Opiskelu perustuu ohjattuun kontaktiopetukseen ja harjoitustehtävien tekoon pääosin Excelillä.
Heikkilä, P. & Saranpää, T. 2013 tai uudempi. Hotelli- ja ravintola-alan sisäinen laskentatoimi. Restamark Oy. Helsinki.
Niskavaara, E. 2010 tai uudempi. Yritystaloutta esimiehille. Alma Talent. Helsinki. Saatavana e-kirjana.
Selander, K & Valli, V. 2010 tai uudempi. Hinnoittelu-ja kannattavuus matkailu-ja ravitsemisalalla. WSOY. Helsinki. Saatavana e-kirjana.
Opintojakson harjoitukset ja tehtävät koostuvat hotelli-, ravintola- ja matkailualan käytännön sovelluksista.
Haagan toimipiste
Tentit kontaktiopetuksen mukaisena aikana 13.9.2019 ja 9.10.2019 (muutokset mahdollisia). Tenttejä voi uusia kahtena seuraavana uusintatenttipäivänä.
Suomi
Opintojaksolla huomioidaan alan kansainväliset laskentakäytännöt.
24.08.2020 - 16.10.2020
Kontaktitunneilla tehtävät harjoitustehtävät.
15.06.2020 - 28.08.2020
Kontaktiopetus keskiviikkoisin klo 11.00-13.45 (G206) ja perjantaisin klo 11.00-13.45 (G206)
Viikoittain käsiteltävät aiheet löytyvät Moodlesta kunkin viikon otsikoista
Vk 1: kertausta ja budjetointia
Vk 2: budjetointia ja rahan aika-arvo
Vk 3: budjetointia
Vk 4: Tunnusluvut ja tentti 1
Vk 5: Varaston valvonta ja työvoiman käyttö
Vk 6: Tulosyksikkökohtainen kannattavuus ja tuotekohtainen kannattavuus
Vk 7: Revenue Management ravintoloissa
Vk 8: Kertaus ja tentti 2
AHOT (aikaisemmin hankitun osaamisen tunnustaminen): Jos sinulla on kurssin sisältöihin liittyvää teoreettista ja käytännön osaamista entuudestaan, ota yhteys opettajaan keskustellaksesi AHOT –menettelystä.
Opinnollistaminen: Mikäli tiedät, että sinulla on kurssin aikana työpaikallasi vastuita ja kehityshankkeita, jotka suoraan liittyvät kurssin sisältöihin, voit suorittaa kurssin opinnollistettuna. Ota yhteys opettajaan.
Saadun opiskelijapalautteen perusteella kurssin sisällöt painottuvat käytännön laskelmiin ja opiskelijalla on mahdollisuus edetä harjoituksissa oman osaamistason mukaisessa tahdissa.
Mariitta Rauhala
15 - 30
Opintojakso arvioidaan käyttäen asteikkoa kiitettävä (5), erittäin hyvä (4), hyvä (3), tyydyttävä (2), välttävä (1), hylätty (0). Arviointikriteerit on esitetty asteikolla 1 - 3 - 5.
Osaaminen arvioidaan kahdella tentillä (suhteessa 40 %/40 %), jotka sisältävät laskelmia. Lisäksi palautettavat tehtävät ovat 20% kurssin kokonaisarvioinnista. Arvosanat suhteessa yhteenlaskettuun maksimipistemäärään:
1: 45 – 54 %
2: 55 – 64 %
3: 65 – 74 %
4: 75 – 84 %
5: 85 – 100 %
HOTRA Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelma
0.00 op
5.00 op
H-5