Valitse opetussuunnitelma opintojen aloituslukuvuoden ja mahdollisen suuntautumisen mukaan.
Kurssi koostuu virtuaalisesta oppimisesta ja itsenäisestä työskentelystä.
100 % virtuaalinen kurssi
Foorumikeskustelut ja osallistuminen on tärkeä osa kurssia.
Opiskelija pääsee Moodlessa käsiksi kurssimateriaaliin (video-oppaat ja materiaalit).
Kari Hiekkanen
Tekoälyyn liittyvät artikkelit jotka jaetaan kurssilla.
Kirja: Artificial Intelligence: 101 Things You Must Know Today About Our Future by Lasse Rouhiainen
Lasse Rouhiainen
Opinnot ja oppimistehtävät pyrkivät heijastamaan yritysten ja muiden organisaatioiden jokapäiväistä liiketoimintaa. Verkkomateriaali sisältää tekoälyasiantuntijoiden äänihaastatteluja. Opiskelijat voivat soveltaa oppimaansa nykyisessä työympäristössään.
Pasilan toimipiste
Kurssilla on lopputehtävä, joka koostuu tekoälystrategian laatimisesta valitsemallesi yritykselle. Tämä tehtävä tehdään kurssin lopussa. Voit myös tehdä tämän lopputehtävän uudelleen, jos haluat parantaa arvosanaa.
Englanti
Kurssiin sisältyy esimerkkejä, jotka havainnollistavat, miten yritykset Suomessa ja kansainvälisesti hyödyntävät tekoälyä.
21.10.2024 - 13.12.2024
Kurssimateriaali sisältää videoita ja artikkeleita, joita opiskelijat opiskelevat. Tämän materiaalin perusteella opiskelijat suorittavat itsenäisesti tietokilpailuja kunkin opintokokonaisuuden lopussa. Kurssin lopussa on lopputehtävä, jossa luodaan tekoälystrategia yritykselle.
03.06.2024 - 18.10.2024
21.10.2024 - 13.12.2024
61 - 150
Arviointiperusteet - arvosana 1
Opiskelija ymmärtää tekoälyn peruskäsitteet. Hän tietää, miten tekoälyä voidaan käyttää arvon luomiseen liiketoiminnalle. Hän osaa nimetä erilaisia tapoja, joilla yritykset voivat käyttää tekoälyä liiketoimintaprosesseissaan.
Arviointiperusteet - arvosana 3
Opiskelija ymmärtää hyvin tekoälyä ja sen soveltamista arvon luomiseen liiketoiminnalle. Hän osaa laatia yksinkertaisen tekoälystrategiasuunnitelman.
Arviointiperusteet - arvosana 5
Opiskelijalla on erinomainen ymmärrys tekoälystä ja sen soveltamisesta arvon luomiseen liiketoiminnalle. Hän osaa luoda erinomaisen tekoälystrategiasuunnitelman ja tietää, miten tekoälyä sovelletaan menestyksekkäästi.
LUJOM Liiketoiminnan uudistamisen ja johtamisen koulutus, BUTEM Degree Programme in Business Technologies, LITEM Liiketoiminnan teknologiat -koulutus, PAKEM Palveluliiketoiminnan johtamisen ja kehittämisen koulutus, ATBUM Degree Programme in Aviation and Tourism Business, LEBUM Degree Programme in Leading Business Transformation
5 op
H-5
Master-tutkinnot
Kari Hiekkanen
Lasse Rouhiainen, Kari Hiekkanen
Pasilan toimipiste
Englanti
19.05.2025 - 15.08.2025
02.01.2025 - 16.05.2025
61 - 150
LUJOM Liiketoiminnan uudistamisen ja johtamisen koulutus, BUTEM Degree Programme in Business Technologies, LITEM Liiketoiminnan teknologiat -koulutus, PAKEM Palveluliiketoiminnan johtamisen ja kehittämisen koulutus, ATBUM Degree Programme in Aviation and Tourism Business, LEBUM Degree Programme in Leading Business Transformation
5 op
H-5
Master-tutkinnot
Kari Hiekkanen
Lili Aunimo, Dmitry Kudryavtsev
Pasilan toimipiste
Englanti
21.10.2024 - 13.12.2024
03.06.2024 - 06.08.2024
31 - 50
LUJOM Liiketoiminnan uudistamisen ja johtamisen koulutus, BUTEM Degree Programme in Business Technologies, LITEM Liiketoiminnan teknologiat -koulutus, PAKEM Palveluliiketoiminnan johtamisen ja kehittämisen koulutus, ATBUM Degree Programme in Aviation and Tourism Business, LEBUM Degree Programme in Leading Business Transformation, HOSBUM Degree Programme in Tourism and Hospitality Business
H-5
Master-tutkinnot
Online.
To participate in Teams meetings and lessons, students need the Teams app and a working camera and microphone on their own device.
Kari Hiekkanen
Study material for the course is distributed to students in Moodle and via the AWS Academy service. The course AWS Academy Cloud Foundations provides the material. The materials include lectures slides, videos, case studies and laboratories. The implementation may include other material indicated by the teacher.
The materials prepare the student to complete the AWS Certified Cloud Practitioner certification, but the certification is not mandatory for the student.
Olavi Korhonen
Pasilan toimipiste
Course exam in the last week of the course.
Re-exam 28.5.
Englanti
13.01.2025 - 16.05.2025
Lectures and independent study, assignments, laboratories, project work and exam.
Completion of the AWS Academy labs.
Assignments on AWS Academy Cloud Foundations.
Project work, done as group work.
Written exam.
02.01.2025 - 10.01.2025
The course lasts for two periods. The first period consists of theory and independent study (AWS Academy Cloud Foundations, modules 1-10). The second period will mainly consist of independent project work in groups. Project groups will present their project work during the last two weeks.
RPL, Recognition of prior learning includes the processes where student have already gained the competences required
Determining previously acquired skills is done on a case-by-case basis! Depending on competence and work experience, as well as e.g. AWS/Azure certification, some of the following ways of demonstrating competence can be applied, for example:
Work life lecture / workshop / presentation
Approving project work /work life project
Exam
31 - 60
AWS Cloud Foundations assignments and labs: 30%
Project work: 40%
Exam: 30%
Haaga-Helia's general policy:
When the implementation type of the course is contact, online or blended it is required that the student is present during those teaching hours that are marked in the study schedule. If you are absent more than 25%, your grade will be lowered by one. If you are absent more than 50%, the course is failed.
BUTEM Degree Programme in Business Technologies, LITEM Liiketoiminnan teknologiat -koulutus
1 op
H-5
Master-tutkinnot
Opintojaksolla perehdytään coachingiin ja fasilitointiin ohjausosaamisen käsitteinä ja toimintoina. Coaching ja fasilitointi tähtäävät yksilöiden, ryhmien ja koko organisaation toiminnan tukemiseen. Coachaava työote auttaa tavoitteiden, ratkaisujen, merkityksellisyyden ja voimavarojen löytämisessä, ja fasilitointi antaa työkalut tehokkaalle ja osallistavalle ryhmätyöskentelylle.
Oppimistavoitteita on kolme:
1. Coachingin ja fasilitoinnin käsitteiden tuntemus joko perustasolta tai omaa osaamista syventäen
2. Vuorovaikutuksen tarkempi havainnointi ja coachaavan keskustelun perusteiden oppiminen
3. Fasilitointiprosessin suunnittelu ja toteuttaminen + kyky valita erilaisia fasilitointimenetelmiä tavoitteiden ja tilanteiden mukaan.
Toteutus järjestetään viikonloppukurssina, joka sijoittuu kolmelle lauantaipäivälle: 7.9.2024 + 21.9.2024 + 5.10.2024. Lähipäivät järjestetään Pasilan toimipisteessä. Ensimmäinen lähipäivä on lähtölaukaus coachingiin ja fasilitointiin, toisen lähipäivän teemana on ohjauskeskustelu, ja kolmas lähipäivä keskittyy coachaavan keskustelun jäsentämiseen ja malleihin, jotka auttavat ongelmien ja haastavien tilanteiden työstämisessä. Coaching ja fasilitointi kulkevat opintojaksolla rinnakkain. Opintojakson tarkempi ohjelma löytyy Moodle-oppimisympäristöstä ennen opintojakson alkua.
Opintojakso on hyvin toiminnallinen. Lähipäivät koostuvat keskusteluista, vuorovaikutteisista coaching- ja fasilitointiharjoituksista sekä orientoivista luentopuheenvuoroista. Lähipäivien lisäksi oppiminen edellyttää itseohjautuvaa perehtymistä aiheeseen, ja kahden henkilökohtaisen oppimisraportin laadintaa. Oppimisen tukena on kattava menetelmä- ja aineistopankki opintojakson Moodle-ympäristössä sekä vapaaehtoinen vertais- eli sparrausryhmätoiminta, johon jokainen osallistuja voi halutessaan liittyä.
Opintojaksosta on hyötyä kaikille master-opiskelijiolle, jotka haluavat kehittää valmentavaa työotettaan, coaching-taitojaan ja osaamistaan ryhmätyöskentelyn ohjaajana.
Anita Pösö
Opintojakson aineistot tulevat löytymään opintojakson Moodle-oppimisympäristöstä. Opintojakson suorittamiseen riittää Moodlen runsaaseen lähde- ja aineistomateriaaliin perehtyminen (valikoidusti ja oman harkinnan mukaan). Opiskelu ei edellytä minkään tietyn kurssikirjan hankkimista, mutta opintojaksolla esitellään alan kirjalllisuutta, johon tutustuminen on suositeltavaa.
Heta-Liisa Malkavaara
Opinnot ja tehtävät peilaavat yritysten ja organisaatioiden arkea. Opiskelijat soveltavat oppimaansa omissa organisaatioissaan ja oman ammatti- ja työalansa osana.
Pasilan toimipiste
Ei tenttiä.
Suomi
Kansainvälisyys näkyy aineistoissa. Opiskelijoiden omat kokemustaustat ja työympäristöt tuovat osaltaan kansainvälistä näkökulmaa opintojaksolle.
19.08.2024 - 11.10.2024
Opintojakso suoritetaan kahden henkilökohtaisen ja arvioitavan oppimisraportin avulla. Ne ovat yksilöllisiä suorituksia, vaikka oppiminen on vahvasti kollegiaalista lähipäivien ja sparrausryhmän avulla.
Oppimisraportti 1 (Matka coaching- ja fasilitointiosaamiseen, painoarvo 50 % arvioinnista) on omaan oppimiseen keskittyvä dokumentti, ja oppimisraportti 2 (Fasilitointikokeilu, painoarvo 50 % arvioinnista) kertoo oman, autenttisen ryhmäfasilitoinnin suunnittelusta, toteutuksesta ja reflektoinnista. Jokainen osallistuja vastaa itsenäisesti omasta fasilitointikokeilustaan, jonka voi toteuttaa omassa työyhteisössä, jossain muussa yhteisössä/organisaatiossa tai opintojaksolla muodostetussa sparrausryhmässä.
03.06.2024 - 16.08.2024
Opintojakso koostuu kolmesta lähipäivästä, joita ovat:
- lauantai 7.9.2024 klo. 9.00 - 15.45
- lauantai 21.9.2024 klo. 9.00 - 15.45 ja
- lauantai 5.10.2024 klo 9.00 - 15.45.
Koska kyseessä on viikonloppukurssi, laadukkaan oppimisen ja toiminnallisen menetelmätuntemuksen edellytyksenä on lähipäiviin osallistuminen (minimissään 2/3 lähipäivään osallistuminen). Lähipäivien lisäksi opintojaksolla sovitaan oppimisraporttien palauttamisen määräajasta. Kukin opiskelija vastaa lisäksi omaan fasilitointikokeiluunsa liittyvästä organisoinnista opintojakson aikana sekä omasta osallistumisestaan mahdollisiin sparrausryhmätapaamisiin.
Jos opiskelija omaa työn, opintojen tai muun syyn (esim. sertifiointi) myötä kurssin tuottaman osaamisen, hän voi osoittaa osaamisensa näytön avulla. Aiemmin hankitun osaamisen tulee kattaa sekä coachingin että fasilitoinnin osa-alueet. Osaamisen näytöstä on lisätietoja Master-opintojen sivulla. Opintojakson Moodle-ympäristöstä löytyy myös opintojaksoa koskevat tarkemmat näyttö- eli ahot-ohjeet (AHOT = aiemmin hankitun osaamisen osoittaminen).
31 - 50
Opintojakson arviointi pohjautuu arviointikriteereillä, jotka on esitelty asteikolla 1 - 3 - 5. Oppimistehtävien tarkemmat arviointikriteerit esitellään opintojaksolla.
LUJOM Liiketoiminnan uudistamisen ja johtamisen koulutus, LITEM Liiketoiminnan teknologiat -koulutus, PAKEM Palveluliiketoiminnan johtamisen ja kehittämisen koulutus
H-5
Master-tutkinnot
Opintojaksolla perehdytään coachingiin ja fasilitointiin ohjausosaamisen käsitteinä ja toimintoina. Coaching ja fasilitointi tähtäävät yksilöiden, ryhmien ja koko organisaation toiminnan tukemiseen. Coachaava työote auttaa tavoitteiden, ratkaisujen, merkityksellisyyden ja voimavarojen löytämisessä, ja fasilitointi antaa työkalut tehokkaalle ja osallistavalle ryhmätyöskentelylle.
Oppimistavoitteita on kolme:
1. Coachingin ja fasilitoinnin käsitteiden tuntemus joko perustasolta tai omaa osaamista syventäen
2. Vuorovaikutuksen tarkempi havainnointi ja coachaavan keskustelun perusteiden oppiminen
3. Fasilitointiajattelun sisäistäminen, fasilitointimenetelmiin tutustuminen ja kyky valita erilaisia fasilitointimenetelmiä tavoitteiden ja tilanteiden mukaan.
Opintojakso on hyvin toiminnallinen. Opintojakson tunnit koostuvat orientoivista luentopuheenvuoroista, keskusteluista ja coachaavan ja fasilitoivan otteen harjoittelusta.
Opintojaksosta on hyötyä kaikille master-opiskelijiolle, jotka haluavat kehittää valmentavaa työotettaan, coaching-taitojaan ja osaamistaan ryhmätyöskentelyn ohjaajana.
Anita Pösö
Opintojakson aineistot tulevat löytymään opintojakson Moodle-oppimisympäristöstä. Opintojakson suorittamiseen riittää Moodlen runsaaseen lähde- ja aineistomateriaaliin perehtyminen (valikoidusti ja oman harkinnan mukaan). Opiskelu ei edellytä minkään tietyn kurssikirjan hankkimista, mutta opintojaksolla esitellään alan kirjallisuutta, johon tutustuminen on suositeltavaa.
