Valitse opetussuunnitelma opintojen aloituslukuvuoden ja mahdollisen suuntautumisen mukaan.
The learning objectives of the module can be met by:
a. Participating in the project in question or in a similar one.
b. Learning at work
Contact lessons and assignments
Learning diary
Workshops
Working in project groups
Coaching
Heerkens, G. 2002. Project management. The McGraw-Hill. Usa.
Ville Parkkinen, Sakari Ketolainen
The contents of the module are planned in co-operation with the commissioner case by case.
Haagan toimipiste
No exams in this course
Englanti
The contents of the module include an international scope.
15.01.2024 - 15.03.2024
Project report
Learning diary
Assignments during the contact lessons
Contact lessons:
On Mondays 11.00-13.45
On Wednesdays 8.30-11.00
The learning objectives of the module can be met by:
a. Participating in the project in question or in a similar one.
b. Learning at work
Feedback in contact lessons
Self assessment
Peer evaluation
Feedback from the commissioner
15 - 40
Assessment
Pass / Fail
RUOKAT Ruokatuotannon johtamisen koulutusohjelma
H-5
Restonomi
Pekka Soive
Haagan toimipiste
Suomi
21.08.2023 - 15.12.2023
12.06.2023 - 18.08.2023
15 - 30
HOTRA Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelma, MATKA Matkailun liikkeenjohdon koulutusohjelma, RUOKAT Ruokatuotannon johtamisen koulutusohjelma
H-5
Restonomi
Learning methods
The learning goals of this module can be reached in the following ways:
a. Lectures and assignments as full-time studies
b. Exam and learning assignments (contact: sami.rekola@haaga-helia.fi)
1. Gregoroire M. 2016. Foodservice Organizations, a Managerial and system approach
2. Klosse P. 2014. The Essence of Gastronomy, Understanding the Flavor of Foods and Beverages
3. Materials from lectures
Ville Parkkinen, Nina Vallin
Working life connections:
An assignment given by an international business partner.
Haagan toimipiste
Timing for Exam tbc.
Re-examination according to Haaga-Helia Schedule 2020 (https://student.home.haaga-helia.fi/group/pakki/haaga)
Englanti
Internationality:
An assignment given by an international business partner, teaching and learning methods used are appropriate to a culturally diverse student population.
15.01.2024 - 15.03.2024
1. Lectures by Haaga-Helia and External experts /visitors
2. Practical Kitchen sessions
3. Individual / group assignment
Learning methods
The learning goals of this module can be reached in the following ways:
a. Lectures and assignments as full-time studies
b. Exam and learning assignments (contact: sami.rekola@haaga-helia.fi)
Assessing one’s own learning is a compulsory part of the module.
15 - 40
Individual / group assignment 60 %
Moodle Exam 40%
RUOKAT Ruokatuotannon johtamisen koulutusohjelma
H-5
Restonomi
Kristiina Adamsson
Haagan toimipiste
Suomi
15.01.2024 - 15.03.2024
15 - 40
RUOKAT Ruokatuotannon johtamisen koulutusohjelma
H-5
Restonomi
Lähiopetus kampuksella
Teorialuennot
Tunneilla tehtävät oppimistehtävät
Ulkopuolinen toimeksianto opintojaksotehtävänä
Omien osaamistavoitteiden asettaminen opintojakson alussa ja oman oppimisen reflektointi opintojakson lopussa
Moodlessa olevat materiaalit
Parantainen, J. 2013. Tuotteistamisen perusteet: Tuotteista palvelusi, tuplaa katteesi. 2. p. Espoo: Ediste.
Apunen, A. & Parantainen, J. 2014. Tuotteistajan taskuraamattu / Antti Apunen & Jari Parantainen. Helsinki: Talentum
Ville Parkkinen, Sakari Ketolainen
Opintojaksolla tehdään toimeksianto yritykselle
Haagan toimipiste
Opintojaksolla ei ole tenttiä
Suomi
Opintojakso sisältää kaupallistamisen teemojen kansainvälistä tarkastelua
21.08.2023 - 13.10.2023
Oman oppimisen arviointi
Opintojaksotehtävän (Toimeksiannon) tekeminen ryhmissä
12.06.2023 - 18.08.2023
Opetus tiistaisin ja torstaisin Haagan kampuksella klo 8.30-10.45 alkaen ti 22.8.2023
Tarkempi päiväkohtainen aikataulu saatavilla opintojakson alussa.
