•   Food in travel and tourism in Finland TOU1RL010-3009 22.08.2022-16.12.2022  5   (RLM24, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Opintojakson suoritettuaan opiskelija
    • ymmärtää, miten saadaan suomalainen ruoka ja juoma tärkeäksi, elämykselliseksi osaksi matkailua
    • osaa ostaa ruokaelämyksiä kokouksiin, tapahtumiin ja ohjelmapalveluihin
    • ymmärtää tilaustarjoilun kulun, osaa arvioida sen sopivuutta kohderyhmä huomioiden
    • osaa toimia tilaisuuden isäntänä ja osallistujana
    • osaa suunnitella ja tuottaa yhteistyössä matkailukohteisiin, kokouksiin, tapahtumiin ja ohjelmapalveluihin suomalaista, paikallista, tarinointia hyödyntäviä ruokaelämyksiä kansainvälisille ja kotimaisille asiakkaille
    Sisältö
    • Ruokamatkailu käsitteenä ja sen tuoma lisäarvo matkailuelinkeinolle
    • Suomalaiseen ruokaan ja siihen liittyviin perinteisiin tutustuminen ruokaelämyksen tuottamisessa
    • Vieraanvaraisuus käsitteenä ja toimintatapana
    • Palvelumuotoilu osana ruokamatkailun suunnittelua
    • Ateriapalveluiden suunnittelu erilaisiin toimintaympäristöihin elämyksellisyys huomioiden
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Ymmärtää, miten ostetaan ruokaelämyksiä kokouksiin, tapahtumiin ja ohjelmapalveluihin. Osaa valita ohjatusti erilaisia ruokaan liittyviä elämystuotteita erilaisiin toimintaympäristöihin. Hahmottaa palvelumuotoilun ja vieraanvaraisuuden merkityksen osana ruokamatkailua.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Osaa ostaa ruokaelämyksiä kokouksiin, tapahtumiin ja ohjelmapalveluihin huomioiden tapahtuman tai tilaisuuden kokonaisuuden. Osaa organisoida tilaisuuden, jossa toimii isäntänä ja osallistujana. Osaa suunnitella ja tuottaa yhteistyössä matkailukohteisiin, kokouksiin, tapahtumiin ja ohjelmapalveluihin suomalaista, paikallisuutta, tarinointia hyödyntäviä ruokaelämyksiä.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Suunnittelee ja kehittää yhteistyössä matkailukohteisiin, kokouksiin, tapahtumiin ja ohjelmapalveluihin suomalaista, paikallisuutta, tarinointia hyödyntäviä kannattavia ruokaelämyksiä ja ateriapalvelukokonaisuuksia huomioiden palvelumuotoilun ja vieraanvaraisuuden elementit. On omaksunut monia elämysten tuottamiseen liittyviä elementtejä ja osaa soveltaa niitä suunnittelutyössä itsenäisesti ja kriittisesti arvioiden.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Opiskelijan ajankäyttö moduulin aikana

    5 op.=135 h

    -lähiopetus 25 h

    -Opintojaksotehtävän tekeminen 60 h

    -Opintojaksotehtävän ja sen välituotosten esittäminen 5 h

    -Lähdemateriaaleihin tutustuminen 45 h

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Moodlessa oleva aineisto ja linkit

    Työelämäyhteydet

    Opintojakson toteutus liittyy elinkeinon kehittämiseen ja kansalliseen ruokamatkailuhankkeeseen

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Etätentti pe 4.11.2022, moodletentti 45 min
    hyväksytty / hylätty

    Opetuskieli

    Suomi

    Kansainvälisyys

    Käytetään ja tutustutaan kansainvälisiin toteutuksiin

    Ajoitus

    22.08.2022 - 16.12.2022

    Oppimistehtävät

    Kehitystehtävä, joka koostuu neljästä osatehtävästä. a) Havainnointitehtävä b) Innovointitehtävä c) Kehitystehtävä d) Opintojaksotehtävän (kehitystehtävän) esittäminen e) Etätentti moodlessa suoritettu hyväksytysti

    Ilmoittautumisaika

    13.06.2022 - 19.08.2022

    Aikataulu

    Ti 30.8.2022 klo 9.00- 13.45 luokka G318

    Opintojakson esittely, mitä ruokamatkailu on?
    Ruokamatkailustrategia
    Opintojaksotehtävän esittely ja havainnointitehtävän antaminen
    Ryhmäytyminen
    Palvelumuotoilu opintojaksotehtävän työkaluna

    Ti 13.9.2022 klo 11.00- 13.45 luokka G318
    Havainnointitehtävien esitykset (max 10 min)
    Innovointitehtävän antaminen
    Elämysten tuottaminen ja palvelumuotoilu
    Asiakasprofiilit

    Ti 4.10.2022 klo 11.30- 13.45 luokka G318

    Innovointitehtävän esitykset
    Suomalainen ruoka / Finnish gastronomy
    Suomalainen ruoka ja siihen liittyvät perinteet sekä raaka-aineet

    Pe 4.11.2022 klo 9.00- 13.45 opetuskeittiö Nuijamies
    Tarinallistaminen ruokamatkailussa
    Ryhmäkohtainen sparraus - tehtävän välitsekkaus
    Vieraanvaraisuustentti (hyväksytty / hylätty). Materiaali Moodlessa tentin kohdalla.


    Pe 25.11.2022 klo 9.00-13.45 luokka G318
    Suomalainen ruoka ja siihen liittyvät perinteet sekä raaka-aineet käytännössä
    Tilaustarjoilu (toiminnallinen harjoitus)
    Ateriapalvelut eri toimintaympäristössä


    La 26.11.2022 klo 12.30- 17.00 luokka 1005 Pasilan kampus

    Tehtävien esitykset ja opintojakson koonti

    Ryhmä
    • RLM24
    • CONTACT
    Arviointikriteerit

    Tehtävistä palautteet ja opiskelija antaa opintojaksopalautteen

    Opettaja

    Jari Karjalainen, Sini Garam

    Paikkoja

    15 - 40

    Arviointitavat

    Arviointikriteerit
    Opintomoduuli arvioidaan seuraavasti:

    1. Opintojaksotehtävä arvioidaan seuraavasti:

    a) max. 20 p. Havainnointitehtävä


    b) max. 10 p. Innovointitehtävä


    c) max. 60 p. Kehitystehtävä osa-alueineen ja raportti

    d) max. 10 p. Esitys


    e) Etätentti moodlessa suoritettu hyväksytysti


    Arviointiasteikko

    100-93 p. 5

    92-83 p. 4

    82-70 p. 3

    69-60 p. 2

    59-52 p. 1

    Koulutus

    MATKA Degree Programme in Tourism Management

    T&K-osuus

    3.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5