Heta-Liisa Malkavaara
Opinnot ja tehtävät peilaavat yritysten ja organisaatioiden arkea. Opiskelijat soveltavat oppimaansa omissa organisaatioissaan ja oman ammatti- ja työalansa osana.
Pasilan toimipiste
Ei tenttiä.
Suomi
Kansainvälisyys näkyy aineistoissa. Opiskelijoiden omat kokemustaustat ja työympäristöt tuovat osaltaan kansainvälistä näkökulmaa opintojaksolle.
13.01.2025 - 14.03.2025
Opintojakso suoritetaan kahden oppimisraportin avulla.
- Oppimisraportti 1 (Matka coaching- ja fasilitointiosaamiseen, painoarvo 60 % arvioinnista) on omaan oppimiseen keskittyvä dokumentti, joka kokoaa opitun sisällön yhteen.
- Oppimisraportti 2 (Fasilitoinnin reflektio, painoarvo 40 % arvioinnista) sisältää reflektoivan koosteen tunneilla tehdyistä fasilitointikokeiluista ja opitun soveltamisesta omissa verkostoissa ja/tai työkontekstissa.
02.01.2025 - 10.01.2025
Opintojakson tunnit toteutuvat tiistaisin 14.1. - 11.3.2025 klo 17.40 - 20.40 (Pasila). Poikkeuksena on tiistai 18.2., jolloin ei ole yhteistä kokoontumista. Tiistaitunnit 11.2. ja 11.3. toteutetaan lähtökohtaisesti etänä (Zoom), ellei opintojakson käynnistyttyä toisin sovita.
Opintojakso etenee seuraavien ydinteemojen avulla:
- Coaching ja fasilitointi ohjauskäsitteinä
- Coaching vuorovaikutuksena, asennoitumisena ja taitona
- Reflektiivisen ohjauskeskustelun harjoittelu
- Fasilitoinnin merkitys ja prosessi
- Fasilitointimenetelmien harjoittelu (toiminnan kohteena mm. ideointi ja päätöksenteko, tilannekartoitus ja yhteisen ymmärryksen laajentaminen, ongelmien kohtaaminen ja työstäminen)
- Coachaavan ja fasilitoivan keskustelun mallit ja kehykset
Opintojakson tarkempi ohjelma päivittyy Moodleen ennen opintojakson alkua.
Jos opiskelija omaa työn, opintojen tai muun syyn (esim. sertifiointi) myötä kurssin tuottaman osaamisen, hän voi osoittaa osaamisensa näytön avulla. Aiemmin hankitun osaamisen tulee kattaa sekä coachingin että fasilitoinnin osa-alueet. Osaamisen näytöstä on lisätietoja Master-opintojen sivulla. Opintojakson Moodle-ympäristöstä löytyy myös opintojaksoa koskevat tarkemmat näyttö- eli ahot-ohjeet (AHOT = aiemmin hankitun osaamisen osoittaminen).
31 - 50
Opintojakson arviointi pohjautuu arviointikriteereillä, jotka on esitelty asteikolla 1 - 3 - 5 (ks. opintojakson tiedot). Oppimistehtävien tarkemmat arviointikriteerit esitellään opintojaksolla.
LUJOM Liiketoiminnan uudistamisen ja johtamisen koulutus, LITEM Liiketoiminnan teknologiat -koulutus, PAKEM Palveluliiketoiminnan johtamisen ja kehittämisen koulutus
H-5
Master-tutkinnot
Opintojaksolla perehdytään coachingiin ja fasilitointiin ohjausosaamisen käsitteinä ja toimintoina. Coaching ja fasilitointi tähtäävät yksilöiden, ryhmien ja koko organisaation toiminnan tukemiseen. Coachaava työote auttaa tavoitteiden, ratkaisujen, merkityksellisyyden ja voimavarojen löytämisessä, ja fasilitointi antaa työkalut tehokkaalle ja osallistavalle ryhmätyöskentelylle.
Oppimistavoitteita on kolme:
1. Coachingin ja fasilitoinnin käsitteiden tuntemus joko perustasolta tai omaa osaamista syventäen
2. Vuorovaikutuksen tarkempi havainnointi ja coachaavan keskustelun perusteiden oppiminen
3. Fasilitointiprosessin suunnittelu ja toteuttaminen + kyky valita erilaisia fasilitointimenetelmiä tavoitteiden ja tilanteiden mukaan.
Toteutus järjestetään viikonloppukurssina, joka sijoittuu kolmelle lauantaipäivälle: 29.3. + 26.4. + 10.5.2025. Lähipäivät järjestetään Pasilan toimipisteessä. Ensimmäinen lähipäivä on lähtölaukaus coachingiin ja fasilitointiin, toisen lähipäivän teemana on ohjauskeskustelu, ja kolmas lähipäivä keskittyy malleihin, jotka auttavat tilannekartoituksessa, tavoittellisissa keskusteluissa ja haasteellisten tilanteiden työstämisessä. Coaching ja fasilitointi kulkevat opintojaksolla rinnakkain. Opintojakson tarkempi ohjelma löytyy Moodle-oppimisympäristöstä ennen opintojakson alkua.
Opintojakso on hyvin toiminnallinen. Lähipäivät koostuvat keskusteluista, vuorovaikutteisista coaching- ja fasilitointiharjoituksista sekä orientoivista luentopuheenvuoroista. Lähipäivien lisäksi oppiminen edellyttää itseohjautuvaa perehtymistä aiheeseen, ja kahden henkilökohtaisen oppimisraportin laadintaa. Oppimisen tukena on kattava menetelmä- ja aineistopankki opintojakson Moodle-ympäristössä sekä vapaaehtoinen vertais- eli sparrausryhmätoiminta, johon jokainen osallistuja voi halutessaan liittyä.
Opintojaksosta on hyötyä kaikille master-opiskelijiolle, jotka haluavat kehittää valmentavaa työotettaan, coaching-taitojaan ja osaamistaan ryhmätyöskentelyn ohjaajana.
Anita Pösö
Opintojakson aineistot tulevat löytymään opintojakson Moodle-oppimisympäristöstä. Opintojakson suorittamiseen riittää Moodlen runsaaseen lähde- ja aineistomateriaaliin perehtyminen (valikoidusti ja oman harkinnan mukaan). Opiskelu ei edellytä minkään tietyn kurssikirjan hankkimista, mutta opintojaksolla esitellään alan kirjallisuutta, johon tutustuminen on suositeltavaa.
Heta-Liisa Malkavaara
Opinnot ja tehtävät peilaavat yritysten ja organisaatioiden arkea. Opiskelijat soveltavat oppimaansa omissa organisaatioissaan ja oman ammatti- ja työalansa osana.
Pasilan toimipiste
Ei tenttiä.
Suomi
Kansainvälisyys näkyy aineistoissa. Opiskelijoiden omat kokemustaustat ja työympäristöt tuovat osaltaan kansainvälistä näkökulmaa opintojaksolle.
24.03.2025 - 16.05.2025
Opintojakso suoritetaan kahden henkilökohtaisen ja arvioitavan oppimisraportin avulla. Ne ovat yksilöllisiä suorituksia, vaikka oppiminen on vahvasti kollegiaalista lähipäivien ja sparrausryhmän avulla.
Oppimisraportti 1 (Matka coaching- ja fasilitointiosaamiseen, painoarvo 50 % arvioinnista) on omaan oppimiseen keskittyvä dokumentti, ja oppimisraportti 2 (Fasilitointikokeilu, painoarvo 50 % arvioinnista) kertoo oman, autenttisen ryhmäfasilitoinnin suunnittelusta, toteutuksesta ja reflektoinnista. Jokainen osallistuja vastaa itsenäisesti omasta fasilitointikokeilustaan, jonka voi toteuttaa omassa työyhteisössä, jossain muussa yhteisössä/organisaatiossa tai opintojaksolla muodostetussa sparrausryhmässä.
02.01.2025 - 21.03.2025
Opintojakso koostuu kolmesta lähipäivästä (Pasila), joita ovat:
- lauantai 29.3.2025 klo 9.00 - 15.45
- lauantai 26.4.2025 klo 9.00 - 15.45 ja
- lauantai 10.5.2025 klo 9.00 - 15.45.
Koska kyseessä on viikonloppukurssi, laadukkaan oppimisen ja toiminnallisen menetelmätuntemuksen edellytyksenä on lähipäiviin osallistuminen (minimissään 2/3 lähipäivään osallistuminen). Lähipäivien lisäksi opintojaksolla sovitaan oppimisraporttien palauttamisen määräajasta. Kukin opiskelija vastaa lisäksi omaan fasilitointikokeiluunsa liittyvästä organisoinnista opintojakson aikana sekä omasta osallistumisestaan mahdollisiin sparrausryhmätapaamisiin.
Jos opiskelija omaa työn, opintojen tai muun syyn (esim. sertifiointi) myötä kurssin tuottaman osaamisen, hän voi osoittaa osaamisensa näytön avulla. Aiemmin hankitun osaamisen tulee kattaa sekä coachingin että fasilitoinnin osa-alueet. Osaamisen näytöstä on lisätietoja Master-opintojen sivulla. Opintojakson Moodle-ympäristöstä löytyy myös opintojaksoa koskevat tarkemmat näyttö- eli ahot-ohjeet (AHOT = aiemmin hankitun osaamisen osoittaminen).
31 - 50
Opintojakson arviointi pohjautuu arviointikriteereillä, jotka on esitelty asteikolla 1 - 3 - 5 (ks. opintojakson tiedot). Oppimistehtävien tarkemmat arviointikriteerit esitellään opintojaksolla.
LUJOM Liiketoiminnan uudistamisen ja johtamisen koulutus, LITEM Liiketoiminnan teknologiat -koulutus, PAKEM Palveluliiketoiminnan johtamisen ja kehittämisen koulutus
H-5
Master-tutkinnot
Opintojaksolla perehdytään coachingiin ja fasilitointiin ohjausosaamisen käsitteinä ja toimintoina. Coaching ja fasilitointi tähtäävät yksilöiden, ryhmien ja koko organisaation toiminnan tukemiseen. Coachaava työote auttaa tavoitteiden, ratkaisujen, merkityksellisyyden ja voimavarojen löytämisessä, ja fasilitointi antaa työkalut tehokkaalle ja osallistavalle ryhmätyöskentelylle.
Oppimistavoitteita on kolme:
1. Coachingin ja fasilitoinnin käsitteiden tuntemus joko perustasolta tai omaa osaamista syventäen
2. Vuorovaikutuksen tarkempi havainnointi ja business coachauksen perusteiden oppiminen
3. Fasilitointiprosessin suunnittelu ja toteuttaminen + kyky valita erilaisia fasilitointimenetelmiä tavoitteiden ja tilanteiden mukaan.
Opintojakson tavoitteena on auttaa opiskelijaa analysoimaan omia coaching- ja fasilitointivalmiuksia ja niiden kehittämistarpeita. Opintojakso tarjoaa perustietoa coachingista ohjausmenetelmänä, valmentavana työotteena ja vuorovaikutustaitona sekä fasilitoinnin merkityksestä ja hyödyntämisestä päätöksenteon, yhteiskehittelyn ja yhteisöllisen oppimisen välineenä.
Oppiminen tapahtuu workshopeissa, itsenäisesti perehtyen ja tiimeissä. Opintojaksolla on coaching-työpajoja ja paricoachingharjoituksia sekä fasilitointiharjoituksia. Opintojaksoon sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.
Toteutus järjestetään intensiivikurssina, joka sijoittuu kahdelle lauantaipäivälle: 26.10. ja 30.11 ja yhdelle perjantai-illalle 15.11. Lähipäivät järjestetään Pasilan toimipisteessä.
Opintojakson tarkempi ohjelma ja jäsennys näkyy Moodle-oppimisympäristössä ennen opintojakson alkua.
Opintojakso on hyvin toiminnallinen. Lähipäivät koostuvat keskusteluista, vuorovaikutteisista harjoituksista ja orientoivista luentopuheenvuoroista. Lähipäivien lisäksi oppiminen edellyttää itseohjautuvaa perehtymistä aiheeseen sekä osallistumista sparrausryhmätoimintaan.
Anita Pösö
Valitse ainakin yksi coachingia ja yksi fasilitointia käsittelevä kirja, jotka luet kurssin aikana ja käytät niiden antia myös tehtävissä. Hyviä teoksia ovat esim. seuraavat:
Jones, G. & Gorell, R. 2021. 50 top tools for coaching. Kogan Page.
Kantor, D. 2012. Reading the Room. Group Dynamics for Coaches and Leaders. John Wiley & Sons. Löytyy myös e-kirjana HH Finnasta.
Rogers, J. 2016. Coaching skills. The definitive guide to being a coach. Fourth edition. McGraw-Hill.
Ruutu, S. 2020. Coachin työkalupakki. Alma Talent.
Räsänen, M. (toim.) 2007. Coaching ja johtajuus. Valmentava ote esimiestyössä. Edita.
Schwarz, R. 2017 (or older). The Skilled Facilitator. A Comprehensive Resource for Consultants, Facilitator, Managers, Trainers and Coaches. 3rd edition. Jossey-Bass. Hoboken, N.J. Löytyy myös e-kirjana HH Finnasta.
Starr, J. 2009. The Coaching Manual: The Definitive Guide to the Process, Principles and Skills of Personal Coaching. 2nd edition. FT Press / Pearson Education Limited. Harlow, England. Löytyy myös e-kirjana HH Finnasta.
Wilkinson, M. 2012. The Secrets of Facilitation: The SMART Guide to Getting Results with Groups. John Wiley & Sons. New York. Löytyy myös e-kirjana HH Finnasta.
Lisäksi kurssin vaatimuksiin kuuluvat Moodlesta löytyvät artikkelit. Myös niitä hyödynnät tehtävissä.
Tiina Mehto
Opinnot ja tehtävät peilaavat yritysten ja organisaatioiden arkea. Opiskelijat soveltavat oppimaansa omissa organisaatioissaan ja oman ammatti- ja työalansa osana.
Pasilan toimipiste
Opintojaksolla ei ole tenttiä.
Suomi
Kansainvälisyys näkyy aineistoissa. Opiskelijoiden omat kokemustaustat ja työympäristöt tuovat osaltaan kansainvälistä näkökulmaa opintojaksolle.
