•   Food tourism TOU2RR001-3022 25.03.2024-17.05.2024  5   (CONTACT, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    • ymmärtää matkailun ja ruokamatkailun kokonaiskuvan ja merkityksen
    • tuntee tärkeimmät matkailun ja ruokamatkailun kohderyhmät
    • ymmärtää ruuan ja juoman tärkeäksi, elämykselliseksi osaksi matkailua
    • osaa tuotteistaa ja tuottaa elämyksellisiä, esteettisiä sekä kannattavia elementtejä ruokamatkailuun
    • osaa suunnitella ja valmistaa kotimaisille ja kansainvälisille ruokamatkailijoille sopivaa ruokaa
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Ei lähtötasovaatimuksia tai sidonnaisuuksia.
    Sisältö
    • Matkailu ja ruokamatkailu käsitteenä, ruokatuotteen tuoma lisäarvo matkailuelinkeinolle
    • Matkailun ja ruokamatkailun kohderyhmiin tutustuminen
    • Palvelumuotoilu osana tuotteistamista ja suunnittelua
    • Elämyksellisen ruokatuotteen suunnittelu ja toteutus käytännössä kannattavuus huomioiden
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Hahmottaa, mitä on matkailu, ruokamatkailu ja niiden tärkeimmät kohderyhmät. Osaa suunnitella ja valmistaa ohjatusti kotimaisille ja kansainvälisille matkailijoille sopivaa ruokaa.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Ymmärtää, mitä on matkailu, ruokamatkailu ja niiden tärkeimmät kohderyhmät sekä osaa kertoa niistä. Osaa suunnitella ja valmistaa kotimaisille ja kansainvälisille matkailijoille ruokaa erilaisiin toimintaympäristöihin joitakin palvelumuotoilun ajatuksia hyödyntäen.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Ymmärtää ruokamatkailun kokonaisvaltaisen ja nousevan merkityksen osana matkailun kenttää. Osaa kehittää kannattavia ruokamatkailutuotteita kohderyhmälähtöisesti hyödyntäen paikallisia raaka-aineita ja ruokakulttuuria, estetiikkaa, tarinointia. On omaksunut monia ruokaelämysten tuottamiseen ja palvelumuotoiluun liittyviä elementtejä ja osaa soveltaa niitä suunnittelu- ja toteutustyössä itsenäisesti, luovasti ja idearikkaasti.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Opintojakso koostuu lähiopetuksesta ja siellä tapahtuvasta työskentelystä sekä itsenäisestä- että parityöskentelystä.

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Moodlessa osoitettu sekä opettajan muu osoittama materiaali.

    Työelämäyhteydet

    Opintojaksotehtävä toimeksiantaja Hungry for Finland

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Opintojaksotehtävä ja yksilötehtävät, ei tenttiä.

    Opetuskieli

    Suomi

    Kansainvälisyys

    Ruokamatkailustrategia ja tuotesuositukset huomioivat kansainvälisen matkailijan asiakasprofiilit.

    Ajoitus

    25.03.2024 - 17.05.2024

    Oppimistehtävät

    Yksilötyöt TH 1. Ennakkotehtävä: Suomen ruokamatkailustrategia ja tuotesuosituksista TH 2: Parhaat palat pääkaupunki seutua Parityö: Ruokamatkailureitti Tuntityöskentely: kotitehtävien purku, pohdinta-, pari- ja ryhmätyöskentely sekä työpajatyöskentely

    Ilmoittautumisaika

    02.01.2024 - 22.03.2024

    Aikataulu

    VKO 1 (13)
    ke 27.3.
    Kick-off
    Opintojakson esittely, kurssin tavoite ja taustat, työskentelymuodot ja yhteiset pelisäännöt
    Ennakkotehtävän purku
    pe 29.3
    Pääsiäisloma
    VKO 2 (14)
    ke 3.4.
    Toimeksiantaja ja tiimit
    Kotitehtävän purku: houkuttelevimmat reitit
    pe 5.4.
    Suomi-ruokaa
    Kotitehtävän purku: ruokamatkailun trendit 2024
    VKO 3 (15)
    ke 10.4.
    TH 2 Parhaat palat -esitykset
    pe 12.4.
    Vierailu
    VKO 4 (16)
    ke 17.4.
    Ensi-ideoiden esittely & sparrausta
    pe 19.4.
    Palvelumuotoilutyöpaja
    Kotitehtävän purku: mitä on palvelumuotoilu, miten sitä voi hyödyntää reittin suunnittelussa?
    VKO 5 (17)
    ke 24.4.
    Tarinallistaminen
    Kotitehtävän purku: mitä on tarinallistaminen?
    pe 26.4.
    Vierailu Juomat ruokamatkailussa @Olarin Panimo
    VKO 6 (18)
    Ke 1.5. Wappu!
    pe 3.5
    Ryhmätyön itsenäistä edistämistä
    VKO 7 (19)
    ke 8.5.
    Sparraus
    pe 10.5.
    Sparraus
    VKO 8 (20)
    ke 15.5.
    Loppuesitykset
    pe 17.5.
    Wrap-up

    Ryhmä
    • CONTACT
    • RH21SA
    Opettaja

    Jari Karjalainen, Sini Garam

    Paikkoja

    15 - 40

    Arviointitavat

    Opintojakso koostuu lähiopetuksesta ja siellä tapahtuvasta työskentelystä, itsenäisestä- ja parityöskentelystä.

    Yksilötyöt
    TH 1. Ennakkotehtävä: Suomen ruokamatkailustrategia ja tuotesuosituksista (Hyväksytty/hylätty)
    TH 2: Parhaat palat pääkaupunki seutua (Hyväksytty/hylätty)
    Parityö: Ruokamatkailureitti (50 % arvosanasta)

    Tuntityöskentely: kotitehtävien purku, pohdinta-, pari- ja ryhmätyöskentely sekä työpajatyöskentely (50 % arvosanasta)

    Koulutus

    HOTRA Degree Programme in Hotel and Restaurant Management

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5