Lähiopetus ja Zoom-luennot.
Opiskelijoiden ryhmäprosessin ohjaus.
Hungry for Finland – Ruokamatkailun tuotteistamishanke. Haaga-Helia amk. Luettavissa: http://hungryforfinland.fi/. Luettu 4.1.2021
Visit Finland / Business Finland. Ruokamatkailu. Luettavissa: https://www.businessfinland.fi/suomalaisille-asiakkaille/palvelut/matkailun-edistaminen/tuotekehitys-ja-teemat/ruokamatkailu . Luettu 5.1.2021
Visit Finland / Business Finland. Food in Finland. Luettavissa: https://www.visitfinland.com/food/ . Luettu 5.1.2021
Suomen ruokamatkailustrategia 2020-2028, toimenpiteet 2020-2023. Luettavissa: http://hungryforfinland.fi/sites/hungryforfinland.fi/files/Ruokamatkailustrategia-2020-2028.pdf . Luettu 4.1.2021
Ruokamatkailun tuotesuositukset. Luettavissa: https://www.businessfinland.fi/4998b7/globalassets/julkaisut/visit-finland/tutkimukset/2020/visit_finland_ruokamatkailun_tuotesuositukset_2020.pdf . Luettu 4.1.2021
Havas, K. & Jaakonaho, K. 2012. Evästä matkailuun. Luotsi makumatkan rakentamiseen. Haaga-Helia amk. Luettavissa: http://www.e-julkaisu.fi/haaga-helia/evasta_matkailuun/. Luettu 27.5.2020.
Parkkinen, K., Tolonen, K. & Tuorila, H. 2008. Aistit ammattikäyttöön. WSOY. Porvoo.
Uusivirta, H. 1993. Suomalaisen ruokaperinteen keittokirja. WSOY. Porvoo.
Ruokamatkailun trendeistä:
Ruokamatkailu – mikä nosteessa vuonna 2020? Luettavissa: https://esignals.fi/teemat/trendit/ruokamatkailu-mika-nosteessa-vuonna-2020/#8fa3d618 . Luettu 4.1.2021
Katsaus tulevan vuoden ja vuosikymmenen ruokatrendiennusteisiin
Luettavissa: http://lahiruokaohjelma.blogspot.com/2019/12/katsaus-tulevan-vuoden-ja-vuosikymmenen.html . Luettu 4.1.2021
Tikka, M. Vastuullinen ruokareitti Helsinkiin Tripsteri-matkamedian lukijoille. Luettavissa: http://hungryforfinland.fi/ruokamatkailu-kehitt%C3%A4%C3%A4-vastuullinen-ruokareitti-helsinkiin . Luettu 4.1.2021
Visit Finland. Tunne asiakkaasi. Kohderyhmäopas matkailuyrityksille. Luettavissa:
https://www.businessfinland.fi/globalassets/tunne-asiakkaasi---kohderyhmaopas-matkailuyrityksille---visit-finland.pdf . Luettu 4.1.2021
Paikallisia elintarvikeyrityksiä, lähi- ja luomutuotteita. Luettavissa: https://aitojamakuja.fi/. Luettu 4.1.2021
Haagan toimipiste
Vieraanvaraisuustentti 17.2.
Suomi
18.01.2021 - 19.03.2021
Ruokamatkailutehtävä Havainnointitehtävä Innovointitehtävä
04.01.2021 - 15.01.2021
Tunnit keskiviikkoisin klo 11.00-15.00. Vuoroviikoin lähiopetusta ja Zoom-luentoja.
Viikko 1 (kalenteriviikko 3)
Ke 20.1.2021
Ryhmäytyminen
Opintojakson esittely, mitä ruokamatkailu on?
Ruokamatkailustrategia
Opintojaksotehtävän esittely ja havainnointitehtävän antaminen
Viikko 2 (kalenteriviikko 4)
Ke 27.1. Zoom-luennot
Havainnointitehtävien esitykset
Innovointitehtävän antaminen
Elämysten tuottaminen ja palvelumuotoilu
Asiakasprofiilit
Viikko 3 (kalenteriviikko 5)
ke 3.2. L40X
Suomalainen ruoka / Finnish gastronomy
Suomalainen ruoka ja siihen liittyvät perinteet sekä raaka-aineet
Logistiikka, tilaukset , annoskortit
viikko 4 (kalenteriviikko 6)
ke 10.2. Zoomissa
Innovointitehtävän esittely
Tarinallistaminen ruokamatkailussa
Viikko 5 (kalenteriviikko 7)
Ke 17.2. Itsenäistä työskentelyä
Vieraanvaraisuustentti (hyväksytty / hylätty). Materiaali täällä Moodlessa tentin kohdalla.
Kalenteriviikko 8
Ei opetusta - hiihdetäänhymy / tutustutaan matkailun suuralueisiin
Viikko 6 (kalenteriviikko 9)
Ke 3.3.
Tiimien työskentelyä
Viikko 7 (kalenteriviikko 10)
Ke 10.3.
Tehtävien esitykset
Viikko 8 (kalenteriviikko 11)
Ke 17.3.
Palautteet tehtävistä ja kommentit opintojaksosta
Muutokset viikkoaikatauluun mahdollisia
Kristiina Havas, Sakari Ketolainen
15 - 30
Tehtävien arviointikriteerit esitelty tehtävien ohjeistuksissa
HOTRA Degree Programme in Hotel and Restaurant Management
5.00 op
4.00 op
H-5