Opiskelu perustuu ohjattuun kontaktiopetukseen ja harjoitustehtävien tekoon Excelillä.
Heikkilä, P. & Saranpää, T. 2013 tai uudempi. Hotelli- ja ravintola-alan sisäinen laskentatoimi. Restamark Oy. Helsinki.
Opintojakson harjoitukset ja tehtävät koostuvat hotelli-, ravintola- ja matkailualan käytännön sovelluksista.
Haagan toimipiste
Tentit kontaktiopetuksen mukaisena aikana 19.11.2019 ja 12.12.2019 Tenttejä voi uusia kahtena seuraavana uusintatenttipäivänä.
Suomi
Opintojaksolla huomioidaan alan kansainväliset laskentakäytännöt.
21.10.2019 - 13.12.2019
Kontaktitunneilla tehtävät harjoitustehtävät.
17.06.2019 - 25.10.2019
Kontaktiopetus lukujärjestyksen mukaisesti
Viikoittain käsiteltävät aiheet löytyvät Moodlesta kunkin viikon otsikoista
Vk 1: Myynnin ennustaminen ja myynnin operatiiviset tunnusluvut
Vk 2: Katetuottolaskenta
Vk 3: Työvoimankäytön suunnittelu
Vk 4: Kertaus ja tentti 1
Vk 5: Operatiivinen budjetointi
Vk 6: Rahoitusbudjetti, Revenue Management
Vk 7: Kannattavuustutkimus (Feasibility Study)
Vk 8: Kertaus ja tentti 2
AHOT (aikaisemmin hankitun osaamisen tunnustaminen): Jos sinulla on kurssin sisältöihin liittyvää teoreettista ja käytännön osaamista entuudestaan, ota yhteys opettajaan keskustellaksesi AHOT –menettelystä.
Opinnollistaminen: Mikäli tiedät, että sinulla on kurssin aikana työpaikallasi vastuita ja kehityshankkeita, jotka suoraan liittyvät kurssin sisältöihin, voit suorittaa kurssin opinnollistettuna. Ota yhteys opettajaan.
Saadun opiskelijapalautteen perusteella kurssin sisällöt painottuvat käytännön laskelmiin ja opiskelijalla on mahdollisuus edetä harjoituksissa oman osaamistason mukaisessa tahdissa.
Pekka Heikkilä
15 - 30
Opintojakso arvioidaan käyttäen asteikkoa kiitettävä (5), erittäin hyvä (4), hyvä (3), tyydyttävä (2), välttävä (1), hylätty (0). Arviointikriteerit on esitetty asteikolla 1 - 3 - 5.
Osaaminen arvioidaan kahdella Excelillä tehtävällä tentillä (suhteessa 50 %/50 %), jotka sisältävät laskelmia. Arvosanat suhteessa tenttien yhteenlaskettuun maksimipistemäärään:
1: 45 – 54 %
2: 55 – 64 %
3: 65 – 74 %
4: 75 – 84 %
5: 85 – 100 %
HOTRA Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelma
0.00 op
0.00 op
H-5