•   Ruokakulttuuri HOS002RR1A-3006 21.10.2024-13.12.2024  5   (RR1HA1, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa: Ruokakulttuuriin liittyvät keskeiset käsitteet, Kuvailla suomalaisen ja kansainvälisen ruokakulttuurin kehitystä, Tunnistaa erilaisia ruokakäyttäytymiseen ja trendeihin vaikuttavia tekijöitä, Hallitsee vieraanvaraisen asiakaspalvelun perusteet ravintolaliiketoiminnassa.
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Ei edeltävyysvaatimuksia
    Sisältö
    Opintojakson sisältöjä ovat: Ruokakulttuurin kansainvälinen kehitys, Suomalainen ruokakulttuuri, Ruokakäyttäytyminen ja ruoan valintaan vaikuttavat tekijät, Ruokatrendit muuttuvassa yhteiskunnassa, Vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen perusteet.
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Opiskelija osaa: tunnistaa ruokakulttuuriin liittyviä käsitteitä ja trendejä, Osaa kuvailla suomalaisen ja kansainvälisen ruokakulttuurin kehittymistä ja erityispiirteitä, osaa työskennellä ohjatusti ravintolapalveluun liittyvissä erilaisissa työtehtävissä.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Opiskelija osaa kuvailla kattavasti suomalaisen ja kansainvälisen ruokakulttuurin kehittymistä ja erityispiirteitä, Tunnistaa ruokakäyttäytymiseen vaikuttavia tekijöita ja osaa soveltaa tietoa ravintolapalveluissa, Hallitsee vieraanvaraisen asiakaspalvelun perusteet, Osaa kuvata erilaisia ruokakulttuurin ja ravintolapalveluiden trendejä.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Opiskelija osaa analysoida suomalaisen ja kansainvälisen ruokakulttuurin kehitystä, osaa arvioida ruokakäyttäytymistä ja ruokakulttuurin nykytilaa, osaa arvioida trendien vaikutusta ravintolapalveluihin, osaa analysoida vieraanvaraisen asiakaspalvelun osa-alueita ja soveltaa osaamistaan ravintolapalveluissa.

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    21.10.2024 - 13.12.2024

    Ilmoittautumisaika

    12.08.2024 - 18.10.2024

    Aikataulu

    VKO 1
    Ti 22.10.
    Kurssin esittely
    Kulttuurin ulottuvuudet ja määritelmät
    To 24.10.
    Suomalaisen ruokakulttuurin historia
    Perinneruokatehtävän esittely (paritehtävä)
    VKO 2
    Ti 29.10.
    Kulttuurin kehitys, orientointi tehtävien läpikäynti
    To 31.10
    Restomessut
    VKO 3
    Ti 5.11.
    Kotimaisen ja kansainvälisen politiikan vaikutukset ruokakulttuurin kehitykseen
    Perinneruoka tehtävän esitykset
    To 7.11.
    Suomalainen ruokakulttuuri, ruokamatkailu strategia
    VKO 4
    Ti 12.11.
    Ruokatrendit
    To 14.11.
    Ravintolamuseo-vierailu
    Tapaaminen paikan päällä klo 12.00 Kaapelitehdas (klo 12-15)
    VKO 5
    Ti 19.11.
    Suomi joulu modernisti -ryhmätehtävän tarkempi esittely
    Menusuunnittelu ja ruokalistat
    To 21.11.
    Perinneruoat, keittiössä 8-14
    VKO 6
    Ti 26.11
    Tapakulttuuri, etiketti ja käytöstavat sekä vieraanvaraisuus
    To 28.11.
    Ryhmätehtävä: joulu-menun valinta, roolituksen jakaminen, aikataulutus
    VKO 7
    Ti 3.12
    Ruokakäyttäytyminen ja ruoanvalinta
    To 5.12.
    Ruokakulttuuri henkilökuvaukset -ryhmätyö esitykset
    Muut opintojakso esitykset
    VKO 8
    Ti 10.12.
    Kurssin päätösateria valitun menun perusteella, kurssin yhteenveto, opintojaksopalaute
    To 12.12.
    Ryhmien itsenäistä työskentelyä

    Ryhmä
    • RR1HA1
    • CONTACT
    Opettaja

    Jari Karjalainen, Ville Parkkinen

    Paikkoja

    15 - 40

    Koulutus

    RESRU Restonomi ruokatuotanto

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5