21.10.2024 - 13.12.2024
Opintojaksolla on kolme palautettavaa tehtävää, jotka opiskelijan tulee palauttaa hyväksytysti suoritettuina saadakseen kurssiarvosanan. Tehtävät ovat seuraavat:
Tehtävä 1 (ennakkotehtävä), 20 % kurssiarvosanasta, palautus viimeistään ke 23.10.2024 klo 23:55. Tehtävän tavoitteena on esittäytyä ja arvioida omaa nykyistä coaching ja/tai fasilitointiosaamista. Tämä tehtävä vaaditaan opintojaksolle osallistumiseksi.
Tehtävä 2 (coaching), 40 % kurssiarvosanasta. Tehtävän tavoitteena on coachata toista opiskelijaa kolmessa erillisessä sessiossa ja analysoida omaa coachingosaamista. Erilliset ohjeet tulevat Moodleen.
Tehtävä 3 (fasilitointi), 40 % kurssiarvosanasta. Tehtävän tavoitteena on suunnitella fasilitoitu workshop, fasilitoida sessio ja dokumentoida suunnitelma. Erilliset ohjeet tulevat Moodleen.
Ennakkotehtävän tarkempi ohje on Moodlessa. Muiden tehtävien ohjeet avataan ennakkotehtävän palauttaneille ja la 26.10.2024 luennon jälkeen.
Huomaathan, että opintojakso on erittäin osallistava ja tapaamisissa teemme pienempiä tehtäviä ja harjoituksia. Pakollinen oman oppimisen itsearviointi tehdään workshop-tapaamisessa.
Kaikki tehtävät tulee olla palautettuna opintojakson aikana aikataulunmukaisesti.
03.06.2024 - 18.10.2024
Opintojaksolla on yhteensä kolme tapaamista. Voidaksesi osallistua opintojaksolle, tulee sinun palauttaa ennakkotehtävä ajoissa ja olla paikanpäällä lauantain ensimmmäisessä tapaamisessa.
Opintojakso koostuu kolmesta lähipäivästä, joita ovat:
- lauantai 26.10.2024 klo. 9.00 - 15.45
- perjantai 15.11.2024 klo 17.40-20.30
- lauantai 30.11.2024 klo 9.00 - 15.45
Koska kyseessä on intensiivikurssi, laadukkaan oppimisen ja toiminnallisen menetelmätuntemuksen edellytyksenä on lähipäiviin osallistuminen. Opintojakson suorittamiseksi tulee osallistua kaikkiin kolmeen kertaan. Vain erittäin pakollisesta poissaolosta johtuen, joka on sovittu opettajan kanssa erikseen, voidaan tehdä poikkeus. Tämä kerta korvataan korvaavalla tehtävällä.
Kukin opiskelija ja ryhmä vastaa lisäksi omaan fasilitointikokeiluunsa liittyvästä organisoinnista opintojakson aikana sekä omasta osallistumisestaan sparrausryhmätapaamisiin.
Jos opiskelija omaa työn, opintojen tai muun syyn (esim. sertifiointi) myötä kurssin tuottaman osaamisen, hän voi osoittaa osaamisensa näytön avulla. Aiemmin hankitun osaamisen tulee kattaa sekä coachingin että fasilitoinnin osa-alueet. Osaamisen näytöstä on lisätietoja Master-opintojen sivulla. Opintojakson Moodle-ympäristöstä löytyy myös opintojaksoa koskevat tarkemmat näyttö- eli ahot-ohjeet (AHOT = aiemmin hankitun osaamisen osoittaminen).
31 - 50
Arviointi 1-5 ja arvioitavien tehtävien tarkemmat tehtäväksiannot ja kriteerit löytyvät Moodlesta.
LUJOM Liiketoiminnan uudistamisen ja johtamisen koulutus, LITEM Liiketoiminnan teknologiat -koulutus, PAKEM Palveluliiketoiminnan johtamisen ja kehittämisen koulutus
H-5
Master-tutkinnot
Koulutuksen tilaajan (tutkinto-ohjelma) pyynnöstä, vuodesta 2024 alkaen, lähtökohtaksi on otettu "Pythonia kaikille" aikaisemman "data-analytiikkaa kaikille" sijaan.
Kurssi käsittelee seuraavia neljää aihealuetta materiaaleineen ja tehtävineen strukturoidun datan analysointiin.
- kuvaileva analytiikka
- diagnostinen analytiikka
- aikasarja-analyysi ja ennustaminen
- johdatus koneoppimiseen.
Moodlesta löytyy kaikki tarvittava materiaali kurssin suorittamiseen, mukaan lukien Q@A-osion, jossa opiskelijat voivat keskustella kurssiin liittyvistä asioista mm. tehtävistä.
Veijo Vänttinen
Materiaali kurssin Moodlesivuilla
Veijo Vänttinen
Pasilan toimipiste
Neljä arvioitavaa oppimistehtävää kurssin kuluessa
Suomi
26.08.2024 - 13.12.2024
Oppimistehtävät
- kuvaileva analytiikka
- diagnostinen analytiikka
- aikasarja-analyysi ja ennustaminen
- johdatus koneoppimiseen.
03.06.2024 - 23.08.2024
31 - 100
Neljä arvioitavaa oppimistehtävää
- kuvaileva analytiikka, (0 - 5 pistettä)
- diagnostinen analytiikka, (0 - 5 pistettä)
- aikasarja-analyysi ja ennustaminen, (0 - 5 pistettä)
- johdatus koneoppimiseen, (0 - 5 pistettä).
LUJOM Liiketoiminnan uudistamisen ja johtamisen koulutus, LITEM Liiketoiminnan teknologiat -koulutus, PAKEM Palveluliiketoiminnan johtamisen ja kehittämisen koulutus, STROM Strategiatyö organisaatioissa
5 op
H-5
Master-tutkinnot
Opetus tapahtuu verkossa.
Toni Ernvall
Oppimateriaalit jaetaan pääosin Moodlen kautta.
Toni Ernvall
Pasilan toimipiste
Tenttiä ei ole.
Suomi
13.01.2025 - 14.03.2025
Toteutuksen tehtävissä analysoidaan erilaisia datoja käyttäen kurssilla opittuja menetelmiä. Tehtävät ovat yksilötöitä.
02.01.2025 - 10.01.2025
31 - 60
Toteutuksen arvosana määräytyy tehtävien arvosanojen perusteella niiden keskiarvona.
LUJOM Liiketoiminnan uudistamisen ja johtamisen koulutus, LITEM Liiketoiminnan teknologiat -koulutus, PAKEM Palveluliiketoiminnan johtamisen ja kehittämisen koulutus, STROM Strategiatyö organisaatioissa
1 op
H-5
Master-tutkinnot
Toteutustapa on itsenäistä työskentelyä ja verkko-opintoja.
Opintojaksolla hyödynnetään erilaisia oppimismenetelmiä ja -ympäristöjä. Opintojakson aikana tehtävä projektityö (joko itsenäisesti tai pienryhmässä) muodostaa rungon työskentelylle. Projektin aihe tulee liittyä digipalveluiden kehittämisen johtamiseen, mutta opiskelija voi valita mistä näkökulmasta hän haluaa projektissa tarkastella aihetta (käyttäjä, liiketoiminta, johtaminen tai teknologia).
Opintojakson toteutus saattaa hieman vaihdella toteutustavasta riippuen, mutta lähtökohtaisesti opintojakso rytmittyy kolmen online opetuskerran mukaisesti: 1) kick-off tapaaminen, 2) projektin seuranta ja ohjaus ja 3) projektitöiden esitykset. Projektityöskentelyn lisäksi opiskelijat saavat materiaalia ja tehtäviä verkkoympäristössä, jossa myös keskustelu- ja ohjausmahdollisuus. Opintojaksoon ei kuulu tenttiä.
Kari Hiekkanen
Materiaali on linkitetty ja siten osana Moodlen opintojakson sivustoa
Ari Alamäki
Projektityön voi tehdä oman työpaikan tai toisen organisaation caseen liittyen
Pasilan toimipiste
Ei ole tenttiä
Suomi
Materiaali ja case esimerkit
19.08.2024 - 13.12.2024
Projektityö (raportti) ja kuukausitehtävät verkossa
03.06.2024 - 16.08.2024
Syksyn lukukausi
Aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen (AHOT)
Jos opiskelija omaa työn, opintojen tai muun syyn (esim. sertifiointi) takia kurssin tuottaman osaamisen, voi hän osoittaa osaamisensa näytöllä toteutuksen vastuuopettajan kanssa sovittavalla tavalla (raportti). Lisätietoja näyttöprosessista löytyy: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study katso kohta "Ohjeet osaamisen tunnistamiseen (master)".
31 - 60
Raportti (75%) ja kuukausitehtävät (25%)
LITEM Liiketoiminnan teknologiat -koulutus
3 op
H-5
Master-tutkinnot
Kari Hiekkanen
Jarmo Sarkkinen
Pasilan toimipiste
Suomi
19.08.2024 - 13.12.2024
03.06.2024 - 16.08.2024
31 - 60
LUJOM Liiketoiminnan uudistamisen ja johtamisen koulutus, LITEM Liiketoiminnan teknologiat -koulutus, PAKEM Palveluliiketoiminnan johtamisen ja kehittämisen koulutus
2 op
H-5
Master-tutkinnot
Kari Hiekkanen
Irma Mäkäräinen-Suni
Pasilan toimipiste
Englanti
21.10.2024 - 13.12.2024
03.06.2024 - 18.10.2024
31 - 60
LUJOM Liiketoiminnan uudistamisen ja johtamisen koulutus, BUTEM Degree Programme in Business Technologies, LITEM Liiketoiminnan teknologiat -koulutus, PAKEM Palveluliiketoiminnan johtamisen ja kehittämisen koulutus, LEBUM Degree Programme in Leading Business Transformation, HOSBUM Degree Programme in Tourism and Hospitality Business
1 op
H-5
Master-tutkinnot
The course consists of online lectures and independent work according to set schedule.
Kari Hiekkanen
The course material is combination of recent academic articles, online webinars, white papers and other relevant and timely sources.
Kari Hiekkanen
Pasilan toimipiste
No exam
Englanti
24.03.2025 - 16.05.2025
Four short essays (peer reviewed)
02.01.2025 - 21.03.2025
First lecture: Mar 27th, 2025 @ 17.40 (online, Zoom)
31 - 60
The grading will be based on four peer-reviewed short reflection essays on selected themes.
LUJOM Liiketoiminnan uudistamisen ja johtamisen koulutus, BUTEM Degree Programme in Business Technologies, LITEM Liiketoiminnan teknologiat -koulutus, PAKEM Palveluliiketoiminnan johtamisen ja kehittämisen koulutus, AIBUM Degree Programme in AI for Business Transformation, LEBUM Degree Programme in Leading Business Transformation, HOSBUM Degree Programme in Tourism and Hospitality Business
2 op
H-5
Master-tutkinnot
Blended, 4 online sessions, otherwise virtual.
Kari Hiekkanen
All the material or links are available in the Moodle.
Lauri Tapola
Practical working life examples.
Visiting lecturers if available.
Pasilan toimipiste
Course completion is based on returning the assignments.
No exams.
Failed courses can be passed by returning the assignments later.
Englanti
Lectures and all the material are in English.
13.01.2025 - 16.05.2025
Practical combination of enterprise architectures and working life.
Individual or group work.
02.01.2025 - 10.01.2025
Lectures remotely (17.40-20.30), days are decided later.
Blended
RPL
Assignments are evaluated verbally and scored.
31 - 60
Some of the assignments are graded. Grading is based on the quality of the assignments.
BUTEM Degree Programme in Business Technologies, LITEM Liiketoiminnan teknologiat -koulutus
3 op
H-5
Master-tutkinnot
Teijo Javanainen, Atte Varsta, Petteri Tiljander
Pasilan toimipiste
Suomi
02.09.2024 - 26.11.2024
03.06.2024 - 16.08.2024
10 - 15
LUJOM Liiketoiminnan uudistamisen ja johtamisen koulutus, LITEM Liiketoiminnan teknologiat -koulutus, PAKEM Palveluliiketoiminnan johtamisen ja kehittämisen koulutus
5 op
4 op
H-5
Teijo Javanainen, Atte Varsta, Petteri Tiljander
Pasilan toimipiste
Suomi
02.09.2024 - 26.11.2024
03.06.2024 - 16.08.2024
10 - 15
LUJOM Liiketoiminnan uudistamisen ja johtamisen koulutus, LITEM Liiketoiminnan teknologiat -koulutus, PAKEM Palveluliiketoiminnan johtamisen ja kehittämisen koulutus
5 op
5 op
H-5
Teijo Javanainen, Atte Varsta, Petteri Tiljander
Pasilan toimipiste
Suomi
02.09.2024 - 26.11.2024
03.06.2024 - 16.08.2024
10 - 15
LUJOM Liiketoiminnan uudistamisen ja johtamisen koulutus, LITEM Liiketoiminnan teknologiat -koulutus, PAKEM Palveluliiketoiminnan johtamisen ja kehittämisen koulutus
5 op
3 op
H-5
Osallistuminen lähiopetukseen
Opettajan työpajoissa jakamat esitysmateriaalit ja muu kirjallinen materiaali tulevat Moodleen.
Opetusillat / työpajat Pasilassa ja/tai verkossa lukkarikoneen mukaan.
Kurssi on luonteeltaan hyvin interaktiivinen ja työpajat lukkariin merkittyinä aikoina noudattavat yhteisöllisen oppimisen pedagogiikka
a) Johdatus teemaan
b ) Ryhmäharjoitus teemaan liittyen
c) Palautetta ja pohdintaa
Huomaa, että opiskelijoiden on opetuskertojen lisäksi varattava aikaa yksilö-/ryhmäopintoihin viikoittain, koska tällä 5 opintopisteen kurssilla on vain noin 20 tuntia "opetusta". Arvosanasta ryhmätyön osuus on 30 % ja loppu määräytyy henkilökohtaisten suoritusten perusteella.
Hanna Rajalahti
Kotler P, Pfoertsch W and Sponholz, U. 2021. H2H Marketing - The Genesis of Human-To-Human Marketing. Saatavissa e-kirjana Finnassa.
+ opettajan Moodlessa jakama ja opiskelijoiden itsenäisesti hakema materiaali
Oppimateriaalit julkaistaan toteuttamissuunnitelmassa / Moodlessa
Eeva Puhakainen
Kurssilla analysoidaan ajankohtaisia työelämän tapauksia ja esimerkkejä. Mahdollisesti vierailija.
Pasilan toimipiste
Ilmoitetaan kurssin aloituskerralla.