Opinnollistaminen. Sovi opinnollistamisesta opintojakson opettajien kanssa.
15 - 40
Hylätty
Opiskelija ei ole osallistunut lähiopetukseen eikä kykene itsenäisesti selviytymään annetuista työtehtävistä. Hän ei ole osallistunut projektin aikana suoritettavaan suunnittelutyöhön/toteutukseen eikä ole osoittanut omatoimisuutta. Opiskelija tarvitsee jatkuvasti ohjausta toimissaan. Opiskelija ei ole reflektoinut omaa oppimistaan eikä arvioinut omia työsuorituksiaan riittävästi.
Hyväksytty
Opiskelija tuntee projektimaisen työskentelyn perusteet ja suorittaa annettuihin tehtäviin liittyvät työt hyväksytysti. Hän osaa soveltaa oppimaansa projektin tavoitteiden saavuttamiseksi. Lisäksi opiskelija osaa käyttää ja hyödyntää monipuolisesti välineitä ja laitteita projektityöskentelyssä. Opiskelija kykenee reflektoimaan omaa oppimistaan ja arvioimaan omia työsuorituksiaan
RUOKAT Ruokatuotannon johtamisen koulutusohjelma
H-5
Restonomi
This course includes classroom hours and learning tasks.
Teacher: Kristiina Huff
The best way to reach me is to send me e-mail firstname.lastname @ haaga-helia.fi .
Study material is available in Moodle. In addition, we use HH library e-materials and other internet sources.
Kristiina Huff
The topics of the course are related to working life and the hospitality industry.
Haagan toimipiste
Englanti
The topics of the course familiarize with practices in English-speaking countries and English-language communication as part of today's Finnish working life.
21.08.2023 - 13.10.2023
learning tasks are available in Moodle.
12.06.2023 - 18.08.2023
According to your schedule / timetable.
For intormation about recognition of learning, please contact the teacher kristiina.huff @ haaga-helia.fi
Learning methods during the course
Classroom learning & learning tasks
Classroom hours are listed in your schedules. Learning tasks are small and some of them may be done during classes.
• classroom activities support learning; all attendance is a plus
• assessment of especially spoken competence happens mostly in class
• tasks (assignments, discussion forums and quizzes) are available in Moodle
• assignments are mostly individual tasks (assignments, forums, quizzes)
• it’s good to return assignments by the deadline set in Moodle and they are assessed on the scale fo pass/fail or sometimes with points 0-100p
• all returned tasks are a plus
Learning tasks & videos
The student attends classes very seldom or not at all. The student returns tasks + FOR EXTRA CREDIT tasks and confirms spoken competence with video tasks.
• tasks (assignments, discussion forums and quizzes) are available in Moodle
• tasks are mostly individual tasks
• it’s good to return tasks by the deadline set in Moodle and they are assessed on the scale fo pass/fail or sometimes with points 0-100p
• all returned tasks are a plus
Palaute
Olen ottanut huomioon aiempien kurssien yhteydessä esiin tulleita palautteita:
• tehtävät ovat yksilötöitä
• suullista englantia on paljon
• painotetaan ammattikieltä
15 - 40
Assessment is based on learning tasks and classroom work.
RUOKAT Ruokatuotannon johtamisen koulutusohjelma
H-5
Restonomi
Katriina Kolu
Haagan toimipiste
Suomi
15.01.2024 - 15.03.2024
15 - 40
HOTRA Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelma, HOTEM Degree Programme in Hospitality, Tourism and Experience Management, RUOKAT Ruokatuotannon johtamisen koulutusohjelma, MATKA Matkailun liikkeenjohdon koulutusohjelma
1 op
H-5
Restonomi
Saija Laitinen
Opinnäytetyö tehdään yleensä toimeksiantona yritykselle tai yhteisölle.
Opinnäytetyö tukee tekijän ammatillista kehittymistä.
Haagan toimipiste
Suomi
Opinnäytetyössä käytetään kansainvälisiät alan tietolähteitä.
Opinnäytetyön toimeksiantaja voi olla kansainvälinen yritys tai yhteisö.
23.10.2023 - 15.12.2023
12.06.2023 - 20.10.2023
Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin:
Tutkimus-, kehittämis- ja innovointimenetelmien opintojakson jälkeen.
a. päiväopetus: lähiopetusta noin 16 tuntia 8 viikon aikana
b. monimuoto-opetus: lähiopetusta noin 16 tuntia yhden lukukauden aikana
15 - 40
RUOKAT Ruokatuotannon johtamisen koulutusohjelma
H-5
Restonomi
Lähiopetus.
