Opintojakso on pääasiassa tarkoitettu Haagan matkailun liikkeenjohdon restonomiopiskelijoille, jotka opiskelevat monimuotototeutuksesssa.
Opintojaksolla on Zoom-luentoja 18.9. klo 10-14, 6.10. klo 10-15, 10.11. klo 10-15 ja 3.12. klo 10-15.
Opintojakson suorituksena on 4 tehtävän tekeminen ja palautus Moodleen sekä Moodlessa oleva kotitentti.
Kaikki tehtävät ovat näkyvissä jo opintojakson alkaessa. Tehtävistä anneetaan ryhmäpalautteen ja jokainen pari saa myös pisteet tehtävien arviointikriteerien mukaisesti.
Arvosana annetaan tehtävien ja tentin perusteella.
Opintojaksolla on jatkuva arviointi, ohjausta tapahtuu suullisesi ja kirjallisesti.
Sähköposti: kristiina.adamsson@haaga-helia.fi / saija.laitinen@haaga-helia.fi
Ojasalo, K., Moilanen, T. & Ritalahti, J. 2015. Kehittämistyön menetelmät: uudenlaista osaamista liiketoimintaan. WSOYpro. Helsinki. Luettavissa: https://www.ellibslibrary.com/haagahelia/9789526350844. Luettu: 23.3.2021.
Opinnäytetyökoordinaattorit 2021.Opinnäytetyöohje. Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy. Helsinki. Luettavissa: https://student.home.haaga-helia.fi/delegate/desktop_web_content_attachment/attachment/1202. Luettu: 25.3.2021.
Luentomateriaali Moodlessa.
Opintojaksolla tutustutaan matkailu- ja hospitality-alan tutkimus- ja kehittämistyöhön.
Haagan toimipiste
Tentti on Moodlessa kotitenttinä lokakuussa 2021.
Finnish
Opintojaksolla tutustutaan matkailu- ja hospitality-alan kansainvälisiin tietolähteisiin.
23.08.2021 - 17.12.2021
Tehtävät tehdään parityönä. 1. Tee visuaalinen esitys yhdestä valitsemasta innovointi- tai kehittämismenetelmästä. Palautus 30.9. mennessä, max. 10 p. 2. Hae valitsemastasi aihealueesta lähdeaineistoa, arvioi kriittisesti lähteiden luotettavuutta ja laadi HH:n raportointiohjeen mukainen lähdeluettelo. Palautus 14.10.mennessä, max 15 p. 3. Tee annetusta materiaalista kuvioita, taulukoita ja modernia infografiikkaa. Palautus viimeistään 15.11. max 15 p. 4. Tutkimusmenetelmien tiedonkeruuseen tutustuminen, palautus 9.12.2021. mennessä, max. 35 p Tee yksi tehtävä, joko laadullinen tai määrällinen tutkimus: Laadullinen tutkimus: a) Tee haastattelu, nauhoita ja litteroi TAI b) tee havainnointisuunnitelma, havainnoi ja raportoi havaintosi TAI Määrällinen tutkimus: c) Tee oma kyselylomake Webropolilla, kerää aineisto ja raportoi tulokset. 5. Bonustehtävä, palautus Moodleen viimeistään 9.12.2021 Laadullisen aineiston analysointi teemoittelemalla, laajuus 2-3 x A4, max 15 Tehtävä 4 (joko määrällinen tai laadullinen tutkimus) on pakollinen tehtävä.
14.06.2021 - 20.08.2021
Alustava aikataulu:
18.9.2021 klo 10-14
Opintojakson suunnitelma ja tavoite
Tehtävien esittely
Tutkimus- ja kehittämistoiminta hospitality-alalla
Tutkimus- ja kehittämishankkeen suunnittelu
Tietoperusta
Tiedonhaku
6.10.2021 klo 10-15
Innovointivointi- ja kehittämismenetelmät
Johdatus tutkimusmenetelmiin
Kvantitatiiviset menetelmät
10.11.2021 klo 10-15
Kvalitatiiviset menetelmät
Tutkimusaineiston analysointi
Tutkimustulosten havainnollistaminen
3.12.2021 klo 10-15
Tutkimuksen etiikka ja luotettavuus
Tutkimuksen raportointi
Restonomin opinnäytetyö
Saija Laitinen, Kristiina Adamsson
15 - 40
Opintojakso sisältää:
- tentin, joka on yksilötehtävä, max 25p.
- tehtävät parityönä, max 75 pistettä
Arvioinnin kohteet ja kriteerit
Hyväksytty opintojakso arvioidaan asteikolla 1 - 5. Arviointikriteerit on esitetty asteikolla 1 - 3 - 5.
Arvosana 1
Osaa hakea kehittämiseen ja tutkimukseen tarvittavia tiedonlähteitä.
Osaa tehdä tutkimus- ja kehittämissuunnitelman.
Tunnistaa eri tutkimusmenetelmiä ja tutkimustoimintaan liittyviä eettisiä kysymyksiä.
Arvosana 3
Osaa valita ja käyttää soveltuvia menetelmiä tutkimusaineiston ja työelämätiedon hankkimiseen.
Osaa analysoida tietoa aineistoja ja perustella valintojaan.
Osaa kuvata omaa tutkimusprosessia ja konkreettisia kehittämisehdotuksia
Arvosana 5
Osaa arvioida kriittisesti tiedon, analyysien ja tutkimusten luotettavuutta.
Osaa soveltaa eettisiä periaatteita tutkimus- ja kehittämistyössään.
Osaa arvioida kehittämisehdotuksia ja niiden toteuttamista työelämässä.
Kokonaispisteet Arvosana
100-90 5
89-80 4
79-70 3
69-60 2
59-40 1
MATKA Degree Programme in Tourism Management
0.00 cr
0.00 cr
H-5