Suomi
Opetusmateriaali on suurelta osin kansainvälistä (ja osin englanniksi).
13.01.2025 - 14.03.2025
Tarkemmat tehtävänkuvaukset käydään läpi kurssin aloituskerralla.
02.01.2025 - 10.01.2025
Lukkarin mukaan
Aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen (AHOT)
Jos opiskelija omaa työn, opintojen tai muun syyn (esim. sertifiointi) takia kurssin tuottaman osaamisen, voi hän osoittaa osaamisensa toteutuksen vastuuopettajan kanssa sovittavalla tavalla. Toteutuksen vastuuopettaja tiedottaa tarkemmin AHOTin soveltamisesta kurssin aloituksessa.
Tutustu myös AHOT-ohjeisiin https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study
Huomioi, että work and study -mallia ei lähtökohtaisesti sovelleta master-opiskeliuun.
31 - 50
Arviointikriteerit - arvosana 1
Opiskelija osaa osin kuvata H2H-viestinnän ja -markkinoinnin käsitteitä. Hän tunnistaa joitakin aiheeseen liittyviä teoreettisia lähtökohtia. Opiskelija osaa jonkin verran soveltaa H2H-lähestymistapaa käytännönläheisissä viestintä- ja markkinointiratkaisuissaan.
Arviointikriteerit - arvosana 3
Opiskelija osaa kuvata H2H-viestinnän ja -markkinoinnin peruskäsitteet Hän tuntee keskeisimmät aiheeseen liittyvät teoreettiset lähtökohdat. Opiskelija osaa analysoida ja soveltaa H2H-lähestymistapaa sidosryhmälähtöisissä viestintä- ja markkinointiratkaisuissa.
Arviointikriteerit - arvosana 5
Opiskelija on sisäistänyt erittäin hyvin H2H-viestinnän ja -markkinoinnin keskeiset käsitteet ja teoreettiset lähtökohdat.
Opiskelija osaa analysoida, perustella ja soveltaa H2H-lähestymistapaa sidosryhmälähtöisissä viestintä- ja markkinointiratkaisuissa.
Opiskelija osaa eritellä H2H-viestinnän ja -markkinoinnin tarjoamia mahdollisuuksia strategisen markkinointiviestinnän tukena.
Opiskelija osoittaa erinomaista sitoutumista kurssin suorittamiseen ja aikatauluhin.
LUJOM Liiketoiminnan uudistamisen ja johtamisen koulutus, LITEM Liiketoiminnan teknologiat -koulutus, PAKEM Palveluliiketoiminnan johtamisen ja kehittämisen koulutus
H-5
Master-tutkinnot
The course consists of 5 classroom lectures and individual assignments (essays on given topics). Four visiting professionals will share their insight and experience in ICT Service Management during the course.
Kari Hiekkanen
Material based on topical articles and books. Business Technology standard
Seppo Karisto
Visiting speakers from different organisations.
Pasilan toimipiste
No exam
Englanti
Visiting speakers come from international companies
19.08.2024 - 13.12.2024
Pre-assignment on students own working place
Assignment on cutting ICT costs
Assignment to compare and evaluate different frameworks and methods
Assignments based visiting speakers presentations
Self reflection
03.06.2024 - 16.08.2024
Lectures between 26.8 and 2.12.
RPL, previous studies or personal working experience to be presented to other students
31 - 50
Course grade is based in weighted average of assignments
BUTEM Degree Programme in Business Technologies, LITEM Liiketoiminnan teknologiat -koulutus
3 op
H-5
Master-tutkinnot
Learn security fundamentals to understand current trends. Blockchains, TOR network and video conference encryption all stand on these fundamentals.
- Weekly online video conference classes. Includes discussions and student presentations.
- Homework reported weekly. Reading tasks for theory and learning to follow cybersecurity. Hands-on tasks to connect theory to real life.
- Your own presentation to classmates.
Has reached excellent 4.9 out of 5 feedback.
Check out previous course instance agenda, homework and student feedback https://terokarvinen.com/2023/trust-to-blockchain/
Kari Hiekkanen
Material identified by the teacher during the course. Usually includes white papers, book chapters, tutorials, manuals and hacker conference presentations. Different types of material help you to get familiar with key sources of cyber security information. Most material is available using subsciptions paid by Haaga-Helia (free for students) or free, publicly available sources.
Tero Karvinen
Classes are interactive, and you can hear your classmates work experiences and bring your own insight.
Pasilan toimipiste
No exam.
Englanti
Mixed group with both Finnish and international students.
21.10.2024 - 13.12.2024
- Weekly classes, online video conference - active participation required at class time
- Weekly homework (theory + hands on)
- Presentation
Classes are interactive, encouraging student discussions and presentations. For each week, there is homework with written report. Homeworks have both reading and hands-on computer tasks.
Some computer skills required. We'll use actual hacker tools and techniques, but mostly to understand and practice theory. Required tasks in this course require only regular computer knowledge.
(This course does not have prerequisisite coding or hacking skills. I am teaching a different set of courses for those needing technical hacking and penetration testing skills: Tunkeutumistestaus ici001as3a, Sovellusten hakkerointi ja haavoittuvuudet ici012as3a-3001)
03.06.2024 - 18.10.2024
Online participation required. This course is based on class discussions and interactivity. You are expected to participate in online video conference during the class times each week.
Agenda will keep updating during the course. Initial agenda:
1. Welcome words. Overview of the course.
2. Fundamentals. Threat model.
3. Treath modeling. Current crime case example.
4. Hashes, passwords and cracking them.
5. Public key encryption and signing.
6. Bitcoin.
7. Modern applications (e.g. Darknet, Altcoins...).
8. Presentations.
Online video conference, active participation required at class time. Homework reported every week.
15 - 30
Homework 50% and presentation 50%. Evaluation is based on totality of the skills and knowledge demonstrated.
Online classes require active participation. No tapes are provided.
BUTEM Degree Programme in Business Technologies, LITEM Liiketoiminnan teknologiat -koulutus
1 op
H-5
Master-tutkinnot
Online lessons.
Virtual learning.
RPL.
Kari Hiekkanen
The needed material and links to those are available in Moodle.
Lauri Tapola
There might be presenters from real-life.
Pasilan toimipiste
No exams. Failed courses can be passed by resubmitting the assignments.
Englanti
All the material and the lessons are in English.
19.08.2024 - 13.12.2024
Pre-assignment +
Practical assignments to deepen ICT procurement skills.
03.06.2024 - 16.08.2024
Online lessons:
4.9.2024 17:40 - 20:30
18.9.2024 17:40 - 20:30
9.10. 2024 17:40 - 20:30
Participation voluntary, activity points shared.
Active participation on lessons.
Virtual learning by studying yourself.
Learning by doing the assignments.
RPL
31 - 60
The assignments are graded.
The grading of the course is based on the quality of the assignments.
BUTEM Degree Programme in Business Technologies, LITEM Liiketoiminnan teknologiat -koulutus
3 op
H-5
Master-tutkinnot
Anna Kimberley
Pasilan toimipiste
Englanti
13.01.2025 - 16.05.2025
02.01.2025 - 10.01.2025
61 - 100
LUJOM Liiketoiminnan uudistamisen ja johtamisen koulutus, BUTEM Degree Programme in Business Technologies, LITEM Liiketoiminnan teknologiat -koulutus, PAKEM Palveluliiketoiminnan johtamisen ja kehittämisen koulutus, ATBUM Degree Programme in Aviation and Tourism Business, LEBUM Degree Programme in Leading Business Transformation
5 op
H-5
Master-tutkinnot
Marjo-Riina Välimaa
Nina Helander, Jonna Järvinen, Johanna Maaniemi, Juha Olava, Riina Iloranta, Sanna Heiniö, Sakariina Heikkanen, Anu Hakonen, Kevin Gore, Anita Pösö, Kari Hiekkanen, Marjo-Riina Välimaa, Heidi Rajamäki-Partanen
Pasilan toimipiste
Suomi
01.08.2024 - 16.05.2025
12.08.2024 - 16.08.2024
1 - 300
LUJOM Liiketoiminnan uudistamisen ja johtamisen koulutus, LITEM Liiketoiminnan teknologiat -koulutus, PAKEM Palveluliiketoiminnan johtamisen ja kehittämisen koulutus, STROM Strategiatyö organisaatioissa
H-5
Master-tutkinnot
Online-oppitunnit, jossa opettaja alustaa uudet viikkoteemat ja ohjaa opiskelijoiden projektityötä.
Itsenäiset verkkotehtävät
Projektityö joko ryhmässä tai yksilötehtävänä. Mikäli opiskelija tekee projektin yksilönä, toimii vertaisryhmä opiskelijan sparraajana. Projektityössä opiskelijat analysoivat valitun yrityksen kiertotalouden ja ympäristönvaikutuksen johtamista ja tekevät kehittämissuunnitelman.
Opintojakson opetusalustaan Moodleen on koottu monipuolisesti lähteitä kurssin teemaan liittyen ja opiskelija voi hyödyntää niitä jatkossa esim. opinnäytetyössä tai alan asiantuntijatehtävissä.
Satu Harkki
Opintojakson eri teemoja avataan opiskelijoille hyödyntäen eri organisaatioiden ja yritysten esimerkkejä.
Opintojakson projektityö tehdään hyödyntäen oikeaa organisaatiota/yritystä. Opiskelijat voivat tehdä projektityön esim. omalle työpaikalleen.
Pasilan toimipiste
Suomi
Opintojakson sisältö sopii hyödynnettäväksi kansainvälisissä yrityksissä.
21.10.2024 - 13.12.2024
Aloitustehtävä, jolla opiskelija vahvistaa ilmoittautumisensa.
Monivalintatehtävät luennoista ja viikon teemoista.
Projektityö joko ryhmässä tai yksilötehtävänä. Mikäli opiskelija tekee projektin yksilönä, toimii vertaisryhmä opiskelijan sparraajana.
Oman osaamisen kehittymisen tehtävä
03.06.2024 - 18.10.2024
Viikko 1: Kiertotalous yleistä: keinot ja liiketoimintamallit ja muutostekijät jne.
Viikko 2: Johtaminen osa 1 (Strategia, visio, innovaatiot), projekti alkaa
Viikko 3: Ympäristövaikutukset ja riskit osa 1
Viikko 4: Ympäristövaikutukset ja riskit osa 2
Viikko 5: Johtaminen osa 2 (johtamisjärjestelmät: tavoitteet, mittarit ja seuranta sekä standardit)
Viikko 6: Kiertotalouden/ilmastoasioiden verkostot sekä muutosagenttina toimiminen
Viikko 7: Projektityö
Viikko 8: Projektiesitykset ja viimeisten tehtävien palautukset
5 - 20
40% Yksilötehtävät
60% Projekti ja vertaissparraus ja –arviointi (joko ryhmässä tai yksilöinä)
LUJOM Liiketoiminnan uudistamisen ja johtamisen koulutus, LITEM Liiketoiminnan teknologiat -koulutus, PAKEM Palveluliiketoiminnan johtamisen ja kehittämisen koulutus, STROM Strategiatyö organisaatioissa
2 op
H-5
Master-tutkinnot
Online-oppitunnit, jossa opettaja alustaa uudet viikkoteemat ja ohjaa opiskelijoiden projektityötä.
Itsenäiset verkkotehtävät
Projektityö joko ryhmässä tai yksilötehtävänä. Mikäli opiskelija tekee projektin yksilönä, toimii vertaisryhmä opiskelijan sparraajana. Projektityössä opiskelijat analysoivat valitun yrityksen kiertotalouden ja ympäristönvaikutuksen johtamista ja tekevät kehittämissuunnitelman.
Opintojakson opetusalustaan Moodleen on koottu monipuolisesti lähteitä kurssin teemaan liittyen ja opiskelija voi hyödyntää niitä jatkossa esim. opinnäytetyössä tai alan asiantuntijatehtävissä.
Satu Harkki
Opintojakson eri teemoja avataan opiskelijoille hyödyntäen eri organisaatioiden ja yritysten esimerkkejä.
Opintojakson projektityö tehdään hyödyntäen oikeaa organisaatiota/yritystä. Opiskelijat voivat tehdä projektityön esim. omalle työpaikalleen.
Pasilan toimipiste
Suomi
Opintojakson sisältö sopii hyödynnettäväksi kansainvälisissä yrityksissä.
24.03.2025 - 16.05.2025
Aloitustehtävä, jolla opiskelija vahvistaa ilmoittautumisensa.
Monivalintatehtävät luennoista ja viikon teemoista.
Projektityö joko ryhmässä tai yksilötehtävänä. Mikäli opiskelija tekee projektin yksilönä, toimii vertaisryhmä opiskelijan sparraajana.
Oman osaamisen kehittymisen tehtävä
02.01.2025 - 21.03.2025
Viikko 1: Kiertotalous yleistä: keinot ja liiketoimintamallit ja muutostekijät jne.
Viikko 2: Johtaminen osa 1 (Strategia, visio, innovaatiot), projekti alkaa
Viikko 3: Ympäristövaikutukset ja riskit osa 1
Viikko 4: Ympäristövaikutukset ja riskit osa 2
Viikko 5: Johtaminen osa 2 (johtamisjärjestelmät: tavoitteet, mittarit ja seuranta sekä standardit)
Viikko 6: Kiertotalouden/ilmastoasioiden verkostot sekä muutosagenttina toimiminen
Viikko 7: Projektityö
Viikko 8: Projektiesitykset ja viimeisten tehtävien palautukset
5 - 15
40% Yksilötehtävät
60% Projekti ja vertaissparraus ja –arviointi (joko ryhmässä tai yksilöinä)
LUJOM Liiketoiminnan uudistamisen ja johtamisen koulutus, LITEM Liiketoiminnan teknologiat -koulutus, PAKEM Palveluliiketoiminnan johtamisen ja kehittämisen koulutus, STROM Strategiatyö organisaatioissa
2 op
H-5
Master-tutkinnot
On suositeltavaa, että jokainen opiskelija opiskelee vähintään yhden kiertotalouskurssin. Vihreä siirtymä kiertotalouden mukaiseen malliin on yrityksen kilpailukyvyn ja olemassa olon edellytys. EU:n lainsäädäntö ohjaa voimakkaasti kaikkia yrityksiä kiertotalouteen.
Opintojaksolla kehitetään tiimissä toimeksiantajayritysten liiketoimintaa ja palveluita hyödyntäen ympäristö- ja ilmastopositiivisen yrityksen periaatteita, kiertotalouden liiketoimintamalleja ja palvelumuotoilua.