Opintojakson Moodle-sivustolla.
Tommi Immonen, Pasi Tuominen
Benchmarkkausta ja tiekarttojen laatimista.
Haagan toimipiste
Opintojaksolla on erillinen tehtävä.
Suomi
Kansainvälistä benchmarkkausta.
23.10.2023 - 15.12.2023
Opintojaksolla on erillinen tehtävä.
12.06.2023 - 20.10.2023
Viikottaiset tapaamiset kampuksella periodin ajan.
Work and study -vaihtoehdosta keskusteltava opettajan kanssa.
15 - 40
Opintojakson tehtävän arviointi asteikolla 1-5.
RUOKAT Ruokatuotannon johtamisen koulutusohjelma
H-5
Restonomi
Tämän opintojakson osaamistavoitteet voi saavuttaa seuraavilla tavoilla:
- Lähiopetus kampuksella sekä siihen liittyvät tehtävät
- Yksilötehtävät
- Opinojaksotehtävä ryhmätehtävänä
TAI
Omassa työssä oppiminen (opinnollistaminen)
Kirjallisuutta:
Adamsson, K. & Havas, K. 2020. Suomen ruokamatkailustrategia 2020-2028. –Yhdessä luonnosta ammentaen. Toimenpiteet vuosille 2020-2023. Luettavissa: http://www.hungryforfinland.fi/sites/hungryforfinland.fi/files/Ruokamatkailustrategia-2020-2028.pdf. Luettu 18.8.2021.
Alhonen, M. &Iloranta, R. 2021. Palvelumuotoilun menetelmiä ja työkaluja arkeen. Luettavissa: http://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2021060835207. Luettu 23.8.2021.
Haaga-Helia amk. Ruokamatkailuhanke. Luettavissa: www.hungryforfinland.fi. Luettu 28.5.2021.
Haaga-Helia amk & Visit Finland 2020. Suomen ruokamatkailun tuotesuositukset. Luettavissa: http://www.hungryforfinland.fi/sites/hungryforfinland.fi/files/VISIT_FINLAND_ruokamatkailun_tuotesuositukset_2020.pdf. Luettu 28.5.2021.
Havas, K. & Jaakonaho, K. 2012. Evästä matkailuun. Luotsi makumatkan rakentamiseen. Haaga-Helia amk. Luettavissa: http://www.e-julkaisu.fi/haaga-helia/evasta_matkailuun/. Luettu 28.5.2021.
Panttila, P. 2020. Ruokamatkailun tarinallistaminen. Opas ydin- ja palvelutarinan kirjoittamiseen. Luettavissa: http://www.hungryforfinland.fi/sites/hungryforfinland.fi/files/Opas_palvelutarinan_kasikirjoittamiseen_2020.pdf. Luettu 14.8.2020.
Pyörämatkailuun on lisää materiaalia itse opintojaksotehtävän tehtävänannossa.
Sini Garam, Jari Karjalainen
Opintojaksolla on 4 vierailijaa
Roosa Halonen Forum Virium
Ville Parkkinen Haaga-Helia amk
Aniko Lehtinen, olut- ja ruokatoimittaja, lehtori, Laurea amk
Terhi Hook, Development Manager at Business Finland Oy: Visit Finlandin ruokamatkailutoimet maailmalla
Haagan toimipiste
Opintojaksolla ei ole tenttiä, sen sijaan tehdään palvelumuotoilusta testi yksilötehtävänä
Suomi
Toimeksanto tehdään Urban & Local -hankkeelle, tavoitteena tulevaisuuden kestävä ruokaekosysteemi hankkeessa luodaan syötävää kaupunkia ja pääkaupunkiseudun lähiruoan ja ravintola-alan liiketoimintaa edistävää toimijaverkostoa. Hankkeessa toteutetaan tilallisia kokeiluja sekä tuotetaan palveluja ja tuotteita yhdessä yritysten, (lähi)ruokatoimijoiden, kaupunkien ja tutkimus - ja oppilaitosten kanssa.
