Luennot ja tuntitehtävät lähiopetuksessa
Käytännön harjoitukset opetuskeittiössä
Opintojaksotehtävän tekeminen ryhmissä
Opintojakson Moodle-sivujen materiaalit
Opintojaksolla tehdään tuntitehtävä yrityksen toimeksiantona
Haagan toimipiste
Tentti laadusta ja ruokatuotannon prosesseista 16.12.2021
Uusintamahdollisuus yleisenä tenttipäivänä kevät 2022
Suomi
25.10.2021 - 17.12.2021
Laatu (yksilö) 15 % Työvuorolista (yksilö) 15 % Prosessit tentti 1 (yksilö) 30 % Opintojaksotehtävä (ryhmä) 40 % Tuntitehtävä 1 (Ryhmä) Hyväksytty/Hylätty Tuntitehtävä 2 (Ryhmä) Hyväksytty/Hylätty Tuntitehtävä 3 (Ryhmä) Hyväksytty/Hylätty Caffelitoteutus (Ryhmä) Hyväksytty/Hylätty Bankettitehtävä (Ryhmä) Hyväksytty/Hylätty Kaikki arvioitavat osa-alueet pitää suorittaa hyväksytysti
14.06.2021 - 22.10.2021
Toteutussuunnitelma
Keskiviikko 27.10.
klo 9.00-15.00 L301 Jari
Opintojakson esittely, opintojaksotehtävien esittely, ruokatuotantoprosessit, vakiointi
Ruokalistasuunnittelu
Torstai 28.10.
klo 8.00-13.45 L301 Mirjami
Laatu
Keskiviikko 3.11.
klo 9.00-15.00 L301 Sakari
Jamix-tuotannonohjaus, Menu engineering,
Torstai 4.11.
Klo 8.00-10.45 L301 Heikki
Ravintolan myyntiprosessi
Keskiviikko 10.11.
Klo 9.00-15.00 L301 Jari
Keittiösuunnittelu ja laitteet, R-Menu tehtävän läpikäynti
Torstai 11.11.
Klo 8.00-10.45 L301 Heikki
Tes 1 ja työvuorolistasuunnittelu
Keskiviikko 17.11
Klo 9.00-15.00 L301 Jari
Banketti, Metos SCC-teoria, Banketin suunnittelu ryhmissä
Torstai 18.11.
Klo 8.00-10.45 L301 Heikki
Tes 2 ja työvuorolistasuunnittelu
Keskiviikko 24.11.
Klo 9.00-15.00 Opetuskeittiö Nuijamies ja L301 Jari
Banketti käytännön harjoitus, Tuotteet ja valmiusaste
Torstai 25.11.
Klo 8.00-10.45 Mirjami
Laatu
Keskiviikko 1.12.
Klo 9.00-15.00 L301 Jari
Ostot, logistiikka, ABC-analyysi, työturvallisuus
Torstai 2.12.
Klo 8.00-10.45 Heikki
Tes 3, työvuorolistan laadinta
Keskiviikko 8.12.
Klo 9.00-15.00 Nuijamies/Caffeli Jari
Caffeli-toteutus
Torstai 9.12.
Klo 8.00-10.45 Mirjami
Laatu 3
Keskiviikko 15.12
Klo 9.00-15.00 L301 Jari
Opintojaksotehtävien esitykset, Tentti
Torstai 16.12.
Klo 8.00-10.45 Mirjami, Heikki
Ruokatuotannon prosessit ja laatutentti, työvuorolistatehtävän palautteet
Heikki Ursin, Jari Karjalainen, Sakari Ketolainen, Mirjami Willman
15 - 25
Arviointikriteeri - arvosana 1
Opiskelija tunnistaa alan TES:n pääperiaatteet, hallitsee tuotanto- ja palveluprosessien periaatteet ammattikeittiössä, osaa arvioida keittiön toimintaa Oiva-järjestelmän mukaisesti ja osaa nimetä alalle merkittäviä kansallisia laatujärjestelmiä. Opiskelija tuntee opintojakson sisältöihin liittyvän teorian käytännön näkökulmasta ja osoittaa sen.
Arviointikriteeri - arvosana 3
Opiskelija osaa hyödyntää tuotanto- ja palveluprosesseja ruokatuotteiden suunnittelussa ja toteutuksessa, laatia omavalvontasuunnitelman HACCP:n mukaisesti ja suunnitella TES:n mukaisen työvuorolistan.
Arviointikriteeri - arvosana 5
Opiskelija osaa soveltaa tuotanto- ja palveluprosesseja kannattavan ruokatuotteen suunnittelussa ja toteutuksessa, kehittää keittiön toimintaa ja ruokatuotteita vastuullisesti ja hyödyntää osto- ja logistiikkatoimintoja työskentelyssään.
RUOKAT Ruokatuotannon johtamisen koulutusohjelma
0.00 op
0.00 op
H-5