Tällä opintojaksolla pääpaino on yhteiskehittämisessä ja tiimityössä. Kehittämistä tuetaan yksilötehtävillä saatavalla osaamisella.
Opettajat toimivat tiimien valmentajina ja auttavat tiimejä kehittämään liiketoimintamalleja ja palveluja toimeksiantajayritykselle.
Oppimateriaali annetaan opintojakson aikana
Pirjo Purovesi, Satu Harkki
Opintojaksolla tehdään yhteistyötä yritysten kanssa ja kehitetään yrityksen liiketoimintaa/palveluita kiertotalouden liiketoimintamalleja ja periaatteita noudattaen.
Pasilan toimipiste
Suomi
21.10.2024 - 13.12.2024
Yksilötehtävät:
-Kiertotalouden perusteet (jos ei aikaisempaa pohjaa kiertotaloudesat)
-Kiertotalouden liiketoimintamallit (toimeksiantajayrityksen toimialalta)
-Käsikirja: Palvelumuotoilun/kiertotalouden menetelmät ja työkalut
Projektityö:
-Kehittämistehtävä yritykselle
03.06.2024 - 18.10.2024
Kesto 8 viikkoa:
Yksilötehtävät viikot 1-8
Tiimityö:viikot 2-8, toimeksiantajayritysten esittely on joko ensimmäisellä tai toisella viikolla
Lähi/onlineopetuksessa (kerran viikossa) annetaan tiimityön ohjausta ja tiimit kehittävät toimeksiantajayrityksen liiketoimintaa/palvelua.
5 - 20
Yksilötehtävät 40 %
Tiimityö 60 %
LUJOM Liiketoiminnan uudistamisen ja johtamisen koulutus, LITEM Liiketoiminnan teknologiat -koulutus, PAKEM Palveluliiketoiminnan johtamisen ja kehittämisen koulutus
1 op
H-5
Master-tutkinnot
Upon successful completion of the virtual course or the acquisition of equivalent knowledge in another context, the student is able to
• identify trends in Knowledge Management (KM) and Knowledge Leadership (KL) and observe their impact from both an IT and a business perspective.
• use theoretical models and frameworks for the comprehension of knowledge management (KM) in a business context.
• can recognize and analyse KM as a component of business development opportunities, and explain the importance of KM and knowledge leadership in today's business environment and organisations.
• Upon completion of this course, the student will be able to demonstrate to understand the significance of knowledge management (KM) and knowledge leadership in business. A broad knowledge of business and information technology, and a fundamental understanding of information management, will help student succeed in this course.
This fully virtual course is an independent study course. There are no special prerequisites but the student must be capable of self-directed schedule planning and independent learning without supervision during the implementation. If needed, the guidance and feedback are provided through the study platform, the Moodle learning environment.
The course material will be updated on a regular basis, in accordance with the progress of the course theme. It is based on course books, research articles, webinars and discussion forums. It is accessible via the study platform.
Anne-Maritta Talaslahti
The course content and its materials are aligned by the integration of knowledge management and leadership in information technology and business sectors, as observed across several business cases of business sectors and the public sector.
Pasilan toimipiste
The virtual course does not include any specific online exam. The students are required to complete amount of coursework as an individual assignments during the course time-frame.
Englanti
The course covers literature from around the globe, with case studies and practices from English, French, and German-speaking countries. In Finland, English-language IT plays an important role in business.
13.01.2025 - 24.03.2025
The course topics include study cases and practices. In order to pass the course, students are required to complete a given mandatory assignments by the specified deadline. The assignments of the course also teach the skills needed in Master's studies, such as data mining, reading research articles, and critical writing, as well as a broad understanding of knowledge management and its themes.
The assignments of the course also teach the skills needed in Master's studies, such as data mining, reading research articles, and critical writing, as well as a broad understanding of knowledge management and its themes.
02.01.2025 - 10.01.2025
The virtual course is scheduled to commence at the beginning of 2025, in accordance with the Haaga-Helia UAS academic calendar. In this virtual course, students are expected to engage in independent study, with the option of interacting with classmates through the learning platform should the need arise.
The course is implemented in fully virtual mode without contact lessons or virtual meetings. It is based on self-directed learning and individual assignments proceeding within a flexible time frame.
Recognition of prior learning (RPL)
If students have acquired the required competence in previous work tasks, recreational activities or on another certified course, they can show their competence via a demonstration. The demonstration must be agreed with the course teacher. More information and instructions for recognising and validating prior learning (RPL) are available at https://www.haaga-helia.fi/en/career-planning/recognition-learning
Read more at "Instructions to students (master)".
30 - 100
A course is considered complete for assessment purposes when all required assignments, essays and online discussions have been returned. However, the entire course may be assessed during the virtual course. Final grades will be published three weeks after the end of the course.
When the implementation type of the course is contact, online or blended it is required that the student is present during those teaching hours that are marked in the study schedule. If you are absent more than 25%, your grade will be lowered by one. If you are absent more than 50%, the course is failed.
Evaluation criteria.
Assessment criteria. Scale from 0 to 5:
* Assessment criteria - grade 1. The course assignments have been completed 40% successfully.
* Assessment criteria - grade 3. The course assignments have been completed 70% successfully.
* Assessment criteria - grade 5. The course assignments have been completed 90% successfully.
BUTEM Degree Programme in Business Technologies, LITEM Liiketoiminnan teknologiat -koulutus
5 op
H-5
Master-tutkinnot
VIRTUAL NON-STOP
Opiskelija työskentelee itsenäisesti DL:n huomioiden
Kari Hiekkanen
Moodlessa
Ralf Rehn
Pasilan toimipiste
Toteutuksella ei ole tenttejä, osaaminen näytetään oppimistehtävin
Suomi
19.08.2024 - 13.12.2024
03.06.2024 - 16.08.2024
NON-STOP
61 - 100
Oppimistehtävien painotettu keskiarvo asteikolla 1 - 5
LUJOM Liiketoiminnan uudistamisen ja johtamisen koulutus, LITEM Liiketoiminnan teknologiat -koulutus, PAKEM Palveluliiketoiminnan johtamisen ja kehittämisen koulutus
5 op
H-5
Master-tutkinnot
Itseopiskelu, oppimistehtävät, 100 % virtuaalitoteutus. Huom: kurssi ei sisällä lähiopetusta (kasvokkain / verkossa) eikä ryhmätöitä.
Anita Pösö
Kurssin alussa ilmoitettava kirjallisuus, artikkelit ja muu materiaali. Kaikki materiaalit ilmoitetaan kurssin Moodle-sivuilla.
Kirsi LaPointe
Yritysesimerkit, opintojaksolla tehdään omaan työyhteisöön liittyvä kehittämistehtävä
Pasilan toimipiste
Opintojaksolla on useita erilaisia tehtäviä, joille kaikille on yksi palautuspäivä.
Suomi
Kansainväliset artikkelit ja yritysesimerkit
19.08.2024 - 13.12.2024
Kurssin tehtävät ilmoitetaan kurssin alkaessa kurssin Moodle-sivulla. Kaikki kurssin tehtävät perustuvat opiskelijan itsenäiseen työskentelyyn. Kurssi ei sisällä tapaamisia tai ryhmätöitä.
03.06.2024 - 16.08.2024
Tarkka aikataulu ja sisältö julkaistaan kurssin alettua kurssin Moodle-sivustolla.
Virtuaalikurssi ja itsenäinen opiskelu 135 h
61 - 100
Oppimistehtävät ja osallistuminen keskusteluun kurssin Moodle-sivustolla
LUJOM Liiketoiminnan uudistamisen ja johtamisen koulutus, LITEM Liiketoiminnan teknologiat -koulutus, PAKEM Palveluliiketoiminnan johtamisen ja kehittämisen koulutus
5 op
H-5
Master-tutkinnot
Opintojaksolla perehdytään yksilön, ryhmän ja organisaation oppimiseen liittyviin näkemyksiin ja teorioihin kirjallisuuden ja aktiivisen yksilö- ja ryhmätyön avulla. Opiskelijat saavat ennen jokaista online-viikkotapaamista luettavakseen tekstin, jotk orientoivat viikkotapaamiseen teemaan ja muodostaa pohjan viikkotapaamisen työskentelylle.
Anita Pösö
Opintojakson kirjallisuus ilmoitaan Moodlessa opintojakson alkaessa. Osa kirjallisuudesta on englanninkielistä.
Johanna Vuori
Opiskelijat reflektoivat oman organisaationsa oppimiskulttuuria ja sen kehittämistä.
Pasilan toimipiste
Opintojaksolla ei ole tenttiä.
Suomi
21.10.2024 - 13.12.2024
Oppimispäiväkirja, joka kattaa koko kurssin työskentelyn.
03.06.2024 - 18.10.2024
Viikkotapaamiset online-ympäristössä 2. periodilla keskiviikkoisin 17.40 - 20.30. Linkki lähetetään 2. periodin alussa opiskelijoille sähköpostilla ja lisätään opintojakson Moodleen.
Opintojaksolta kerätään opiskelijapalautetta, jota hyödynnetään opintojakson kehittämisessä.
31 - 60
Oppimispäiväkirja.
LUJOM Liiketoiminnan uudistamisen ja johtamisen koulutus, LITEM Liiketoiminnan teknologiat -koulutus, PAKEM Palveluliiketoiminnan johtamisen ja kehittämisen koulutus
1 op
H-5
Master-tutkinnot
Itseopiskelu, oppimistehtävät, 100 % virtuaalitoteutus. Huom: kurssi ei sisällä lähiopetusta (kasvokkain / verkossa) eikä ryhmätöitä.
Anita Pösö
Kurssin alussa ilmoitettava kirjallisuus, artikkelit ja muu materiaali. Kaikki materiaalit ilmoitetaan kurssin Moodle-sivuilla.
Kirsi LaPointe
Yritysesimerkit, opintojaksolla tehdään omaan työyhteisöön liittyvä kehittämistehtävä
Pasilan toimipiste
Opintojaksolla on useita erilaisia tehtäviä, joille kaikille on yksi palautuspäivä.
Suomi
Kansainväliset artikkelit ja yritysesimerkit
13.01.2025 - 16.05.2025
Kurssin tehtävät ilmoitetaan kurssin alkaessa kurssin Moodle-sivulla. Kaikki kurssin tehtävät perustuvat opiskelijan itsenäiseen työskentelyyn. Kurssi ei sisällä tapaamisia tai ryhmätöitä.
02.01.2025 - 10.01.2025
Tarkka aikataulu ja sisältö julkaistaan kurssin alettua kurssin Moodle-sivustolla.
Virtuaalikurssi ja itsenäinen opiskelu 135 h
61 - 100
Oppimistehtävät ja osallistuminen keskusteluun kurssin Moodle-sivustolla
LUJOM Liiketoiminnan uudistamisen ja johtamisen koulutus, LITEM Liiketoiminnan teknologiat -koulutus, PAKEM Palveluliiketoiminnan johtamisen ja kehittämisen koulutus
5 op
H-5
Master-tutkinnot
Toteutus perustuu opiskelijan itsenäiseen opiskeluun syyslukukaudella 2024.
Toteutuksella on kaksi vapaaehtoista Zoom-opetuskertaa: tiistaisina 10.9 kello 17:40-20:00 ja perjantaina 25.10 kello 17:40-19.00.
Muuten oppimismenetelmät ovat klassisia: lukeminen, ajattelu, kirjoittaminen - ja myös videoiden katsominen ja kuuntelu, nykyisten organisaatiokontekstien tarkkailu ja/tai organisaatiokokemusten ja työkäytäntöjen reflektointi.
Oppimismenetelmät edistävät myös seuraavia metakompetensseja: ongelmanratkaisukyky sekä analyyttinen ja kriittinen ajattelu.
Opintojaksolle otetaan enintään 100 opiskelijaa. Ilmoittautuminen päättyy kun maksimiopiskelijamäärä on täyttynyt.
Anita Pösö
Oppimateriaali on saatavilla Moodlessa. Opintojaksolla hyödynnetään englanninkielisiä aineistoja.
Johanna Vuori
Opintojakson sisältö ja tehtävät liittyvät erilaisten organisaatioiden käytäntöihin.
Pasilan toimipiste
Opiskelija valitsee ajankohdan.
Suomi
Opintojaksolla on kolme pääteemaa, joihin liittyy oma oppimistehtävänsä:
- Työn tulevaisuus > Lyhyt kirjallinen analyysi.
- Organisaatiot ja organisoituminen > Tentti
- Organisaation kehittäminen > Kirjallinen raportti.
19.08.2024 - 13.12.2024
Opintojaksolla on kolme pääteemaa, joihin liittyy oma oppimistehtävänsä:
- Työn tulevaisuus > Lyhyt kirjallinen analyysi.
- Organisaatiot ja organisoituminen > Tentti
- Organisaation kehittäminen > Kirjallinen raportti.
03.06.2024 - 16.08.2024
Opintojakso avautuu Moodlessa 19.8.2024
Toteutuksella on kaksi vapaaehtoista Zoom-opetuskertaa: tiistaisina 10.9 kello 17:40-20:00 ja perjantaina 25.10 kello 17:40-19.00.
Tehtävät pitää palauttaa 2.12.2024 mennessä, jotta saa arvosanan syyslukukauden aikana.
Aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistaminen Haaga-Helian Master-opiskelun ohjeiden mukaisesti.
https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study
61 - 100
Arviointikriteeri - arvosana 1
Opiskelija tunnistaa joitakin työn murroksen trendejä ja reflektoi omaa työtään muutoksia vasten. Opiskelija tunnistaa erilaisia organisaatiokäsityksiä, organisoitumistapoja sekä jännitteitä organisaatioissa. Hän osaa määritellä joitakin organisaation kehittämisen lähestymistapoja ja osaa soveltaa osaamistaan kehittämissuunnitelmassa. Opiskelija kirjoittaa asiatekstiä.
Arviointikriteeri - arvosana 3
Edellisten lisäksi hän tunnistaa keinoja kehittää toimijuutta työssä. Hän soveltaa erilaisia organisaatiokäsityksiä organisaation toiminnan kuvaamiseen ja analysointiin. Hän osaa suositella sopivia organisoitumisen ja organisaation kehittämisen menetelmiä tilanteen ja tavoitteiden mukaan. Hän osaa eritellä organisointiin liittyviä jännitteitä sekä niiden syntyä ja seurauksia. Hän tunnistaa eri kehittämistapojen keskeisiä ominaisuuksia ja osaa soveltaa organisaation kehittämiseen liittyviä käsitteellisiä malleja käytännön tilanteiden suunnitteluun ja/tai analysointiin. Hän tunnistaa ja pohtii muutoksiin ja kehittämiseen liittyviä eettisiä kysymyksiä. Opiskelijan akateeminen kirjoittaminen on melko sujuvaa.