21.08.2023 - 13.10.2023
Ennakkotehtävä: Suomen ruokamatkailustrategia ja tuotesuositukset (yksilötehtävä) Hyväksytty/hylätty
Tehtävä 1 Pohdinta- ja työpajatehtävät lähiopetuksessa ryhmässä 20 %
Tehtävä 1. Matkailun asiakastehtävä (yksilötehtävä) 15 %
Tehtävä 2. Alueelliset Benchmark-ruokamatkailuesimerkit (yksilötehtävä) 15 %
Tehtävä 3. Ruokamatkailutuote pop up (ryhmätehtävä) 50 %
12.06.2023 - 18.08.2023
TOU2RR001-3025 torstai klo 11-13:45, perjantai 9.00-10:45
to 24.8. Päivän aihe: kick-off
o Kickoff, kurssin rakenne ja yhteiset pelisäännöt sekä Toimeksiannon esittely
o Ennakkotehtävän purku
pe 25.8. Päivän aihe: Suomi-ruokaa
o Suomi-ruokaa
o Matkailun suuralueet ja alueelliset ruokahelmet
o Ohjeistus: Tehtävä 1. ohjeistus (Suomeen suuntautuva matkailu tutuksi)
to 31.8. Päivän aihe: toimeksiantaja
• Toimeksiannon kertaus ja yksilöinti
• ryhmäjaot ja tiimityön pelisäännöt (lomake)
pe 1.9. Päivän aihe: ruokamatkailun asiakkaat
o ruokamatkailun asiakkaat
o Palautus: tehtävä 1
to 7.9. Päivän aihe: esitykset ja sparraus
o Esitys & sparraus: ryhmätehtävän ensimmäiset ideat
o ryhmätyön työstämistä
o Ohjeistus: tehtävä 2
pe 8.9. Päivän aihe: palvelumuotoilu
o Palvelumuotoilutyöpaja
o Palvelumuotoilun työkalut ja ryhmätyön edistäminen palvelumuotoilun keinoin
to 14.9. Päivän aihe: Ryhmien ruokamatkailutuotteiden koordinointi
pe 15.9. Päivän aihe: Benchmark
• Esitykset: tehtävä 2: ruokamatkailun tarinallistetut benchmarkit
• Kotitehtävä: tarinallistamisvideot
to 21.9 Päivän aihe: tarinallistaminen
pe 22.9. Päivän aihe: Juomat suomalaisessa ruokamatkailussa
to 28.9. Päivän aihe: Tuotekehitys ja esivalmistelut
pe 29.9. Päivän aihe: Tuotekehitys ja esivalmistelut
5-6.10. Pop Up -toteutus Hakanimen halli, oman vastuupäivän toteutus
to 12.10. Päivän aihe: Lopetus
• loppuesitykset
• kurssin yhteenveto ja palautteet
Tämän opintojakson osaamistavoitteet voi saavuttaa seuraavilla tavoilla:
- Lähiopetus kampuksella sekä siihen liittyvät tehtävät
- Yksilötehtävät
- Opinojaksotehtävä ryhmätehtävänä
TAI
opinnollistaminen
15 - 40
Moduuli arvioidaan käyttäen asteikkoa kiitettävä (5), erittäin hyvä (4), hyvä (3), tyydyttävä (2), välttävä (1), hylätty (0). Arviointikriteerit on esitetty asteikolla 1 - 3 - 5.
Kokonaispisteet Arvosana
100-90 5
89-80 4
79-70 3
69-60 2
59-40 1
Arvosana 1
Hahmottaa, mitä on matkailu, ruokamatkailu ja niiden tärkeimmät kohderyhmät. Osaa suunnitella ja valmistaa ohjatusti kotimaisille ja kansainvälisille matkailijoille sopivaa ruokaa.
Arvosana 3
Ymmärtää, mitä on matkailu, ruokamatkailu ja niiden tärkeimmät kohderyhmät sekä osaa kertoa niistä. Osaa suunnitella ja valmistaa kotimaisille ja kansainvälisille matkailijoille ruokaa erilaisiin toimintaympäristöihin joitakin palvelumuotoilun ajatuksia hyödyntäen.
Arvosana 5
Ymmärtää ruokamatkailun kokonaisvaltaisen ja nousevan merkityksen osana matkailun kenttää. Osaa kehittää kannattavia ruokamatkailutuotteita kohderyhmälähtöisesti hyödyntäen paikallisia raaka-aineita ja ruokakulttuuria, estetiikkaa, tarinointia. On omaksunut monia ruokaelämysten tuottamiseen ja palvelumuotoiluun liittyviä elementtejä ja osaa soveltaa niitä suunnittelu- ja toteutustyössä itsenäisesti, luovasti ja idearikkaasti.
