•   Elämystalous työkenttänä HOS002RE1A-3020 23.10.2023-15.12.2023  5   (CONTACT, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Osaa hahmottaa kansainvälistä ja kotimaista elämystaloutta.
    Osaa seurata elämystalouden toimijoita, ekosysteemiä, trendejä ja muutoksia.
    Tunnistaa alan verkostoja ja muutostekijöitä.
    Osaa hahmottaa palvelukonsepteja.
    Hahmottaa toimialan ristiintoimintaa ja -myyntiä.
    Osaa vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen perusteet
    Soveltaa tietoa oman urasuunnitelman aloittamiseen.
    Sisältö
    Elämystalouden määrittely yritystoimalana.
    Elämystalouden klusterit ja yhteistyöverkostot, alan toimijat ja työroolit. Palvelutuotteiden hahmottaminen, vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen perusteet. Alan koti- ja ulkomaiset tietolähteet.
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Tunnistaa ja nimeää elämystalouden toimijoita, palveluprosesseja.
    Osaa kuvata vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen pääperiaatteita.
    Osaa jossain määrin hyödyntää tietoa alan lähteistä.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Osaa seurata ja ymmärtää alan kehittymistä.
    Osaa kuvailla ja vertailla alan toimijoita.
    Tuntee vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen pääperiaatteita.
    Osaa höydyntää alan tietolähteitä ja tunnistaa muutostarpeita.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Osaa seurata alan kehittymistä ja hyödyntää saamaansa tietoa.
    Osaa analysoida alan tomijoita ja verkostoja.
    Tuntee vieraanvaraisuuden ja palveluosaamisen pääperiaatteita ja soveltaa niitä omassa toiminnassaan.
    Osaa kuvailla ja tunnistaa kehittämiskohteita ja muutostarpeita.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    lähiopetus
    toimialoihin tutustuminen
    elinkeinovierailut lähiympäristöön tai opintomatkan aikana
    elämystalouden palvelukonsepteihin tutustuminen
    alan toimijoihin ja työrooleihin tutustuminen
    palvelukonsepteihin tustuminen ja niiden testaus

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Oppimisalustan aineistot ja muu opettajien osoittama aineisto

    Työelämäyhteydet

    esimerkit alalta vierailu alan yritykseen, vierailuluennoitsijat

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    ei tenttiä

    Opetuskieli

    Suomi

    Kansainvälisyys

    alan esimerkit ja materialit

    Ajoitus

    23.10.2023 - 15.12.2023

    Oppimistehtävät

    Oppimistehtävä 1: Mediaseuranta, yksilötehtävä, palautus Oppimistehtävä 2: Osallistuminen yritysvierailu tai vierailuluentoon, Oppimistehtävä 3: Oma pohdinta elämysalasta, palautus Oppimistehtävä 3: Mystery shopping, ryhmätehtävä, palautus Yhteensä 100 pistettä

    Ilmoittautumisaika

    14.08.2023 - 20.10.2023

    Aikataulu

    Tehtävät ja niiden tarkat kuvaukset annetaan toteutuksen alettua (ohjeet, määräajat ja palautuslaatikot)

    Ryhmä
    • CONTACT
    • RE1HA4
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    Work & Study ja näyttö HH käytäntöjen mukaan

    Opettaja

    Hanna Rinne, Maija Niemelä

    Paikkoja

    15 - 40

    Arviointitavat

    Kurssin tehtävistä opiskelija voi saada yhteensä maksimissaan 100 pistettä. Opintojakson arvosana määräytyy pisteiden perusteella seuraavasti:
    90–100 pistettä 5
    80–89 pistettä 4
    70 - 79 pistettä 3
    60 - 69 pistettä 2
    50 - 59 pistettä 1

    Koulutus

    RESTO Restonomi

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5