Arviointikriteeri - arvosana 5
Edellisten lisäksi hän osaa erotella useita työn murroksen trendejä sekä osaa arvioida niiden vaikutuksia oman työnsä tulevaisuuteen. Opiskelija osaa monitahoisesti arvioida omaan työhönsä, organisoimiseen sekä organisaation kehittämiseen liittyviä tekijöitä eri näkökulmista. Tämän hän osoittaa kriittisesti vertailemalla, perustelemalla ja hyödyntämällä useita teoreettisia käsitteitä ja malleja. Opiskelijan akateeminen kirjoittaminen on sujuvaa.
LUJOM Liiketoiminnan uudistamisen ja johtamisen koulutus, LITEM Liiketoiminnan teknologiat -koulutus, PAKEM Palveluliiketoiminnan johtamisen ja kehittämisen koulutus
5 op
H-5
Master-tutkinnot
Opintojakso toteutetaan 1. periodilla tiistai-iltaisin klo 17.40 – 20.30 Zoomissa. Hyväksytty suoritus edellyttää osallistumista vähintään puoleen tapaamisista. Ohjaajana KTT Eija Kärnä. Toteutustapa on yhteisöllinen ja keskusteleva. Luennot ovat tiiviitä ja työskentelyn aiheisiin johdattelevia. Keskustelut ja yhteiskehittäminen ovat kurssin parasta ydintä. Tapaamisten välissä opiskelijat tekevät pääosin tiedonhakua ja tiedon soveltamista käytäntöön yksilöinä. Kaikissa tehtävissä on oleellista vertailu ja pohdinta käytännön ja alan kirjallisuuden välillä.
Pedagogisina lähestymistapoina ovat flipped & experiental learning = käänteinen & kokemuksellinen oppiminen. Työskentelytapa edellyttää opiskelijalta itsenäistä tutustumista aiheisiin ja kirjallisuuteen, aiheiden peilailua käytäntöön ennen yhteisöllistä työskentelyä sekä osallistumista yhteiskehittämiseen ainakin jossain määrin. Työskentelytavat edistävät tiedon soveltamista ja opiskelijoiden kognitiivisia metataitoja, kuten ongelmanratkaisutaitoja, kriittistä ajattelua, vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja, koordinointikykyä ja joustavuutta.
Anita Pösö
Työn muutokseen liittyvä materiaali (kaikki löytyvät sähköisinä)
Muu kirjallisuus ilmoitetaan opintojakson alussa tai aikana. Voit myös itse hakea vastaavaa kirjallisuutta.
· Deloitte 2024 Global Human Capital Trends Deloitte.com/insights/articles/global-human-capital-trends-2024
· Gartner: Future of Work Trends 2024, Gartner.com/articles/9-future-of-work-trends-for-2024
· World Economic Forum, Future of Jobs Report 2023 WEF_Future_of_Jobs_2023
· Ranki, S. 2023. HELP-katsaus : Työelämän muutosnäkymät. https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-391-067-6
· Podcasteja: Työ 2030, Aalto yliopisto ja Työelämän tutkimus: Työ nyt ja tulevaisuudessa: Eväitä ajatteluun -podcast | Podcast on Spotify
· eOppiva ja Sitra: Näkymiä muutoskykyyn -koulutuskokonaisuus eoppiva.fi/koulutukset/nakymia-muutoskykyyn/
Organisaatioista ja organisoitumisesta esim:
• Child, J. 2015. Organization: Contemporary Principles and Practice, 2nd Edition. Wiley 2015
• Clegg, Hardy, Lawrence & Nord. The SAGE Handbook of Organization Studies. Second Edition
• Clegg, Kornberger, Pitsis, Mount. 2019. Managing & organizations: an introduction to theory and practice
• Luhman, John T. ; Cunliffe, Ann L. 2013. Key concepts in organization theory
• Hatch, Mary Jo. 2018. Organization theory: modern, symbolic, and postmodern perspectives
• Miles, J. A. 2012: Management and Organization Theory: A Jossey-Bass Reader
• Miles, J. A. 2014. New Directions in Management and Organization Theory
• Tukena voi hyödyntää: Harisalo, R. 2021. Organisaatioteoriat, Tietosanoma ja/tai Lämsä & Hautala/Päivike. Organisaatiokäyttäytymisen perusteet. Edita
Lisäksi kurssin muihin aiheisiin liittyvää kirjallisuutta ja artikkeleita.
Eija Kärnä
Mahdollisesti vierailijaluento, vahvistetaan myöhemmin. Opintojakson tehtäviä ja teemoja peilataan opiskelijoiden työkonteksteihin ja organisaatioihin myös kv näkökulmia hyödyntäen.
Pasilan toimipiste
Ei kirjallista tenttiä. Suullisia ja yhteisöllisiä työskentelypajoja, joissa tuloksia ja työskentelyä arvioidaan.
Suomi
19.08.2024 - 11.10.2024
Oppimistehtävä 1: Omat oppimistavoitteet, työn muutos ja kestävä kehittäminen
1 a. (= Ennakkotehtävä, palautus ensimmäisen kurssiviikon aikana) Opiskelija kuvailee kurssikuvauksen ja oman työn ja ammatillisten kehittymistavoitteidensa pohjalta oppimistavoitteitaan kurssilla.
1 b. (= Ennakkotehtävä, palautus ensimmäisen kurssiviikon aikana) Opiskelija tutustuu työelämän muutoksen materiaaleihin kattavasti/valikoiden itseään kiinnostavia raportteja ja podcasteja, jotka koskevat työn muutosta, ja peilaa omaa osaamistaan, potentiaaliaan, työtään ja työyhteisönsä toimintatapoja ja kehitystä niihin. Pohdinta kootaan vapaamuotoiseen ajatuskarttaan (mindmap). Lähteet merkitään viitteinä ja kootaan lähdeluetteloon (ks. HH raportointiohjeet tai LibGuides)
1 c. Ensimmäinen viikkotehtävä. Opiskelija käy läpi eOppivan ja Sitran koulutusmateriaalin Muutosjoustavuudesta (30-60 min), lataa todistuksen suorituksesta ja liittää Moodleen. Lisäksi opiskelija kokoaa omat "heurekansa" ajatuskarttaan keskustelun pohjaksi.
Tuotokset palautetaan Moodleen ja niitä käydään läpi yhteisöllisesti keskustellen.
Oppimistehtävä 2: Organisaatiomallien ja organisoitumisen tarkastelu, vertailu ja arviointi
Tuntitehtäviä ryhmissä, vapaamuotoisia lyhyitä esityksiä tuntien aikana, tuotokset esim. tiivistelmät, taulukot, mindmapit, pp ym. dokumentoidaan Moodleen. Opiskelijat valmistautuvat yhteissessioiden aiheisiin hakemalla tietoa, lukemalla kirjallisuutta ja palauttamalla muistiinpanonsa yksilöinä Moodleen.
a. Tarkastellaan oman tai itselle tutun organisaation organisoitumista, toimivuutta ja jännitteitä. Valitaan vertailukohteiksi 1-2 muuta yritystä tai organisaatiota, joiden toimintatavoista itsellä on tai on yleisesti saatavilla tietoa esim. talousalan lehdissä. Valitut organisaatiot ovat mielellään kasvavia, kehittyviä ja menestyviä. Vertailut kootaan esim. vapaamuotoisiin taulukoihin.
b. Tarkastellaan itseorganisoituvien/-ohjautuvien organisaatioiden toimintaa ja vertaillaan esim. oman organisaation toimintaan. Tarkastelun pohjalta arvioidaan organisoitumismallien tehokkuutta, tuloksellisuutta ja mielekkyyttä. Lähteet ja viitteet merkitään.
Oppimistehtävä 3: Organisaation kehittäminen arvoa tuottaen.
3 a. Tutustutaan arvontuottamisen logiikoihin ja peilataan niitä oman organisaation arvontuottamiseen ja sen potentiaaliin
3 b. Tutustutaan kehittämisen menetelmiin.
3 c. Suunnitellaan, toteutetaan ja/tai reflektoidaan organisaation kehittämiseen liittyvää projektia. Yksilö/ryhmätoteutus (1-5 opiskelijaa) valitussa työorganisaatiossa, suullinen esitys 10-15 min (max) tai kirjallinen raportointi (max 5 sivua). Käytäntöä peilataan kattavasti alan kirjallisuuteen. Lähteet ja viitteet merkitään.
Oppimistehtävä 4: Oma ”take-away” kurssilta, oman oppimisen arviointi peilaten kurssitavoitteisiin, alan kirjallisuuteen, omaan työtilanteeseen/työelämään tai yrityksiin yleensä, raporttina, 1x A4 tai pp ja videona, max 10 min. Lähteet ja viitteet merkitään. Tavoitteena on tehdä näkyväksi omaa osaamistaan ja koota kurssilta itselle ja omaa työtä varten merkityksellisiä asioita, linkkejä, kirjavinkkejä yms, joita voi hyödyntää työelämässä. Huom. Ei kurssipalaute!
Lisäksi: Oman oppimisen arviointitehtävä Haaga-Helialle tehdään E-lomakkeella.
03.06.2024 - 16.08.2024
V1: Työn muutos, muutoskyvykkyys ja kestävä työn kehittäminen
V2: Muuttuvat käsitykset organisaatiosta ja toimijuudesta
V3: Organisaatioista organisoitumiseen
V4: Itseohjautuvuus ja itseohjautuvat organisaatiot
V5: Organisaation kehittäminen ja diagnostiset menetelmät
V6: Yhteiskehittäminen ja arvon tuottaminen
V7: Organisaation vuorovaikutteisia kehittämismenetelmiä
V8: Organisaation kehittämiseen liittyvä soveltava tehtävä, opiskelijoiden esityksiä, oppimisen arviointia
Annetut kokonaispalautteet edellisessä toteutuksessa: mediaani 4.
Esimerkkejä avoimesta palautteeseta:
- Innostavat ja mielenkiintoiset luennot
- Lähikerroilla käytiin paljon asiaa, mutta aikaa oli myös keskusteluille ja pienryhmätyöskentelylle.
- Jatkossa lähipäivien ryhmätehtäviä vähemmän.
- Tärkeä ja ajankohtainen opintokokonaisuus.
31 - 60
Opintojakso arvioidaan asteikolla 1 - 5. Arviointikriteerit on esitetty asteikolla 1 - 3 - 5.
Arvosana 1
Opiskelija tunnistaa joitakin työn murroksen trendejä ja reflektoi omaa työtään muutoksia vasten. Opiskelija tunnistaa erilaisia organisaatiokäsityksiä, organisoitumistapoja sekä jännitteitä organisaatioissa. Hän osaa määritellä joitakin organisaation kehittämisen lähestymistapoja ja osaa soveltaa osaamistaan kehittämissuunnitelmassa. Opiskelija kirjoittaa asiatekstiä.
Arvosana 3
Edellisten lisäksi hän tunnistaa keinoja kehittää toimijuutta työssä. Hän soveltaa erilaisia organisaatiokäsityksiä organisaation toiminnan kuvaamiseen ja analysointiin. Hän osaa suositella sopivia organisoitumisen ja organisaation kehittämisen menetelmiä tilanteen ja tavoitteiden mukaan. Hän osaa eritellä organisointiin liittyviä jännitteitä sekä niiden syntyä ja seurauksia. Hän tunnistaa eri kehittämistapojen keskeisiä ominaisuuksia ja osaa soveltaa organisaation kehittämiseen liittyviä käsitteellisiä malleja käytännön tilanteiden suunnitteluun ja/tai analysointiin. Hän tunnistaa ja pohtii muutoksiin ja kehittämiseen liittyviä eettisiä kysymyksiä. Opiskelijan akateeminen kirjoittaminen on melko sujuvaa.
Arvosana 5
Edellisten lisäksi hän osaa erotella useita työn murroksen trendejä sekä osaa arvioida niiden vaikutuksia oman työnsä tulevaisuuteen. Opiskelija osaa monitahoisesti arvioida omaan työhönsä, organisoimiseen sekä organisaation kehittämiseen liittyviä tekijöitä eri näkökulmista. Tämän hän osoittaa kriittisesti vertailemalla, perustelemalla ja hyödyntämällä useita teoreettisia käsitteitä ja malleja. Opiskelijan akateeminen kirjoittaminen on sujuvaa.
LUJOM Liiketoiminnan uudistamisen ja johtamisen koulutus, LITEM Liiketoiminnan teknologiat -koulutus, PAKEM Palveluliiketoiminnan johtamisen ja kehittämisen koulutus
1 op
H-5
Master-tutkinnot
Opintojakso toteutetaan verkkototeutuksena. Opintojakso suoritetaan itsenäisenä yksilötyönä eikä siihen sisälly yhteisiä aikataulutettuja verkkotapaamisia. Työskentelytapa edellyttää opiskelijalta itsenäistä tutustumista opintojakson teemoihin kirjallisuuden avulla sekä tehtävien itsenäistä tekemistä.Tehtävät ovat yksilötehtäviä ja yhteisiä verkkokeskustelutehtäviä. Tehtävissä pohditaan omia kokemuksia erilaisista organisaatioista ja verrataan niitä alan kirjallisuuteen. Työskentelytavat edistävät opiskelijoiden kognitiivisia metataitoja, kuten ongelmanratkaisutaitoja ja kriittistä ajattelua.
Anita Pösö
Materiaali ilmoitetaan Moodle-alustalla lähempänä opintojakson alkua. Oppimateriaali sisältää mm. työelämäraportteja ja tieteellisiä artikkeleita. Osa materiaalista on englanninkielistä.
Margit Suurnäkki
Opintojakson tehtäviä ja teemoja peilataan opiskelijoiden työkonteksteihin ja organisaatioihin.
Pasilan toimipiste
Oppimistehtävät palautetaan ja arvioidaan vaiheittain kurssin aikataulun mukaisesti. Osa kurssin tehtävistä on monivalintatehtäviä.
Suomi
Osa materiaalista on kansainvälisiä ja englanninkielisiä.
13.01.2025 - 14.03.2025
Opintojaksossa on kolme pääteemaa: Työn muutos, organisoituminen sekä organisaation kehittäminen. Jokaisesta teemasta on oppimistehtäviä. Tehtäviä on yhteensä 5 - 8 ja ne edellyttävät viikottaista työskentelyaikaa. Tehtävät suoritetaan määrätyssä järjestyksessä ja seuraavan tehtävän voi palauttaa vasta kun edellinen tehtävä on palautettu.