RUOKAT Ruokatuotannon johtamisen koulutusohjelma
3 op
H-5
Restonomi
Tämän moduulin osaamistavoitteet voi saavuttaa seuraavalla tavalla:
Lähiopetus 48 h
Itsenäinen opiskelu 77 h
Moduuliin sisältyy myös oman oppimisen arviointi (palaute e-lomakkeella)
Kehusmaa, K. 2010. Strategiatyö: organisaation voimanlähde. Löytyy myös e-kirjana Haaga-Helian Finnan kautta.
Viitala, R. 2014. Henkilöstöjohtaminen: strateginen kilpailutekijä. Löytyy myös e-kirjana Haaga-Helian Finnan kautta.
Nina Vallin
Vierailuluennoisijat, yritysesimerkit sekä analyysi- ja kehittämistehtävä itse valitusta yrityksestä.
Haagan toimipiste
Sovitaan kurssin alussa ja löytyvät Moodlen kurssialustalta
Suomi
Strategiatyötä ja henkilöstöjohtamista tarkastellaan myös kansainvälisten esimerkkien ja hyvien käytäntöjen avulla.
25.03.2024 - 17.05.2024
Tentti
Ryhmätehtävä esitys
HR-tehtävä
W&S ja AHOT-näytöt
15 - 40
Tentti 40 %
Ryhmätehtävä 20 %
HR-tehtävä 40 %
Moduuli arvioidaan käyttäen asteikkoa kiitettävä (5), erittäin hyvä (4), hyvä (3), tyydyttävä (2), välttävä (1), hylätty (0). Arviointikriteerit on esitetty asteikolla 1 - 3 - 5.
RUOKAT Ruokatuotannon johtamisen koulutusohjelma
H-5
Restonomi
Koulutusohjelmaan ei ole liitetty toteutuksia.
Restonomi (AMK)
Ammattikorkeakoululaki 932/2014 25 §
Tutustu hakutietoihin www.opintopolku.fi -sivustolla ennen hakua!
210 opintopistettä, 3,5 vuotta
Tutustu Haaga-Helian aiemmin hankitun osaamisen tunnistamisen periaatteisiin
Haettavissa päivä-ohjelmaan
Suomi
Opetussuunnitelman mukaisten opintojen suorittaminen, pakollinen harjoittelu, opinnäytetyö ja kypsyysnäyte.
Haaga-Helian toimintaa ohjaa Valtioneuvoston asetus ammattikorkeakouluista 18.12.2014/1129 ja Haaga-Helian tutkintosääntö
Ammattikorkeakoulututkintoon johtavien opintojaksojen tavoitteiden saavuttaminen arvioidaan erilaisten oppimistehtävien, tenttien ja muiden näyttöjen avulla. Opintojakson hyväksytty suorittaminen edellyttää opintojaksokuvauksen mukaisia oppimissuorituksia. Opintojakson opettaja voi vapauttaa opiskelijan lähiopetukseen osallistumisesta perustellusta syystä.
Suoritus arvioidaan käyttäen asteikkoa kiitettävä (5), erittäin hyvä (4), hyvä (3), tyydyttävä (2), välttävä (1), hylätty (0). Erityisen painavasta syystä voidaan suoritus arvioida merkinnällä suoritettu (S), hyväksytty (H) tai mukautettu (M). (Tutkintosääntö 6 §)
Ruokatuotannon johtamisen koulutuksen tavoitteena on yhdistää ruokatuotannon suunnittelun ja johtamisen teoreettinen tieto tarvittaviin ammatillisiin kädentaitoihin. Koulutuksessa yhdistyvät vahva ammatillinen identiteetti ja liikkeenjohdollinen ajattelutapa. Liikkeenjohdollisuus näkyy koulutuksessa erikoistumisalaopintojen lisäksi täydentävissä johtamisen, juridiikan, markkinoinnin, laskentatoimen ja yrittäjyyden opinnoissa.
Erikoistumisalaopinnot profiloivat ruokatuotannon johtamisen koulutuksen opiskelijat alansa huippuosaajiksi. Ne tuottavat opiskelijalle tärkeimmät ammatilliset ja liikkeenjohdolliset osaamiset, luoden restonomin ammatillisen profiilin. Erikoistumisalaopintojen laajuus on 45 opintopistettä koko tutkinnon 210 opintopisteestä ja ne alkavat koulutuksen alussa. Erikoistumista täydentävät muut moduulit, jotka ovat osittain myös toimialarajat ylittäviä.
