Opintojakso on pääasiassa tarkoitettu Haagan hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon restonomiopiskelijoille, jotka opiskelevat monimuotototeutuksesssa.
Opintojakson suorituksena on 4 tehtävän tekeminen ja palautus Moodleen sekä Moodlessa oleva kotitentti.
Kaikki tehtävät ovat näkyvissä jo opintojakson alkaessa. Tehtävistä annetaan ryhmäpalaute ja jokainen pari saa myös pisteet tehtävien arviointikriteerien mukaisesti.
Arvosana annetaan tehtävien ja tentin perusteella.
Opintojaksolla on jatkuva arviointi, ohjausta tapahtuu suullisesti ja kirjallisesti.
Sähköposti:kristiina.adamsson@haaga-helia.fi/ saija.laitinen@haaga-helia.fi
Ojasalo, K., Moilanen, T. & Ritalahti, J. 2015. Kehittämistyön menetelmät: uudenlaista osaamista liiketoimintaan. WSOYpro. Helsinki. E-kirja. Luettu: 30.5.2022.
Opinnäytetyökoordinaattorit 2022.Opinnäytetyöohje. Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy. Helsinki. Luettavissa:https://www.haaga-helia.fi/fi/raportointiohjeet, Luettu: 12.1.2023.
Luentomateriaali Moodlessa.
Opintojaksolla tutustutaan matkailu- ja hospitality-alan tutkimus- ja kehittämistyöhön.
Haagan toimipiste
Tentti on Moodlessa kotitenttinä maaliskuussa 2023.
Finnish
Opintojaksolla tutustutaan matkailu- ja hospitality-alan kansainvälisiin tietolähteisiin.
16.01.2023 - 19.05.2023
Tehtävät tehdään parityönä. 1. Tee visuaalinen esitys yhdestä valitsemasta innovointi- tai kehittämismenetelmästä. 2. Hae valitsemastasi aihealueesta lähdeaineistoa, arvioi kriittisesti lähteiden luotettavuutta ja laadi HH:n raportointiohjeen mukainen lähdeluettelo. 3. Tee annetusta materiaalista kuvia, taulukoita ja modernia infografiikkaa. 4. Tutkimusmenetelmien tiedonkeruuseen tutustuminen, Tee yksi tehtävä, joko laadullinen tai määrällinen tutkimus: Laadullinen tutkimus: a) Tee haastattelu, nauhoita ja litteroi TAI b) tee havainnointisuunnitelma, havainnoi ja raportoi havaintosi TAI Määrällinen tutkimus: c) Tee oma kyselylomake Webropolilla, kerää aineisto ja raportoi tulokset. 5. Bonustehtävä: Laadullisen aineiston analysointi teemoittelemalla, laajuus 2-3 x A4, max 15 Tehtävä 4 (joko määrällinen tai laadullinen tutkimus) on pakollinen tehtävä.
02.01.2023 - 13.01.2023
Alustava aikataulu:
4.2.2023 klo 9-14
Opintojakson suunnitelma ja tavoite
Restonomin opinnäytetyö
Tehtävien esittely
Tutkimus- ja kehittämistoiminta hospitality-alalla
Tutkimus- ja kehittämishankkeen suunnittelu
3.3.klo 9-14
Innovointivointi- ja kehittämismenetelmät
Tietoperusta
Tiedonhaku
17.3.2023 klo 9-14
Johdatus tutkimusmenetelmiin
Kvantitatiiviset menetelmät
Tutkimustulosten havainnollistaminen
13.4.2023 14-17.30
Kvalitatiiviset menetelmät
Tutkimusaineiston analysointi
11.5.2023 klo 14-17.30
Tutkimuksen etiikka ja luotettavuus
Tutkimuksen raportointi
Opinnäytetyön aihe-ehdotus Wihiin
Saija Laitinen, Kristiina Adamsson
15 - 40
Opintojakso sisältää:
- tentin, joka on yksilötehtävä, max. 25 p.
- tehtävät parityönä, max. 75 pistettä
Arvioinnin kohteet ja kriteerit
Hyväksytty opintojakso arvioidaan asteikolla 1 - 5. Arviointikriteerit on esitetty asteikolla 1 - 3 - 5.
Arviointikriteeri - arvosana 1
Opiskelija
- Osaa hakea kehittämiseen ja tutkimukseen tarvittavia tiedonlähteitä sekä hallitsee viittaustekniikan
- Osaa tehdä tutkimus- ja kehittämissuunnitelman
- Tunnistaa eri tutkimusmenetelmiä ja tutkimustoimintaan liittyviä eettisiä kysymyksiä
Arviointikriteeri - arvosana 3
Opiskelija (edellisten lisäksi)
- Osaa valita ja käyttää soveltuvia menetelmiä tutkimusaineiston ja työelämätiedon hankkimiseen
- Osaa arvioida ja analysoida aineistoja sekä perustella valintojaan
- Osaa kuvata omaa tutkimusprosessia ja konkreettisia kehittämisehdotuksia
Arviointikriteeri - arvosana 5
Opiskelija (edellisten lisäksi)
- Osaa arvioida kriittisesti tiedon, analyysien ja tutkimusten luotettavuutta
- Osaa soveltaa eettisiä periaatteita tutkimus- ja kehittämistyössään
- Osaa arvioida kehittämisehdotuksia ja niiden toteuttamista työelämässä
Kokonaispisteet Arvosana
100-90 5
89-80 4
79-70 3
69-60 2
59-40 1
HOTRA Degree Programme in Hotel and Restaurant Management
H-5