Esimerkki opintojakson tehtävästä: Lue yksi työn murrosta käsittelevä raportti (vaihtoehdot on annettu). Tee muistiinpanoja työhön vaikuttavista muuttujista ja trendeistä sekä peilaa näitä omaan työhösi. Piirrä miellekartta (mindmap), jossa avaat tätä reflektointia. Liitä miellekarttaan myös tiedot käyttämistäsi lähteistä.
02.01.2025 - 10.01.2025
AHOT tai opinnollistaminen on sovittava vähintään kolme viikkoa ennen opintojakson aloitusta HOPSissa ja edellyttää hyväksyttyä opiskelupaikkaa tällä toteutuksella. Ohjeet MyNetissä.
31 - 100
Arviointi perustuu opintojakson oppimistavoitteisiin (alla). Arviointiskaala enimmäispistemäärä on 100 pistettä, jolloin vähintään 50 pistettä = 1, vähintään 60 pistettä = 2, vähintään 70 pistettä = 3, vähintään 80 pistettä = 4 ja vähintään 90 pistettä = 5.
Kurssi arvioidaan arvosanoin 1, 2, 3, 4 ja 5 (Hylätty = 0) . Alla on kuvattu esimerkinomaisesti vaatimukset arvosanoille 1, 3 ja 5.
Arvosana 1:
Opiskelija tunnistaa joitakin työn murroksen trendejä ja reflektoi omaa työtään muutoksia vasten. Opiskelija tunnistaa erilaisia organisaatiokäsityksiä, organisoitumistapoja sekä jännitteitä organisaatioissa. Hän osaa määritellä joitakin organisaation kehittämisen lähestymistapoja ja osaa soveltaa osaamistaan kehittämissuunnitelmassa. Opiskelija kirjoittaa asiatekstiä.
Arvosana 3:
Edellisten lisäksi hän tunnistaa keinoja kehittää toimijuutta työssä. Hän soveltaa erilaisia organisaatiokäsityksiä organisaation toiminnan kuvaamiseen ja analysointiin. Hän osaa suositella sopivia organisoitumisen ja organisaation kehittämisen menetelmiä tilanteen ja tavoitteiden mukaan. Hän osaa eritellä organisointiin liittyviä jännitteitä sekä niiden syntyä ja seurauksia. Hän tunnistaa eri kehittämistapojen keskeisiä ominaisuuksia ja osaa soveltaa organisaation kehittämiseen liittyviä käsitteellisiä malleja käytännön tilanteiden suunnitteluun ja/tai analysointiin. Hän tunnistaa ja pohtii muutoksiin ja kehittämiseen liittyviä eettisiä kysymyksiä. Opiskelijan akateeminen kirjoittaminen on melko sujuvaa.
Arvosana 5:
Edellisten lisäksi hän osaa erotella useita työn murroksen trendejä sekä osaa arvioida niiden vaikutuksia oman työnsä tulevaisuuteen. Opiskelija osaa monitahoisesti arvioida omaan työhönsä, organisoimiseen sekä organisaation kehittämiseen liittyviä tekijöitä eri näkökulmista. Tämän hän osoittaa kriittisesti vertailemalla, perustelemalla ja hyödyntämällä useita teoreettisia käsitteitä ja malleja. Opiskelijan akateeminen kirjoittaminen on sujuvaa.
LUJOM Liiketoiminnan uudistamisen ja johtamisen koulutus, LITEM Liiketoiminnan teknologiat -koulutus, PAKEM Palveluliiketoiminnan johtamisen ja kehittämisen koulutus
5 op
H-5
Master-tutkinnot
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa
- ymmärtää ja kuvata brändin merkityksen strategisen työkaluna globaalissa liiketoimintaympäristössä
- hakea ja käyttää soveltuvia brändäyksen, viestinnän ja markkinoinnin teorioita
- tunnistaa ja puhutella eri sidosryhmien kiinnostuksenkohteita
- tunnistaa, analysoida ja ratkaista ongelmia aidoissa yrityselämän tilanteissa.
Opintojakson tehtävät opettavat myös Master-opinnoissa tarvittavia taitoja, kuten tiedonhankintaa, tutkimusartikkelien lukemista ja kriittistä kirjoittamista.
Opintojaksoa suositellaan johdannoksi Viestinnän ja markkinoinnin johtamisen opintoihin.
Huom: Opintojakso toteutetaan syksystä 2023 alkaen lähiopetuksena 8 viikon periodissa.
Hanna Rajalahti
Saatavilla Moodlessa opintojakson alkaessa.
Ville Lahtinen
Oppimistehtävät hyödyntävät opiskelijoiden asiantuntemusta ja heijastavat organisaatioiden ajankohtaisia haasteita.
Pasilan toimipiste
Suomi
19.08.2024 - 11.10.2024
Yksilö- ja ryhmätehtävät sekä tentti.
03.06.2024 - 16.08.2024
Opetus keskiviikkoisin 21.8.2023 - 13.10.2023 kello 17:40-20:30 Pasilassa.
Aikaisemmin hankitun osaamisen tunnustaminen Haaga-Helian Master-opintoja koskevan ohjeen mukaan https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study
31 - 50
Arviointikriteerit
Arviointikriteeri - arvosana 1
Opiskelija on perehtynyt brändijohtamisen perusteisiin sekä viestinnän ja markkinoinnin eri osa-alueisiin liiketoiminnan johtamisen strategisina työkaluina. Hän tunnistaa brändäyksen, viestinnän ja markkinoinnin peruskäsitteet, prosessit ja työkalut. Hän tunnistaa brändäykseen mahdollisuuksia ja kehittämiskohteita organisaatiossa.
Arviointikriteeri - arvosana 3
Opiskelija osaa suunnitella liiketoimintaa hyödyttäviä ratkaisuja brändäyksen, viestinnän ja markkinoinnin teorioiden pohjalta. Hän osaa hyödyntää brändäyksen, viestinnän ja markkinoinnin käsitteitä, prosesseja ja työkaluja perustellessaan omat ratkaisunsa käytännön liiketoiminnan tarpeisiin. Hän osaa arvioida ja kehittää brändijohtamisen prosesseja ja toimintaa organisaation sisäisiin ja/tai ulkoisiin tarpeisiin.
Arviointikriteeri - arvosana 5
Edellisten lisäksi opiskelija osaa arvioida kriittisesti brändijohtamiseen liittyviä käsitteitä, prosesseja ja tietoa. Hän osaa liittää brändinäkökulman yrityksen liiketoiminnan suunnittelun ja johtamisen prosesseihin eri yhteyksissä. Hän osaa kehittää uusia toimintatapoja sekä perustella omat näkemyksensä onnistuneesti. Hän osaa tunnistaa brändijohtamisen kannalta keskeiset sidosryhmät sekä perustella strategiset valinnat ja priorisoida toiminnan sidosryhmälähtöisesti.
LUJOM Liiketoiminnan uudistamisen ja johtamisen koulutus, LITEM Liiketoiminnan teknologiat -koulutus, PAKEM Palveluliiketoiminnan johtamisen ja kehittämisen koulutus
H-5
Master-tutkinnot
The course is fully virtual and includes no classroom or online sessions. Feedback is given on tasks bi-weekly. The student can advance at their own speed individually.
Course material on Moodle
Annika Konttinen, Minna-Maari Harmaala
Pasilan toimipiste
No exams on the course. Quizzes on Moodle at the student's own pace.
Englanti
19.08.2024 - 16.05.2025
Quizzes and assignments on Moodle. Five assignments with grading 0-5 and two pass/grade assignments. All weighted equally in final grade. All assignments must be completed with passing grade to pass course.
03.06.2024 - 16.08.2024
Course is available to students 19.8.2024-13.5.2025
No alternatives at this time.
61 - 100
Quizzes and assignments on Moodle. Five assignments with grading 0-5 and two pass/grade assignments. All weighted equally in final grade. All assignments must be completed with passing grade to pass course.
LUJOM Liiketoiminnan uudistamisen ja johtamisen koulutus, BUTEM Degree Programme in Business Technologies, LITEM Liiketoiminnan teknologiat -koulutus, PAKEM Palveluliiketoiminnan johtamisen ja kehittämisen koulutus, LEBUM Degree Programme in Leading Business Transformation, HOSBUM Degree Programme in Tourism and Hospitality Business
5 op
H-5
Master-tutkinnot
VIRTUAL NON-STOP
Nina Koivisto
Moodlessa
Nina Koivisto
Pasilan toimipiste
Kurssilla ei ole tenttiä, vaan näyttö annetaan loppuraportilla. Ennen loppuraporttia varten tehdään 5 harjoitustehtävää.
Suomi
19.08.2024 - 13.12.2024
Tehtävä 1: Mitä on tulevaisuuksien tutkimus?
Tehtävä 2: Tulevaisuusbarometri
Tehtävä 3: Ennakointi
Tehtävä 4: Ideointi
Tehtävä 5: Työpaikkailmoitus
Tehtävä 6: Loppuraportti
03.06.2024 - 16.08.2024
non-stop
Ennakkotehtävä oltava palautettuna 30.9. mennessä, jotta pysyt mukana toteutuksella
31 - 100
Voit valita oman tavoitearvosanasi kurssille:
- jos tähtäät erinomaiseen arvosanaan, palautat erinomaiset tehtävät 4 vkoa ennen kurssin loppua
- jos tähtäät hyvään arvosanaan, palautat hyvät tehtävät 2 vkoa ennen kurssin loppua
- jos tähtäät läpipääsyyn, palautat hyväksytyt tehtävät ennen kurssin loppumista
LUJOM Liiketoiminnan uudistamisen ja johtamisen koulutus, LITEM Liiketoiminnan teknologiat -koulutus, PAKEM Palveluliiketoiminnan johtamisen ja kehittämisen koulutus
5 op
H-5
Master-tutkinnot
VIRTUAL NON-STOP
Nina Koivisto
Moodlessa
Nina Koivisto
Pasilan toimipiste
Kurssilla ei ole tenttiä, vaan näyttö annetaan loppuraportilla. Ennen loppuraporttia varten tehdään 5 harjoitustehtävää, joilla loppuraporttia rakennetaan.
Suomi
13.01.2025 - 16.05.2025
Tehtävä 1: Mitä on tulevaisuuksien tutkimus?
Tehtävä 2: Tulevaisuusbarometri
Tehtävä 3: Ennakointi
Tehtävä 4: Ideointi
Tehtävä 5: Työpaikkailmoitus
Tehtävä 6: Loppuraportti
Tehtävillä 1-5 rakennetaan loppuraporttia, josta loppuarvosana annetaan.
02.01.2025 - 10.01.2025
non-stop
31 - 100
Voit valita oman tavoitearvosanasi kurssille:
- jos tähtäät erinomaiseen arvosanaan, palautat erinomaiset tehtävät 4 vkoa ennen kurssin loppua
- jos tähtäät hyvään arvosanaan, palautat hyvät tehtävät 2 vkoa ennen kurssin loppua
- jos tähtäät läpipääsyyn, palautat hyväksytyt tehtävät ennen kurssin loppumista
LUJOM Liiketoiminnan uudistamisen ja johtamisen koulutus, LITEM Liiketoiminnan teknologiat -koulutus, PAKEM Palveluliiketoiminnan johtamisen ja kehittämisen koulutus
5 op
H-5
Master-tutkinnot
Opintojakson tavoitteena on tukea sinua oman opinnäytetyösuunnitelmasi laatimisessa. Saat eniten hyötyä opintojaksosta, kun opinnäytetyön aihe on jo selvillä ja olet mahdollisesti ehtinyt tehdä aihe-ehdotuksen suuntautumisestasi vastaavalle opettajalle.
Verkkototeutuksella on 8 työpajaa /Zoomissa), jotka perustuvat "käänteinen luokkahuone" -malliin. On tärkeää, että valmistaudut työpajoihin tekemällä kunkin kerran ennakkotehtävän. Työpajojen tarkoitus on syventää ennakkotehtävillä hankittuja tietoja ja taitoja keskusteluilla ja harjoituksilla.
Kari Hiekkanen
Ojasalo, Moilanen, Ritalahti (2015) Kehittämistyön menetelmät
Muu aineisto ilmoitetaan Moodle alustalla, joka aukeaa kurssin alussa.
Nina Helander, Kari Hiekkanen
Oppimistehtävät tukevat työelämälähtöisen tutkimus- ja kehittämistehtävän eli opinnäytetyön käynnistämistä.
Pasilan toimipiste
Monivalintatentti avoinna Moodlessa
Opiskelija tekee tentin itsenäisesti.
Tentin voi tehdä vain kerran.
Suomi
19.08.2024 - 11.10.2024
1 Monivalintatentti (painoarvo 70%)
2 Kurssiaktiivisuus (painoarvo 30%)
3 Opinnäytetyösuunnitelma (hyväksytty/hylätty)
03.06.2024 - 04.06.2024
31 - 60
Opintojakso arvioidaan asteikko 1-5.
LUJOM Liiketoiminnan uudistamisen ja johtamisen koulutus, LITEM Liiketoiminnan teknologiat -koulutus, PAKEM Palveluliiketoiminnan johtamisen ja kehittämisen koulutus
1 op
H-5
Master-tutkinnot
Opintojakson tavoitteena on tukea sinua oman opinnäytetyösuunnitelmasi laatimisessa. Saat eniten hyötyä opintojaksosta, kun opinnäytetyön aihe on jo selvillä ja olet mahdollisesti ehtinyt tehdä aihe-ehdotuksen suuntautumisestasi vastaavalle opettajalle.
Verkkototeutuksella on 6 työpajaa Zoomissa, jotka perustuvat "käänteinen luokkahuone" -malliin. On tärkeää, että valmistaudut työpajoihin tekemällä kunkin kerran ennakkotehtävän. Työpajojen tarkoitus on syventää ennakkotehtävillä hankittuja tietoja ja taitoja keskusteluilla ja harjoituksilla.
Juha Olava
Ojasalo, Moilanen, Ritalahti (2015) Kehittämistyön menetelmät
Muu aineisto ilmoitetaan Moodle alustalla.
Juha Olava
Oppimistehtävät tukevat työelämälähtöisen tutkimus- ja kehittämistehtävän eli opinnäytetyön käynnistämistä.
Pasilan toimipiste
Monivalintatentti on avoinna Moodlessa lähes koko opintojakson ajan.
Opiskelija tekee tentin itsenäisesti.
Tentin voi tehdä vain kerran.
