Opetus Zoomissa perjantaisin klo 8.15-10.45.
Opintojakson suorituksena on 3-8 tehtävän tekeminen ja palautus Moodleen viikoittain. Jokaiselle viikolle on viikkotehtävä, joka tehdään kolmen hengen ryhmätyönä. Viikoittainen palautuspäivä on keskiviikko. Kaikki tehtävät ovat näkyvissä jo opintojakson alkaessa. Palautetta annetaan vain tehtävistä, jotka on palautettu ajallaan. Arvosana annetaan tehtävien ja tentin perusteella.
Tentti Moodlessa.
Sähköposti: kristiina.adamsson@haaga-helia.fi / saija.laitinen@haaga-helia.fi
Ojasalo, K., Moilanen, T. & Ritalahti, J. 2015. Kehittämistyön menetelmät: uudenlaista osaamista liiketoimintaan. WSOYpro. Helsinki. Luettavissa: https://www.ellibslibrary.com/haagahelia/9789526350844. Luettu: 23.3.2021.
Opinnäytetyökoordinaattorit 2021.Opinnäytetyöohje. Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy. Helsinki. Luettavissa: https://student.home.haaga-helia.fi/delegate/desktop_web_content_attachment/attachment/1202. Luettu: 25.3.2021.
Luentomateriaali Moodlessa.
Haagan toimipiste
Tentti Moodlessa 21.5.2021
Tentin voi uusia kahden seuraavan periodin aikana.
Suomi
Kansainväliset alan tietolähteet
29.03.2021 - 21.05.2021
Tehtävät: 1. Tee visuaalinen esitys yhdestä valitsemasta kehittämis- tai innovointimenetelmästä PowerPoint-esityksenä. Palautus viimeistään ke 14.4. max 10 p. (Kolmen hengen tiimitehtävä). 2. Valitse Theseuksesta oman alasi opinnäytetyö, kuvaa sen suunnittelu sekä sanallisesti että visuaalisesti (esim. aikajana, prosessikuvaus), laajuus noin 2 x A4, palautus ke 21.4. mennessä, max. 10 p. (Kolmen hengen tiimitehtävä). 3. Hae tehtävässä määritellystä aihealueesta lähdeaineistoa ja arvioi kriittisesti lähteiden luotettavuutta. palautus ke 28.4. mennessä, max 15 p. Tämän tehtävän tekeminen tukee merkittävästi tehtävää 4. (Kolmen hengen tiimitehtävä). 4. PAKOLLINEN TEHTÄVÄ: Haastattelutehtävä. Tutkimusmenetelmien tiedonkeruuseen tutustuminen, palautus ke 12.5. mennessä, max. 25 p. Tämä pakollinen osa opintojaksoa. (Kolmen hengen tiimitehtävä). Laadullinen tutkimus: tehkää 1 haastattelu/ ryhmän jäsen (yhteensä 3 haastattelua) liittyen ravintolapalvelujen käyttämiseen COVID-19-pandemia aikana, nauhoittakaa haastattelut ja litteroikaa ne. 5. PAKOLLINEN TEHTÄVÄ: Kvantitatiivinen eli määrällinen tutkimus: tee tehtävä Moodlessa (tehtävä toteutettu tenttimuotoisena), suoritettava viimeistään ke 12.5., max 10 p. Tämä pakollinen osa opintojaksoa. Yksilötehtävä. 6. Tee annetusta materiaalista kuvioita, taulukoita ja modernia infografiikkaa. Palautus viimeistään ke 19.5. max 15 p. (Kolmen hengen tiimissä) 7. PAKOLLINEN TEHTÄVÄ. Monivalintatentti Moodlessa tutkimus-, kehittämis- ja innovointimentelmistä pe 21.5.2021, max 15 p. (Yksilötehtävä) Bonustehtävä, palautus Moodleen viimeistään su 23.5.2021 (Kolmen hengen tiimissä tai yksilötehtävä). Laadullisen aineiston analysointi teemoittelemalla, laajuus 2-3 x A4, max 15 p.
04.01.2021 - 26.03.2021
Perjantaisin klo 8.15-10.45
Opintojakso vaatii viikoittaista tekemistä lähiopetuksen ulkopuolella.
9.4.2021 Opintojakson suunnitelma ja tavoite, tehtävien esittely, tutkimus-, kehittämis- ja innovointityö alalla, innovointi- ja kehittämismenetelmät
Vierailijana tutkimuspäällikkö Petteri Ohtonen, Haaga-Helian kaupallisista palveluista
16.4.2021 Tutkimus- ja kehittämishankkeen suunnittelu, tutkimuksen etiikka
23.4.2021 Tiedonhaku, tietolähteet ja kriittinen arviointi
Vierailijana tietoasiantuntija Katri Hollo, Haaga-Helian kirjastosta
30.4.2021 Kvalitatiiviset tutkimusmenetelmät
7.5.2021 Kvantitatiiviset tutkimusmenetelmät
14.5.2021 Tutkimustulosten havainnollistaminen, tutkimuksen luotettavuus
21.5.2021 Tutkimuksen raportointi, restonomin opinnäytetyö, tentti
Opintojaksotehtävästä saa palautetta lähiopetuksessa sekä palautetusta tehtävästa ja videoesityksestä tehtävän arvioinnin yhteydessä.
Examissa tehdystä tentistä jokainen saa sähköpostiin tiedon tentin pistemäärästä.
Saija Laitinen, Kristiina Adamsson
15 - 42
Opettajat arvioivat tehtävät ja tentin. Tehtävien arviointikriteerit on kerrottu tehtävänannoissa. Tentissä on monivalintatehtäviä, jotka ovat oikein (= 1 p.) tai väärin (= 0 p.)
Tehtävistä saa maksimissaan 85 pistettä (mahdollinen bonus 15 p.) ja tentistä 15 pistettä.
Kokonaispisteet Arvosana
100-90 5
89-80 4
79-70 3
69-60 2
59-40 1
RUOKAT Degree Programme in Culinary Management
0.00 op
3.00 op
H-5