Opinnäytetyö, vaihe 1 (5 op)

Toteutuksen tunnus: THE7HH901-3070

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.01.2024 - 22.03.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
25.03.2024 - 17.05.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Toimipiste
Haagan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 40
Koulutus
HOTRA Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelma
Opettajat
Saija Laitinen
Ryhmät
CONTACT
Lähitoteutus
RH21SA
RH21SA Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon ko., 2021 aloittaneet
RH21SB
RH21SB Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon ko., 2021 aloittaneet
RH21SD
RH21SD Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon ko., 2021 aloittaneet
RR21SE
RR21SE Ruokatuotannon johtamisen ko, 2021 aloittaneet
Opintojakso
THE7HH901

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

Tutkimus-, kehittämis- ja innovointimenetelmien tai Tutkimus- ja kehittämisosaamisen opintojakson jälkeen.

Opetus maanantaisin klo 11.30-13.45 luokassa G318

1. opetuskerta: Restonomin opinnäytetyö
2. opetuskerta: Aiheen valinta ja sen täsmentäminen
3. opetuskerta: Tietoperusta ja tiedonhaku
4. opetuskerta: Referoiva kirjoittaminen
5. opetuskerta: Tutkimus- tai kehittämismenetelmän valinta
6. opetuskerta: Opinnäytetyön raportointi ja saavutettaavuus
7. opetuskerta: Itsensäjohtaminen opinnäytetyössä

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

Opetusmenetelmät ja ohjaus
• Luennot
• Harjoitustehtävät
• Ryhmäohjaus
• Henkilökohtainen ohjaus
• Itsenäinen työskentely

Opinnäytetyön hyväksiluku ja suorittaminen näytöllä: ota yhteyttä tutkintosi opinnäytetyökoordinaattoriin.

Oppimateriaalit

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu s.a .Ohjeet raportointiin ja menetelmiin. Luettavissa: https://www.haaga-helia.fi/fi/amk/opinnaytetyo-amk-opinnot. Luettu: 20.3.2024.

Hakala, J. T. 2022. Hyvä, parempi, valmis: Opinnäyteopas ammattikorkeakouluille. Gaudeamus. Helsinki. E-kirja. Luettu:20.3.2024.

Kostamo, P., Airaksinen, T. & Vilkka, H. 2022. Kirjoita itsesi asiantuntijaksi: Opas toiminnalliseen opinnäytetyöhön. Art House. Helsinki. E-kirja. Luettu: 20.3.2024.

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Tämä opintojakso on tarkoitettu Haagan restonomiopiskelijoille.

Lähiopetus ja tapaaminen opinnäytetyöohjaajan kanssa.

Työelämäyhteydet

Opinnäytetyö tehdään yleensä toimeksiantona yritykselle tai yhteisölle.
Opinnäytetyö tukee tekijän ammatillista kehittymistä.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Opintojaksoon ei sisälly tenttiä.

Kansainvälisyys

Opinnäytetyössä käytetään kansainvälisiät alan tietolähteitä.
Opinnäytetyön toimeksiantaja voi olla kansainvälinen yritys tai yhteisö.

Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

a. päiväopetus: lähiopetusta noin 16 tuntia 8 viikon aikana
b. monimuoto-opetus: lähiopetusta noin 16 tuntia yhden lukukauden aikana

Oppimistehtävät

Opintojakson aikana tehdään seuraavat tehtävät:
Opinnnäytetyön ajokortti
Yhteen opinnäytetyöhön tutustuminen
Opinnäytetyösuunnitelma

Arviointitavat

Kun opinnäytetyön suunnitelmavaiheen tehtävät on tehty hyväksytysti, ml. opinnäytetyösuunnitelma, ohjaaja hyväksyy vaiheen 1/3 Wihissä. Silloin Peppiin tulee ensimmäiset opintopisteet (5 op) opinnäytetyöstä.

Siirry alkuun