elintarvikealan muutokset, teknologian muutokset ja tekoälyn hyödyntäminen.
Arviointikriteerit
Arviointikriteeri - arvosana 1
Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.
Opiskelija osaa kuvailla ruokapalveluiden toimintaympäristöä ja rakenteita. Tunnistaa ruoka-alan turvallisuuteen ja keittiöhygieniaan vaikuttavia tekijöitä. Osaa toimia turvallisesti ammattikeittiössä.
Arviointikriteeri - arvosana 3
Osaa kuvailla ruokapalveluiden eroja eri toimintaympäristöissä. Tunnistaa työturvallisuusriskejä ammattikeittiössä ja osaa ennaltaehkäistä niitä. Tunnistaa toimialan muutokseen vaikuttavia tekijöitä.
Arviointikriteeri - arvosana 5
Osaa arvioida toimialan rakenteita. Osaa analysoida muutokseen vaikuttavia tekijöitä ja hyödyntää uutta tietoa ruoka-alalla. Hallitsee turvallisen työskentelyn ammattikeittiössä ja pystyy ohjaamaan myös muita. Osaa arvioida ruokaturvallisuuteen vaikuttavia tekijöitä.
Lisätiedot
RESRU22 opsissa vastaava opintojakso oli HOS001RR1A Ruokapalvelut ja vastuullinen ruokatuotanto.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Tiedot oppimateriaaleista annetaan opintojakson alussa.
Toimipiste
Haagan toimipiste
Opetuskieli
Suomi
Ajoitus
12.01.2026 - 31.05.2026
Ilmoittautumisaika
01.12.2025 - 15.05.2026
Ryhmä
DEMO
Opettaja
Jari Karjalainen, Mirjami Willman, Ville Parkkinen