Ruokatuotannon johtamisen koulutuksen kärkenä on työllistyminen. Opetussuunnitelma kytkee työelämän vahvisti osaksi opintoja, tähdäten valmistuvien restonomien työllistymiseen. Kaikki opetussuunnitelman moduulit on suunniteltu työelämälähtöisesti, ja työelämä on konkreettisesti mukana moduuleissa muun muassa yritystoimeksiantojen, työharjoittelujen ja vierailijoiden muodossa.
Tutustu yksityiskohtaisemmin Haagan toimipisteen oppimisympäristöön.
Ruokatuotannon johtamisen opiskelija kasvaa opintojensa aikana ruokatuotannon osaajaksi, jolla on vastuullinen ja yrittäjähenkinen asenne työhönsä. Hän saa samalla laajan kuvan koko palveluelinkeinosta. Opintojen sisältöjä suunnitellaan ja toteutetaan aktiivisessa yhteistyössä toimialan yritysten ja kansainvälisten partnereiden kanssa.
Opiskelija osaa soveltaa oppimaansa alan yritysten ja muiden yhteisöjen kehittämiseksi. Koulutus ja työkokemus antavat restonomille hyvät valmiudet toimia palvelualan, erityisesti ruokatuotannon sidosryhmien esimies-, asiantuntija-, suunnittelu-, opetus-, myynti- ja kehittämistehtävissä sekä yrittäjänä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.
Erikoistumisalana Keittiömestari
Erikoistumisalaopinnot sisältävät viisi 9 opintopisteen opintojaksoa, jotka jakautuvat kolmen opintovuoden ajalle. Erikoistumismoduuleissa edetään ammatillisista perusteista kohti suurempien kokonaisuuksien hallintaa ja johtamiskyvykkyyttä. Niihin kytkeytyy viisi erillistä projektia, joissa opiskelija pääsee soveltamaan oppimaansa käytännössä.
Erikoistumisalaopinnot keskittyvät ruokatuotannon johtamisen osa-alueisiin sekä kotimaisessa että kansainvälisessä ympäristössä. Erikoistumisalaopinnot sisältävät muun muassa ruokatuotannon prosesseja, tuotekehitystä, aistinvaraista arviointia sekä toimintaympäristön analysointia.
Varsinaisen erikoistumisalan lisäksi opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa Ruokayrittäjäpolku. Siinä opiskelija suorittaa osan erikoistumisopintoihin liittyvistä projekteista opiskelijoiden osuuskunnassa.
Erikoistumisopintojen lisäksi opinnot sisältävät yleisiä liikkeenjohdollisia opintoja kuten markkinointia, laskentatoimea, johtamista, ja kieliopintoja. Opintoihin sisältyvät myös työharjoittelu, vapaa valintaiset opinnot sekä opinnäytetyö.
Kansainvälistymistä tukevia kielten ja kulttuuriosaamisen opintoja, kansainvälinen ja monikulttuurinen korkeakouluyhteisö, yhteistyötä ulkomaisten korkeakoulujen kanssa: kaksoistutkinnon suorittaminen, vaihto-opiskelu, harjoittelu ulkomailla ja opintomatkat. Kv-vaihdon suositeltu ajankohta on 3. vuoden syyslukukausi
Opinnot kytkeytyvät vahvasti työelämään, ja niissä yhdistetään teoriaa ja käytäntöä. Opinnot sisältävät teoriatietojen lisäksi käytännönläheistä toimintaa liike-elämän eri alueilla kiinteässä yhteistyössä elinkeinoelämän kanssa.
Työskentely mm. ruokapalvelualan yritysten ja sidosryhmien esimies-, asiantuntija-, myynti- tai kehittämistehtävissä, erityisesti keittiöpäällikköinä ja -mestareina sekä yrittäjinä.
Ylempi amk-tutkinto: Palveluliiketoiminnan johtamisen ja kehittämisen koulutus
Yliopisto-opinnot
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy
Haagan kampus
Pajuniityntie 11
00320 Helsinki
Lisätietoja Ruokatuotannon johtamisen koulutusohjelmasta:
tutkintojohtaja Risto Karmavuo
puh. 040 053 8740
sähköposti: etunimi.sukunimi (at) haaga-helia.fi
Opintopalvelut
Haaga-Helian vaihde: (09) 229 611