Opetus on yhdistelmä luokkaopetusta, itsenäistä opiskelua ja harjoitustehtävien tekoa. Valtaosa opintojakson opiskelusta on itseohjautuvaa Moodle-oppimisympäristön avulla.
Moodlen materiaalit harjoituksineen.
Liike-elämän matematiikka.Saaranen, Kolttola & Pösö, Edita.
Laskentatoimi. Jormakka, Koivusalo, Lappalainen & Niskanen, Edita.
Hotelli- ja ravintola-alan sisäinen laskentatoimi. Heikkilä, Saranpää, Restamark.
Käytetyt esimerkit ja harjoitukset ovat hotelli-, ravintola- ja matkailualalta.
Haagan toimipiste
Tentti 1: tuloslaskelma ja tase sekä niiden tulkinta (Moodletentti) 20 p.
Tentti 2: Katetuottolaskenta ja hinnoittelu (Moodletentti) 40 p.
Tentti 3: Yksinkertainen korkolasku (Moodletentti) 20 p.
Tentti 4: Koronkorkolasku (Moodletentti) 20 p.
Opettaja kertoo uusintamahdollisuuksista kurssin alussa.
Suomi
Esimerkit ja harjoitukset ovat suomalaisen käytännön mukaisia.
19.08.2024 - 13.12.2024
Ei palautettavia oppimistehtäviä.
03.06.2024 - 16.08.2024
Lähikerta 1: Tuloslaskelma ja tase
Lähikerta 2: Tuloslaskelman ja taseen tulkinta
Lähikerta 3: Katetuottolaskenta
Lähikerta 4: Hinnoittelu
Lähikerta 5: Korkolaskut
- Näyttö
Jos sinulla on kurssin sisältöihin liittyvää teoreettista ja käytännön osaamista entuudestaan, voit ottaa opettajaan yhteyttä keskustellaksesi näyttömenettelystä.
- Opinnollistaminen
Mikäli tiedät, että sinulla on kurssin aikana työpaikallasi vastuita, jotka suoraan liittyvät kurssin teemaan, voit harkita opinnollistamista.
Hanna Moisio
15 - 40
Opintojaksojen contact-, online- ja blended-toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25 %, arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50 %, opintojakso hylätään.
Pistekertymän mukainen arvosana:
90 - 100: 5
80 - 89: 4
70 - 79: 3
60 - 69: 2
40 - 59: 1
0 - 39: hylätty
RESRU Restonomi ruokatuotanto
0.00 op
0.00 op
H-5