Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät
Keittötyöskentely, kokeellinen ruoanvalmistus, ruoanvalmistusilmiöiden havainnointi ja raportointi
Tentit ja oppimistehtävät
Parkkinen, K. & Rautavirta, K. 2020. Utelias kokki. Elintarviketietoa ja -kemiaa ruoanvalmistajalle. Restamark. Helsinki.
Voutilainen E., Fogelholm M. & Mutanen M. 2015. Ravitsemustaito. SanomaPro, Helsinki.
Muu opettajan jakama ja osoittama materiaali.
Tiedon, havaintojen ja osaamisen hyödyntäminen työelämässä sekä hankitun osaamisen soveltaminen ja kytkeminen teoriaan.
Haagan toimipiste
Quiz 1. Ruoan kemiaa ja rasvat: maanantaina 25.1.2021
Quiz 2 Kasvikset: maanantaina 1.2.2021
Quiz 3. Maito ja kananmuna: 8.2.2021
Quiz 4. Kala ja liha: maanantaina 1.3.2021
Quiz 5. Vilja, leivonta, sokeri: maanantaina 8.3.2021
Ravitsemustiedon tentti maanantaina 15.3.2021
Uusintamahdollisuus kevään 2021 aikana.
Suomi
Kotikansainvälisyys mahdollisten ruokatuotteiden muodossa.
18.01.2021 - 19.03.2021
1. Elintarviketiedoon quizit (Yksilötehtävä) max. 25 p. 2. Ateriasuunnittelutehtävä (Ryhmätehtävä) max 15 p. 3. Keittiökertojen havainnointitehtävät ja niiden raportointi (Ryhmätehtävä) max, 25 p. 4. Ravitsemusaiheisiin liittyen esitys (Paritehtävä) max 5 p. 5. Ruokapäiväkirjatehtävä (Yksilötehtävä) max. 10 p. 6. Ravitsemustiedon tentti (Yksilötehtävä) max. 20 p. 7. Ravitsemuspassin suorittaminen (Yksilötehtävä) 5 lisäpistettä
04.01.2021 - 15.01.2021
Quizit -maanantaisin klo 11.00 - 11.30
Ravitsemustieto: maanantaisin klo 11.30-13.45
Elintarviketieto: videot katsottavissa ennen keittiötunteja
Keittiö - keskiviikkoisin 9.00-16.00
vko 3 18.-22.1.
Ma: Opintojakson aloitus + ruoan kemiaa
Ke: Annos- ja ateriasuunnittelu, Jamix
vko 4. 25.-29.1.
Ma:
Quiz 1: Quiz 1 –Ruoan kemia + ravintorasvat
Energiaravintoaineet
Ke: Kasvikset
vko 5. 1.2.-5.2.
Ma: Quiz 2: Kasvikset, peruna, sienet ja palkokasvit
Vitaminit ja kivennäisaineet
Ke: Maito, kananmuna
vko 6. 8.2.-12.2.
Ma: Quiz 3: Maito ja kananmuna
Ruoankäyttöä koskevat suositukset
Ke: Kala
vko 7. 15.2.-19.2
Ma: Ruokapäiväkirja ja ravitsemussuositukset
Ke: Liha
vko 8. 22.-26.2.
Talviloma. Opetukseton viikko
vko 9. 1.-5.3.
Ma:
Quiz 4: Liha ja kala
Tavallisimmat erityisruokavaliot
Ke: Viljat, leivonta ja sokeri
vko 10. 8.-12.3.
Ma:Quiz 5: Viljavalmisteet, leivonta, sokeri
Ravitsemustieto: esityksiä
Ke: Sydänmerkkiaterian "treeni
vko 11 15.-19.3.
Ma: Ravitsemustiedon tentti, quizien uusintamahdollisuus
Ke: Sydänmerkkilounaan toteutus
Palautetta annetaan arvioinnin yhteydessä sekä numeerisesti että sanallisesti. Havainnointitehtävissä ja ateriasuunnittelutehtävän toteutuksissa palaute vuorovaikutteista, perustuen ohjaajan/ opettajan, opiskelijan sekä vertaisarvioijan käymään keskusteluun.
Saija Laitinen, Jari Karjalainen
15 - 20
Kaikki opintojakson tehtävät on palautettava.
Koko opintojakson arviointi seuraavien pisteiden perusteella:
40-59 pistettä: arvosana 1
60-69 pistettä; arvosana 2
70-79 pistetä: arvosana 3
80-89 pistettä: arvosana 4
90-100 pistettä: arvosana 5
RUOKAT Ruokatuotannon johtamisen koulutusohjelma
0.00 op
0.00 op
H-5