Suomi
03.02.2025 - 18.04.2025
1 Monivalintatentti
2 Opinnäytetyösuunnitelma (hyväksytty/hylätty)
02.01.2025 - 31.01.2025
31 - 60
Opintojakso arvioidaan asteikko 1-5.
LUJOM Liiketoiminnan uudistamisen ja johtamisen koulutus, LITEM Liiketoiminnan teknologiat -koulutus, PAKEM Palveluliiketoiminnan johtamisen ja kehittämisen koulutus, STROM Strategiatyö organisaatioissa
1 op
H-5
Master-tutkinnot
Riina Iloranta
Riina Iloranta, Kevin Gore
Pasilan toimipiste
Suomi
21.10.2024 - 13.12.2024
03.06.2024 - 18.10.2024
31 - 60
LUJOM Liiketoiminnan uudistamisen ja johtamisen koulutus, LITEM Liiketoiminnan teknologiat -koulutus, PAKEM Palveluliiketoiminnan johtamisen ja kehittämisen koulutus
1 op
H-5
Master-tutkinnot
Opintojakson tavoitteena on tukea sinua oman opinnäytetyösuunnitelmasi laatimisessa. Saat eniten hyötyä opintojaksosta, kun opinnäytetyön aihe on jo selvillä ja olet tehnyt aihe-ehdotuksen suuntautumisestasi vastaavalle opettajalle.
Verkkototeutuksella on 7 työpajaa /Zoomissa), jotka perustuvat "käänteinen luokkahuone" -malliin. On tärkeää, että valmistaudut työpajoihin tekemällä kunkin kerran ennakkotehtävän. Työpajojen tarkoitus on syventää ennakkotehtävillä hankittuja tietoja ja taitoja keskusteluilla ja harjoituksilla.
Anita Pösö
Ojasalo, Moilanen, Ritalahti (2015) Kehittämistyön menetelmät
Muu aineisto saatavilla Moodlessa.
Anita Pösö
Oppimistehtävät tukevat sinua työelämälähtöisen tutkimus- ja kehittämistehtäväsi eli opinnäytetyön käynnistämisessä.
Pasilan toimipiste
Monivalintatentti avoinna Moodlessa opintojakson lopussa
Opiskelija tekee tentin itsenäisesti.
Tentin voi tehdä vain kerran.
Suomi
Riippuu opiskelijan aiheesta.
13.01.2025 - 14.03.2025
1 Monivalintatentti, painoarvo 70%, arvioidaan arvosanalla 1-5
2 Kurssiaktiivisuus, painoarvo 30%, arvioidaan arvosanalla 1-5
3 Opinnäytetyösuunnitelma, hyväksytty/hylätty
02.01.2025 - 10.01.2025
Opetus Zoomissa 3. periodilla keskiviikkoisin kello 17:40 - 20:30
31 - 60
Opintojakso arvioidaan asteikolla 1-5.
Arvosana muodostuu seuraavasti:
1 Monivalintatentti, painoarvo 70%, arvioidaan arvosanalla 1-5
2 Kurssiaktiivisuus, painoarvo 30%, arvioidaan arvosanalla 1-5
3 Opinnäytetyösuunnitelma (hyväksytty/hylätty)
LUJOM Liiketoiminnan uudistamisen ja johtamisen koulutus, LITEM Liiketoiminnan teknologiat -koulutus, PAKEM Palveluliiketoiminnan johtamisen ja kehittämisen koulutus
1 op
H-5
Master-tutkinnot
Opintojakson aikana opiskellaan tutkimus- ja kehittämistyön menetelmiä ja työstetään opinnäytetyösuunnitelma.
Tulethan kurssille, kun sinulla on suuntautumisen vetäjän hyväksymä aihe opinnäytetyöllesi tai sinulla on vähintään alustava idea opinnäytetyösi aiheesta.
Kurssi on online = tapaamiset verkossa (Zoom)
Ensimmäinen tapaaminen on 4.2.2025 klo 17:40 Zoomissa.
Linkki tapaamiseen jaetaan kurssin Moodle-sivujen kautta. Moodle-sivut aukeavat hyvissä ajoin ennen kurssin ensimmäistä tapaamista.
Johanna Maaniemi
Ojasalo, Moilanen, Ritalahti (2015) Kehittämistyön menetelmät
Muu kirjallisuus ja aineistot ilmoitetaan Moodle alustalla kurssin alettua.
Johanna Maaniemi
Oppimistehtävät tukevat työelämälähtöisen tutkimus- ja kehittämistehtävän eli opinnäytetyön käynnistämistä.
Pasilan toimipiste
Suomi
03.02.2025 - 01.04.2025
Monivalintatehtävät
Opinnäytetyösuunnitelma (hyväksytty / hylätty)
Muut mahdolliset tehtävät
02.01.2025 - 31.01.2025
Tarkka aikataulu ilmoitetaan kurssin alettua.
31 - 60
LUJOM Liiketoiminnan uudistamisen ja johtamisen koulutus, LITEM Liiketoiminnan teknologiat -koulutus, PAKEM Palveluliiketoiminnan johtamisen ja kehittämisen koulutus
1 op
H-5
Master-tutkinnot
- Opintojaksolla tarjoillaan omaopiskelumateriaali, jota koskevaa osaamista mitataan monivalintatentillä (arviointiasteikko 0-5).
- Toisena kurssitehtävänä opiskelija laatii version opinnäytetyösuunnitelmastaan, joka arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty.
- Opinnäytetyösuunnitelman tekemisen tukemiseksi tarjotaan 5 keskustelusessiota, joihin osallistuminen on suositeltavaa. Osallistumisaktiivisuus nostaa arvosanaa.
Kevin Gore
Kurssikirja:
Katri Ojasalo, Teemu Moilanen, Jarmo Ritalahti (2015) Kehittämistyön menetelmät - Uudenlaista osaamista liiketoimintaan
HH:n kirjastossa on suuri määrä teosta verkkokirjana.
Muu oppimateriaali löytyy kurssisivustolta (Moodle).
Kevin Gore
Pasilan toimipiste
Suomi
24.03.2025 - 16.05.2025
1. Monivalintatentti
2. Alustava opinnäytetyösuunnitelma
02.01.2025 - 21.03.2025
- Kurssisivusto aukeaa viimeistään opintojakson virallisena aloituspäivänä 27.3.2025.
- Opintojakson tapaamiset järjestetään verkossa Zoom yhteydellä klo 17.40 alkaen.
Opintojakson tapaamiset:
27.03.2025
03.04.2025
10.04.2025
24.04.2025
08.05.2025
15.05.2025
31 - 60
Arviointi perustuu Haaga-Helian vakiintuneisiin arviointikriteereihin.
LUJOM Liiketoiminnan uudistamisen ja johtamisen koulutus, LITEM Liiketoiminnan teknologiat -koulutus, PAKEM Palveluliiketoiminnan johtamisen ja kehittämisen koulutus
1 op
H-5
Master-tutkinnot
Opintojakso toteutetaan täysin virtuaalisena ilman lähi- tai virtuaalitapaamisia. Se perustuu omatoimiseen oppimiseen ja itsenäisiin tehtäviin, joissa voi edetä joustavan aikataulun puitteissa.
Kari Hiekkanen
Oppimateriaalit saatavilla kurssin Moodlessa.
Nina Helander
Pasilan toimipiste
Suomi
24.03.2025 - 15.08.2025
02.01.2025 - 21.03.2025
61 - 100
Arviointikriteerit
Arviointikriteeri - arvosana 1
Opiskelijalla on perusymmärrys teknologian leviämiseen liittyvistä peruskäsitteistä ja malleista ja miten disruptiiviset teknologia voivat vaikuttavat liiketoimintaan ja yhteiskuntaan. Hän tunnistaa joitakin orastavia teknoloigioita ja trendejä ja osaa nimetä niiden mahdollisuuksia ja haasteita ylesellä tasolla.
Arviointikriteeri - arvosana 3
Opiskelijalla on hyvä ymmärrys teknologian leviämiseen liittyvistä peruskäsitteistä ja malleista ja miten disruptiiviset teknologia voivat vaikuttavat liiketoimintaan ja yhteiskuntaan. Hän tuntee orastavia teknoloigioita ja trendejä laajasti ja kykenee tunnistamaan ja analysoimaan niiden mahdollisuuksia ja haasteita valitulla liiketoiminta-alueella.
Arviointikriteeri - arvosana 5
Opiskelijalla on erinomainenymmärrys teknologian leviämiseen liittyvistä peruskäsitteistä ja malleista ja miten disruptiiviset teknologia voivat vaikuttavat liiketoimintaan ja yhteiskuntaan. Hän tuntee orastavia teknoloigioita ja trendejä laajasti ja kykenee tunnistamaan ja analysoimaan niiden konkreettisia mahdollisuuksia ja haasteita valitulla liiketoiminta-alueella.
LUJOM Liiketoiminnan uudistamisen ja johtamisen koulutus, LITEM Liiketoiminnan teknologiat -koulutus, PAKEM Palveluliiketoiminnan johtamisen ja kehittämisen koulutus
5 op
H-5
Master-tutkinnot
Koulutusohjelmaan ei ole liitetty toteutuksia.
Tradenomi, YAMK-tutkinto
Ammattikorkeakoululaki 14.11.2014/932 §25.
Tutustu hakutietoihin www.opintopolku.fi -sivustolla ennen hakua.
Laajuus 90 opintopistettä, opiskeluaika 1,5-3 vuotta työn ohessa tai päätoimisena opiskeluna.
Opiskelija voi edetä opinnoissaan myös hyödyntämällä aiemmin hankittua tai opintojen aikana työssä karttuvaa osaamista.
Opiskelu on monimuoto-opiskelua. Itsenäisen opiskelun ja lähitapaamisten määrä riippuvat omasta opintosuunnitelmasta ja siihen valituista opintojaksoista. Opintojaksojen lähitapaamisia järjestetään arki-iltaisin, intensiivisesti arki- ja/tai lauantai-päivinä sekä virtuaalisesti.
Tutkinnon opetuskielet ovat suomi ja englanti. Tutkinnon suorittaminen edellyttää hyvää suomen kielen taitoa sekä vähintään kohtalaista englanninkielen luetun ymmärtämistä. Opinnäytetyön voi laatia suomen kielen lisäksi myös englannin kielellä, jos se on tarkoituksenmukaista kohdeorganisaation näkökulmasta.
Tutkintoon kuuluvat opetussuunnitelman mukaiset opinnot sisältäen kaikille yhteisiä opintoja sekä suuntautumisopintoja, opinnäytetyö ja kypsyysnäyte.
Haaga-Helian toimintaa ohjaa Valtioneuvoston asetus ammattikorkeakouluista 18.12.2014/1129 ja Haaga-Helian tutkintosääntö,
Opintojaksojen arviointikriteerit löytyvät opintojaksokuvauksista. Lue lisää arvioinnista Haaga-Helian tutkintosäännöstä.
Liiketoiminnan teknologiat -koulutus antaa valmiudet toimia ICT-alan vaativissa asiantuntija-, kehitys- ja esimiestehtävissä, esimerkiksi tietojärjestelmien kehittämisprojektien tai hankkeiden johtajana, liiketoiminnan digitalisaation suunnittelu- ja johtotehtävissä sekä konsultointi- ja koulutustehtävissä.
Valmistuneet pystyvät tuottamaan liiketoiminnan tarpeita täyttäviä tietojohtamisen ratkaisuja arvioimalla ja hyödyntämällä uusia teknologioita.
Tutkinnon ydinosaamista tukevat yhteiset opinnot keskittyvät tutkimus- ja kehittämistaitoihin sekä osaamisiin, joita tarvitaan kehityshankkeissa ja muutosjohtamisessa. Opinnot vahvistavat opiskelijoiden analyyttistä ja kriittistä ajattelua sekä ongelmanratkaisutaitoja. Syventävää osaamista edistävät suuntautumisopinnot keskittyvät liiketoiminnan uudistamiseen ja johtamiseen liittyviin taitoihin ja osaamisiin.
Tutkinnon rakenne:
Kaikille yhteiset ydinopinnot 20 op
Suuntautumisopinnot 20 op
Opinnäytetyö 30 op
Vapaavalintaiset opinnot 20 op
Suuntautumiset:
ICT-palvelut ja tietojärjestelmät
Digitaalisen liiketoiminnan mahdollisuudet
Opintojen sisällöissä ja oppimistehtävissä huomioidaan globalisoituvan toimintaympäristön edellyttämät osaamiset ja työelämässä tapahtuvat muutokset. Opiskelijoiden taustaorganisaatiot ovat usein kansainvälisiä yrityksiä ja yhteisöjä. Opiskelijat voivat halutessaan osallistua Haaga-Helian kansainvälisiin opiskelijavaihto-ohjelmiin.
Opintojaksot hyödyntävät elinkeinoelämän ja yritysten asiantuntijoita ja/tai niillä ratkotaan organisaatioiden ja liiketoiminnan haasteita. Lisäksi opinnäytetyö on organisaatiossa toteutettava kehittämisprojekti.
Tutkinto on suunniteltu suoritettavaksi työn ohessa, mikä edesauttaa työelämän kehitystehtävien yhdistämisen opintoihin. Työn ja opintojen yhdistäminen vahvistaa taitoja ja osaamisia, joita tarvitaan uralla etenemisen. Koulutus antaa valmiudet toimia vaativissa johtamis- ja asiantuntijatehtävissä.
Yliopisto-opinnot: Yliopistolaissa 558/2009 §:ssä 37 on säädetty, että tieteelliseen jatkotutkintoon (esimerkiksi tohtori) johtaviin opintoihin voidaan ottaa opiskelijaksi henkilö, joka on suorittanut soveltuvan ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon. Yliopisto voi edellyttää tieteelliseen jatkotutkintoon johtaviin opintoihin opiskelijaksi ottamansa henkilön suorittavan tarvittavan määrän täydentäviä opintoja koulutuksessa tarvittavien valmiuksien saavuttamiseksi.
Haaga-Helian ammatillinen opettajankoulutus
Haaga-Heliassa järjestetään aktiivisesti alumnitoimintaa ja erilaisia alumnitapahtumia. Lue lisää alumnitoiminnasta ja jätä yhteystietosi, jotta voimme kertoa tulevista tapahtumistamme.
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy
Pasilan toimipiste
Ratapihantie 13
00520 Helsinki
opintopalvelut.pasila(at)haaga-helia.fi
Koulutuksesta vastaava:
Kari Hiekkanen
kari.hiekkanen(at)haaga-helia.fi