Opintojakso on pääasiassa tarkoitettu Haagan restonomiopiskelijoille.
Opintojaksolla on luentoja tiistaisin ja torstaisin klo 11.15-13.45 luokasssa L401.
Opintojakson suorituksena on 4-8 tehtävän tekeminen ja palautus Moodleen viikoittain. Jokaiselle viikolle on viikkotehtävä. Viikoittainen palautuspäivä on maanantai. Kaikki tehtävät ovat näkyvissä jo opintojakson alkaessa. Palautetta annetaan vain tehtävistä, jotka on palautettu ajallaan. Arvosana annetaan tehtävien ja tentin perusteella.
Tentti on Moodlessa.
Opintojaksolla on jatkuva arviointi, ohjausta tapahtuu 8 viikon aikana suullisesi ja kirjallisesti.
Sähköposti:jouko.loijas@haaga-helia.fi / saija.laitinen@haaga-helia.fi
Ojasalo, K., Moilanen, T. & Ritalahti, J. 2015. Kehittämistyön menetelmät: uudenlaista osaamista liiketoimintaan. WSOYpro. Helsinki. E-kirja. Luettu: 11.8.2023.
Haaga-Helia 2022.Raportointiohjeet. Luettavissa: https://www.haaga-helia.fi/fi/raportointiohjeet. Luettu: 11..8.2023.
Luentomateriaali Moodlessa.
Opintojaksolla tutustutaan matkailu- ja hospitality-alan tutkimus- ja kehittämistyöhön.
Haagan toimipiste
Tentti on Moodlessa 10.10.2023. Mahdollisuus uusia seuraavan kahden periodin aikana Examissa.
Finnish
Opintojaksolla tutustutaan matkailu- ja hospitality-alan kansainvälisiin tietolähteisiin.
21.08.2023 - 13.10.2023
Opintojakso sisältää tehtäviä, jotka tehdään valitsemastasi aiheesta. Tehtävät: 1. Tee visuaalinen esitys yhdestä valitsemasta kehittämis- tai innovointimenetelmästä PowerPoint-esityksenä. 2. Valitse Theseuksesta oman alasi opinnäytetyö, kuvaa sen suunnittelu sekä sanallisesti että visuaalisesti (esim. aikajana, prosessikuvaus), laajuus noin 3 x A4. 3. Hae omasta aihealueestasi lähdeaineistoa ja arvioi kriittisesti lähteiden luotettavuutta. . 4. PAKOLLINEN TEHTÄVÄ: Haastattelutehtävä. Tutkimusmenetelmien tiedonkeruuseen tutustuminen. Tämä pakollinen osa opintojaksoa. 5. PAKOLLINEN TEHTÄVÄ: Kvantitatiivinen eli määrällinen tutkimus, sisältää 2 osiota: a) tee tehtävä Moodlessa (tehtävä toteutettu tenttimuotoisena) b) Laadi kyselylomake Webropol-ohjelmalla liittyen tehtävän 4 aiheeseen. 6. Tee annetusta materiaalista kuvia, taulukoita ja modernia infografiikkaa. 7. PAKOLLINEN TEHTÄVÄ. Monivalintatentti Moodlessa tutkimus-, kehittämis- ja innovointimenetelmistä ti 10.10.2023, max 15 p. (yksilötehtävä), uusinnat Examissa. Bonustehtävä: Laadullisen aineiston analysointi teemoittelemalla, laajuus noin 3 x A4
12.06.2023 - 18.08.2023
Alustava aikataulu:
ti 22.8. Opintojakson suunnitelma ja tavoite, tehtävien esittelyä, tutkimus-, kehittämis- ja innovointityö alalla
to 24.8. Tutkimus-, kehittämis- ja innovointityö hospitalityalalla, tehtävä ideointi-, innovointi- ja kehittämismenetelmistä
ti 29.8. Opiskelijaesityksiä ideointi-, innovointi- ja kehittämismenetelmistä, tutkimus- ja kehittämishankkeen suunnittelu
to 31.8 Aiheen valinta harjoitustehtäviin (ja mahdolliseen opinnäytetyöhön), tutkimusongelman ja alaongelmien laatiminen
ti 5.9. Tietoperusta, lähdeviitteet, lähdeluettelo
to 7.9. Tiedonhaku, tietolähteet ja niiden kriittinen arviointi
ti 12.9. Kvalitatiiviset tutkimusmenetelmät
to 14.9. Kvalitatiiviset tutkimusmenetelmät
ti 19.9. Kvantitatiiviset tutkimusmenetelmät
to 21.9. Kvantitatiiviset tutkimusmenetelmät, tutkimuksen luotettavuus
ti 26.9. Itsenäistä tekemistä liittyen tutkimusharjoitukseen
to 28.9. Tutkimustulosten havainnollistaminen, infografiikka, tutkimuksen raportointi
ti 3.10. Itsenäistä työskentelyä (Infografiikka-tehtävä)
to 5.10. Tutkimuksen eettiset kysymykset, opinnäytetyö Haagassa, oman opinnäytetyön aiheen ideointia
ti 10.10. Opintojakson päätös ja tentti
to 12.10. Itsenäistä työskentelyä: mahdollisen bonustehtävän tekemistä
Saija Laitinen, Jouko Loijas
15 - 40
Opintojakso sisältää:
- tentin, max 15p.
- tehtävät, max 85 pistettä
Arvioinnin kohteet ja kriteerit
Hyväksytty opintojakso arvioidaan asteikolla 1 - 5. Arviointikriteerit on esitetty asteikolla 1 - 3 - 5.
Arviointikriteerit
Arviointikriteeri - arvosana 1
Opiskelija
- Osaa hakea kehittämiseen ja tutkimukseen tarvittavia tiedonlähteitä sekä hallitsee viittaustekniikan
- Osaa tehdä tutkimus- ja kehittämissuunnitelman
- Tunnistaa eri tutkimusmenetelmiä ja tutkimustoimintaan liittyviä eettisiä kysymyksiä
Arviointikriteeri - arvosana 3
Opiskelija (edellisten lisäksi)
- Osaa valita ja käyttää soveltuvia menetelmiä tutkimusaineiston ja työelämätiedon hankkimiseen
- Osaa arvioida ja analysoida aineistoja sekä perustella valintojaan
- Osaa kuvata omaa tutkimusprosessia ja konkreettisia kehittämisehdotuksia
Arviointikriteeri - arvosana 5
Opiskelija (edellisten lisäksi)
- Osaa arvioida kriittisesti tiedon, analyysien ja tutkimusten luotettavuutta
- Osaa soveltaa eettisiä periaatteita tutkimus- ja kehittämistyössään
- Osaa arvioida kehittämisehdotuksia ja niiden toteuttamista työelämässä
Kokonaispisteet Arvosana
100-90 5
89-80 4
79-70 3
69-60 2
59-40 1
MATKA Degree Programme in Tourism Management
0.00 cr
2.00 cr
H-5