•   Research, development and innovation methods TKI1HA001-3020 11.01.2021-21.05.2021  3   (RHM29) +-
    Osaamistavoitteet
    Opintojakson suoritettuaan opiskelija

    • ymmärtää tutkimus-, kehittämis- ja innovointimenetelmien peruskäsitteistön ja merkityksen kehittämistyössä.
    • osaa löytää ja hyödyntää kriittisesti hotelli-, ravintola- ja matkailualan ja niitä sivuavia tietolähteitä.
    • tuntee kvalitatiivisen ja kvantitatiivisen tutkimuksen perusteet ja ymmärtää monimenetelmäisyyden merkityksen.
    • osaa hyödyntää tutkimus-, kehittämis- ja innovointimenetelmiä.
    • tuntee opinnäytetyön vaatimukset ja rakenteen.
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Suositellaan suoritettavaksi Kirjallinen viestintä -opintojakson jälkeen.
    Sisältö
    • Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotyö alan yrityksissä ja organisaatioissa
    • Tutkimuksellisen kehittämishankkeen suunnittelu
    • Tiedonhaku, tiedonlähteet ja niiden kriittinen arviointi
    • Tutkimus-, kehittämis- ja innovointimenetelmät käytännössä
    • Tutkimus- ja kehittämistyön raportointi
    • Opinnäytetyö Haaga-Heliassa
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    - Opiskelija osaa nimetä erilaisia tutkimus-, kehittämis- ja innovointimenetelmiä.
    - Hän osaa avustetusti löytää alan tiedonlähteitä.
    - Hän ymmärtää tutkimuksellisen kehittämishankkeen suunnittelun merkityksen.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    - Opiskelija osaa vertailla erilaisia tutkimus-, kehittämis- ja innovointimenetelmiä.
    - Hän löytää monipuolisia tiedonlähteitä ja osaa arvioida niiden luotettavuutta.
    - Hän osaa kuvata tutkimuksellisen kehittämishankkeen vaiheet.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    - Opiskelija osaa valita tutkimus-, kehittämis- ja innovointimenetelmistä tutkimukselliseen kehittämishankkeeseen parhaiten soveltuvan ja perustella valintansa.
    - Hän osaa arvioida löytämiään tietolähteitä kriittisesti ja osaa soveltaa niitä tutkimuksellisessa kehittämistehtävässä.
    - Opiskelija osaa laatia tutkimuksellisen kehittämishankkeen suunnitelman.
    Lisätiedot
    Vastuuopettajat
    - Saija Laitinen, Haaga
    - Kristiina Adamsson, Haaga

    Ajoitus: 2. lukuvuosi
    Kieli: suomi
    Opintojakson taso: perusopinnot
    Opintojakson tyyppi: pakollinen
    Työelämäyhteydet: Harjoitustehtäviä voidaan tehdä työelämän kanssa yhteistyössä toteutettavissa projekteissa.
    Kansainvälisyys: Kansainväliset alan tietolähteet

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Opintojaksolla on neljä opetuskertaa, joissa annetaan ohjeita opintojakson tehtävien tekemiseen ja tehdään niitä. Tehtävät ovat yksilötehtäviä ja ne palautetaan Moodleen.

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Ojasalo, K., Moilanen, T. & Ritalahti, J. 2015. Kehittämistyön menetelmät: uudenlaista osaamista liiketoimintaan. WSOYpro. Helsinki. Luettavissa: https://www.ellibslibrary.com/haagahelia/9789526350844. Luettu: 23.3.2020.

    Opinnäytetyökoordinaattorit 2019.Ohje pitkien raporttien laatimiseen. Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy. Helsinki. Luettavissa: https://mynet.haaga-helia.fi/opiskelu/opinnaytetyo-amk/raportointiohjeet/Pages/default.aspx. Luettu: 11.1.2021.

    Luentomateriaali Moodlessa.

    Työelämäyhteydet

    Harjoitustehtäviä voidaan tehdä työelämän kanssa yhteistyössä toteutettavissa projekteissa.

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    TKI-menetelmien tentti 1.2-28.2.2021. Moodlessa. Soveltava kotitentti, johon aikaa on 2,5 tuntia. Valmistaudu tenttiin ennen kuin teet sen.

    Opetuskieli

    Suomi

    Kansainvälisyys

    Kansainväliset alan tietolähteet

    Ajoitus

    11.01.2021 - 21.05.2021

    Oppimistehtävät

    Opintojaksolla on 4 tehtävää sekä bonustehtävä. Alla olevien tehtävien tarkemmat tehtävänannot löytyvät Moodlesta. Tehtävät: 1. Tee visuaalinen esitys yhdestä valitsemasta kehittämis- tai innovointimenetelmästä. Palautus 22.2. mennessä, max. 10 p. 2. Hae valitsemastasi aihealueesta lähdeaineistoa, arvioi kriittisesti lähteiden luotettavuutta ja laadi HH:n raportointiohjeen mukainen lähdeluettelo, palautus 14.3.. mennessä, max 15 p. 3. Tee annetusta materiaalista kuvioita, taulukoita ja modernia infografiikkaa. Palautus viimeistään 28.3. max 15 p. 4. Tutkimusmenetelmien tiedonkeruuseen tutustuminen, palautus 30.4.2021 mennessä, max 35 p Tee yksi tehtävä, joko laadullinen tai määrällinen tutkimus: Laadullinen tutkimus: a) Tee haastattelu, nauhoita ja litteroi TAI b) tee havainnointisuunnitelma, havainnoi ja raportoi havaintosi TAI Määrällinen tutkimus: c) Tee oma kyselylomake Webropolilla, kerää aineisto ja raportoi tulokset. 5. Bonustehtävä, palautus Moodleen viimeistään 11.5.2021. Laadullisen aineiston analysointi teemoittelemalla, laajuus 2-3 x A4, max 15 p.

    Ilmoittautumisaika

    04.01.2021 - 15.01.2021

    Aikataulu

    Lähiopetuksen aikataulu

    1.2.2021
    Opintojakson suunnitelma ja tavoite
    Tehtävien esittely
    Tutkimus- ja kehittämishankkeen suunnittelu
    Tietoperusta
    Tiedonhaku

    1.3.2021
    Innovointivointi- ja kehittämismenetelmät
    Kvantitatiiviset menetelmät

    15.3.2021
    Kvalitatiiviset menetelmät
    Tutkimustulosten havainnollistaminen

    27.4.2021
    Tutkimuksen etiikka ja luotettavuus
    Tutkimuksen raportointi
    Restonomin opinnäytetyö

    Ryhmä
    • RHM29
    Arviointikriteerit

    Ohjaajat seuraavat työskentelyä ja antavat yleispalautteen Moodlen kautta koko ryhmälle. Yksilöpalautteen saat portfolion palautettuasi opintojakson päätteeksi.

    Opettaja

    Saija Laitinen, Kristiina Adamsson

    Paikkoja

    15 - 30

    Arviointitavat

    Harjoitustehtävät ja tentti on suoritettava hyväksytysti. Tentistä maksimipistemäärä on 25 pistettä ja tehtävistä 75 p.
    Kokonaispisteet Arvosana
    100-90 5
    89-80 4
    79-70 3
    69-60 2
    59-40 1

    Koulutus

    HOTRA Degree Programme in Hotel and Restaurant Management

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5