•   Applied Design Research TKI2HM001-3050 03.02.2025-18.04.2025  5   (MASTROM, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Opiskelija osaa tunnistaa ja määritellä organisaatioiden ja yritysten kehittämistehtävät sekä perustellusti valita kehittämistehtävälle oikean tutkimuksen lähestymistavan ja aineistonkeruumenetelmän ja soveltaa näitä. Hän osaa suunnitella ja aikatauluttaa tutkimus- ja kehitystehtäväprojektin. Lisäksi opiskelija osaa kuvata aineistonkeruumenetelmiä kehittämistehtävän tai opinnäytetyön suunnitelmassa tai jossain muussa projektitehtävässä opintojakson aikana. Opiskelija ymmärtää kriittisen ajattelun tärkeyden tutkimus- ja kehittämismenetelmien valinnassa sekä hahmottaa kirjallisuuden ja empiirisen aineiston yhteyden siihen. Hän pystyy käyttämään tutkimus- tai kehittämistyön tuloksia organisaation kehittämisessä.

    Opiskelija pystyy arvioimaan soveltavan tutkimuksen lähestymistavan onnistumista sekä tutkimusmenetelmien sopivuutta omassa opinnäytetyössään tai muussa projektissa. Opiskelija pystyy kriittisesti arvioimaan valitun lähestymistavan, tiedon keruumenetelmän sekä kirjallisuuden ja empiirisen aineiston. Hän pystyy hyödyntämään tutkimus- ja kehitysprojektin tuloksia strategisessa organisaation kehittämisessä.
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Opiskelija on ilmoittautunut valitsemansa suuntautumisen opiskelijaksi. Tämä opintojakso kuuluu ylemmän ammattikorkeakoulun (YAMK) opetussuunnitelmaan. Opintojakson suorittaminen edellyttää ylemmän ammattikorkeakoulun opiskeluoikeutta.
    Sisältö
    Mitä on soveltava tutkimus?
    Tutkimus- ja kehittämistehtävien lähestymistavat
    Tiedon keruun strategiat
    Kehitystehtävä prosessina
    Tutkimusetiikka
    Soveltava tutkimus organisaation kehittämisen osana
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Opiskelija osaa tunnistaa ja määritellä organisaatioiden ja yritysten kehittämistehtävät sekä valita kehittämistehtävälle oikean tutkimuksen lähestymistavan ja tiedonkeruumenetelmän. Hän osaa suunnitella ja aikatauluttaa tutkimus- ja kehitystehtäväprojektin. Opiskelija osaa käyttää tutkimus- ja kehittämismenetelmiin liittyviä tärkeimpiä konsepteja mutta ei osaa arvioida niitä kriittisesti. Kyky tuottaa uutta tietoa organisaation kehittämiseen on heikko.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Edellisen lisäksi opiskelija osaa soveltaa valittua tutkimuksen ja kehittämisen lähestymistapaa sekä tiedon keruumenetelmää kehittämistehtävän tai opinnäytetyön suunnitelmassa tai jossain muussa projektitehtävässä kurssin aikana. Opiskelija ymmärtää kriittisen ajattelun tärkeyden tutkimus- ja kehittämismenetelmän valinnassa sekä kirjallisuuden että empiirisen datan suhteen. Hän pystyy käyttämään tutkimus- tai kehittämistyön tuloksia organisaation kehittämisessä.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Edellisten lisäksi opiskelija pystyy arvioimaan soveltavan tutkimuksen lähestymistavan onnistumista sekä tutkimusmenetelmien sopivuutta omassa opinnäytetyössään tai muussa projektissa. Opiskelija pystyy perustelemaan tutkimuksen lähestymistavan ja metodit sekä kriittisesti arvioimaan valitun lähestymistavan, tiedon keruumenetelmän sekä kirjallisuus- ja empiiriset lähteet. Hän pystyy hyödyntämään tutkimus- ja kehitysprojektin tuloksia strategisessa organisaation kehittämisessä.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Osallistu tälle opintojaksolle vasta, kun opinnäytetyön aihe on jo selvillä ja olet mahdollisesti ehtinyt tehdä aihe-ehdotuksen suuntautumisestasi vastaavalle opettajalle.

    Verkkototeutuksella on 5 luentokertaa, joiden lisäksi 2 opikelijoiden kysymysten pohjalta toteutettavaa keskustelusessiota.

    Vastuuhenkilö

    Juha Olava

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Ojasalo, Moilanen, Ritalahti (2015) Kehittämistyön menetelmät
    Muu aineisto ilmoitetaan Moodle alustalla.

    Työelämäyhteydet

    Oppimistehtävät tukevat työelämälähtöisen tutkimus- ja kehittämistehtävän eli opinnäytetyön käynnistämistä.

    Toimipiste

    Pasilan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Monivalintatentti on avoinna Moodlessa lähes koko opintojakson ajan.
    Opiskelija tekee tentin itsenäisesti.
    Tentin voi tehdä vain kerran.

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    03.02.2025 - 18.04.2025

    Oppimistehtävät

    1 Monivalintatentti 2 Opinnäytetyösuunnitelma (hyväksytty/hylätty)

    Ilmoittautumisaika

    02.01.2025 - 31.01.2025

    Aikataulu

    Zoom sessiot
    4.2.2025 klo 17.40 OPINTOJAKSON ESITTELY JA JOHDATUS TUTKIMUKSELLISEEN KEHITTÄMISEEN (nauhoite tulee tähän)
    11.2.2025 klo 17.40 TUTKIMUKSEN TAVOITE JA TUTKIMUSKYSYMYKSET (nauhoite tulee tähän)
    25.2.2025 klo 17.40 TEOREETTINEN VIITEKEHYS (nauhoite tulee tähän)
    4.3.2025 klo17.40 EMPIIRISEN AINEISTON KOKOAMINEN (nauhoite tulee tähän)
    11.3.2025 klo 17.40 EMPIIRISEN AINEISTON ANALYYSI, TUTKIMUKSEN LUOTETTAVUUDEN ARVIOINTI (nauhoite tulee tähän)
    25.3.2025 klo 17.40 TIETOISKU AINEISTONHALLINNASTA OPINNÄYTETYÖSSÄ + keskustelua (ei nauhoiteta)
    8.4.2025 klo 17.40 Opinnäytetyösuunnitelmien viimeistely: kysymyksiä opettajalle, keskustelua niiden pohjalta. (ei nauhoiteta)

    Ryhmä
    • MASTROM
    • MASTROMF
    • EVENING
    • ONLINE
    Opettaja

    Juha Olava

    Paikkoja

    31 - 60

    Arviointitavat

    Opintojakso arvioidaan asteikko 1-5.

    Koulutus

    LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, LITEM Degree Programme in Business Technologies, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development, STROM Degree Programme in Strategising in Organisations

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    1.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5