•   Vieraanvaraisuusalan perusteet ja tulevaisuus HOS001RE1A-3010 19.08.2024-31.07.2025  5   (DEMO) +-
    Osaamistavoitteet
    Opintojakson hyväksytysti suoritettuaan opiskelija osaa:

    1. Hahmottaa matkailu- ja vieraanvaraisuusalan tärkeimmät kehitysvaiheet.
    2. Ymmärtää alan sidosryhmien (esim. asiakkaat, työntekijät, yritykset)
    tarpeiden ja toiveiden muutokset eri ajanjaksoilla.
    3. Ymmärtää kansainvälisen kompetenssin tärkeyden vieraanvaraisuusalla, mukaan lukien kulttuurin, perinteet, tavat ja etiketin.
    4. Hahmottaa tärkeimmät muutosvoimat ja suuntaukset,
    jotka vaikuttavat vieraanvaraisuusalan tulevaisuuteen.
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Ei edeltävyysvaatimuksia
    Sisältö
    1. Vieraanvaraisuuden historia ja kehitys.
    2. Historiallisen kontekstin merkitys nykypäivän vieraanvaraisuusalalle.
    3. Tavat ja kulttuuri vieraanvaraisuusalalla.
    4. Vieraanvaraisuusalan tulevaisuutta muokkaavat liikkeellepanevat voimat.
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Opiskelija tunnistaa historiallisen kontekstin ja ymmärtää matkailu- ja ravintola-alan sidosryhmien tarpeiden ja toiveiden tärkeimmät kehitysvaiheet ja muutokset. Opiskelija tunnistaa kansainvälisen osaamisen merkityksen, mukaan lukien kulttuuri, perinteet, tavat ja etiketti. Opiskelija osaa kuvata alan tulevaisuuteen vaikuttavia taustavoimia.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Opiskelija osaa analysoida matkailu- ja vieraanvaraisuusalan eri sidosryhmien tarpeiden ja toiveiden eroja ottaen huomioon niiden historiallisen kontekstin sekä kulttuurin ja tapojen vaikutuksen. Opiskelija osaa analysoida matkailu- ja ravintola-alan tulevaisuutta muokkaavia liikkeellepanevia voimia.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Opiskelija osaa tehdä asiaankuuluvia ehdotuksia ja havaintoja nykyisten ja tulevien käytäntöjen parantamiseksi analysoimalla matkailu- ja vieraanvaraisuusalan yleistä kehitystä. Opiskelija osaa ehdottaa perusteltuja skenaarioita, uusia ideoita ja lähestymistapoja.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Tämä on näyttö- eli DEMO-toteutus opiskelijoille, jotka jo osaavat opintojaksolla opittavat tiedot ja taidot. Opintojaksolla ei ole opetusta.

    Opiskelija näyttää aiemmin oppimansa näyttöraportissa ja -keskustelussa.

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Ei ennalta määrättyä oppimateriaalia.

    Työelämäyhteydet

    Opiskelija voi hyödyntää työelämäkokemuksiaan ja -osaamistaan näyttöraportissa ja -keskustelussa.

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Näyttökeskustelu sopimuksen mukaan.

    Opetuskieli

    Suomi

    Kansainvälisyys

    Näyttötehtäviin sisältyy vieraanvaraisuusalan kuvaamista myös kansainvälisestä näkökulmasta.

    Ajoitus

    19.08.2024 - 31.07.2025

    Oppimistehtävät

    Näyttö-prosessin aloittaminen Lähetä sähköpostia näyttökoordinaattorille (Porvoossa Liisa Wallenius, Haagassa Hanna Rinne), jossa esität perustelun sille, miksi sinun tulisi saada aiemmin hankitun osaamisen tunnustaminen tälle kurssille kokemuksesi perusteella. Kutsu kyseinen koordinaattori LinkedIn-verkostoosi. Näytössä kirjoitat raportin, johon sisällytät opintojakson oppimistehtävät 1 Matkailu- ja ravitsemisalan yrityksen analyysi 2 Kansainvälinen kompetenssi 3 Tavat matkailu- ja ravitsemisalalla 4 Kirje tulevaisuudesta. Raportissa ja suullisessa näyttökokeessa osoitat osaamisesi vieraanvaraisuusalan keskeisistä käsitteistä ja esittelet raporttisi. Lisätietoa DEMO-toteutuksen Moodlessa.

    Ilmoittautumisaika

    01.08.2024 - 31.05.2025

    Aikataulu

    Opiskelija sopii näyttöraportin palautspäivän ja näyttökeskustelun ajankohdan oman kampuksensa ohjaavan opettajan kanssa.

    Haagan kampus: Hanna Rinne
    Porvoon kampus:Liisa Wallenius

    Ryhmä
    • DEMO
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    Demo toteutus on valinnainen oppimistapa lähi-, online-, blended- ja virtuaalitoteutuksille.
    Tällä toteutuksella ei ole opetusta.

    Opettaja

    Liisa Wallenius, Hanna Rinne

    Paikkoja

    1 - 40

    Arviointitavat

    Raportin arvointi asteikolla 1 -5, arviontikriteerit Moodlen tehtävänannoissa.
    Näyttökeskustelun arvointi kurssin arviointiasteikon mukaan.

    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri – arvosana 1
    Opiskelija tunnistaa historiallisen kontekstin ja ymmärtää matkailu- ja ravintola-alan sidosryhmien tarpeiden ja toiveiden tärkeimmät kehitysvaiheet ja muutokset. Opiskelija tunnistaa kansainvälisen osaamisen merkityksen, mukaan lukien kulttuuri, perinteet, tavat ja etiketti. Opiskelija osaa kuvata alan tulevaisuuteen vaikuttavia taustavoimia.

    Arviointikriteeri – arvosana 3
    Opiskelija osaa analysoida matkailu- ja vieraanvaraisuusalan eri sidosryhmien tarpeiden ja toiveiden eroja ottaen huomioon niiden historiallisen kontekstin sekä kulttuurin ja tapojen vaikutuksen. Opiskelija osaa analysoida matkailu- ja ravintola-alan tulevaisuutta muokkaavia liikkeellepanevia voimia.

    Arviointikriteeri – arvosana 5
    Opiskelija osaa tehdä asiaankuuluvia ehdotuksia ja havaintoja nykyisten ja tulevien käytäntöjen parantamiseksi analysoimalla matkailu- ja vieraanvaraisuusalan yleistä kehitystä. Opiskelija osaa ehdottaa perusteltuja skenaarioita, uusia ideoita ja lähestymistapoja tulevaisuutta varten.

    Koulutus

    RESTO Restonomi

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5