•   Svenska i hotell-, restaurang- och turismbranschen SWE2HA001-3052 21.08.2023-15.12.2023  5   (RLM25, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Opintojakson suoritettuaan opiskelija
    • osaa toimia ruotsin kielellä eri asiakas- ja vuorovaikutustilanteissa
    • osaa käyttää ruotsin kieltä oman alan toimintaympäristössä.
    • osaa tuottaa alalla tarvittavia yleisiä tekstejä ruotsiksi
    • osaa esitellä yrityksen tuotteita ruotsiksi myyvällä ja asiakaslähtöisellä tavalla.
    • osaa esitellä itsensä ja osaamisensa sekä kirjallisesti että suullisesti ruotsiksi
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Opintojakson taso on B1. Opiskelijalla tulisi olla sellainen ruotsin kielen lähtötaso, jolla hän kykenee suoriutumaan opintojakson tavoitteista. Mikäli ruotsin tasotesti osoittaa heikompaa lähtötasoa, suositellaan vapaavalintaisen Träna svenska -opintojakson suorittamista.
    Sisältö
    • Alan erilaiset asiakas- ja myyntipalvelutilanteet
    • Gastronomista terminologiaa ja suomalaisesta keittiöstä kertomista/
    • Matkailijan Suomi
    • Alan yrityksen, sen toimintojen ja henkilökunnan esittely
    • Työelämän tärkeimmät suulliset viestintätilanteet
    • Alan ammatillisia tekstejä ja liikeviestintää
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Arviointi
    Opintojakso arvioidaan käyttäen asteikkoa kiitettävä (5), erittäin hyvä (4), hyvä (3), tyydyttävä (2), välttävä (1), hylätty (0). Arviointikriteerit on esitetty asteikolla 1 - 3 - 5.

    Arvosana 1
    Opiskelija osaa tuotoksessaan tyydyttävästi soveltaa ja hyödyntää osaamaansa sanastoa ja lauserakenteita. Hän osaa ammattikielen perusteita ja selviää helpoista asiakaspalvelu- ja myyntitilanteista. Tämän lisäksi hän pystyy tuottamaan yksinkertaisia liikeviestinnässä tarvittavia kirjallisia ja suullisia viestejä. Tämän opintojakson suoritettuaan opiskelija omaa julkisyhteisöjen henkilöstöltä vaadittavan tyydyttävän ruotsin kielen kirjallisen ja suullisen tason*.

    *Opintojakson arvosanat 4-5 antavat ruotsin kielestä hyvät taidot ja opintojakson arvosanat 1-3 tyydyttävät taidot julkisyhteisöjen henkilöstöltä vaadittavasta kielitaidosta (laki 424/2003).

    Opintojaksoon sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Arviointi
    Opintojakso arvioidaan käyttäen asteikkoa kiitettävä (5), erittäin hyvä (4), hyvä (3), tyydyttävä (2), välttävä (1), hylätty (0). Arviointikriteerit on esitetty asteikolla 1 - 3 - 5.

    Arvosana 3
    Opiskelija osaa tuotoksessaan soveltaa ja hyödyntää osaamaansa sanastoa ja lauserakenteita. Hän hallitsee ammattikielen sekä asiakaspalvelu- ja myyntitilanteissa tarvittavat ilmaisut. Tämän lisäksi hän hallitsee liikeviestinnässä tarvittavat kirjalliset ja suulliset taidot.*

    *Opintojakson arvosanat 4-5 antavat ruotsin kielestä hyvät taidot ja opintojakson arvosanat 1-3 tyydyttävät taidot julkisyhteisöjen henkilöstöltä vaadittavasta kielitaidosta (laki 424/2003).

    Opintojaksoon sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Arviointi
    Opintojakso arvioidaan käyttäen asteikkoa kiitettävä (5), erittäin hyvä (4), hyvä (3), tyydyttävä (2), välttävä (1), hylätty (0). Arviointikriteerit on esitetty asteikolla 1 - 3 - 5.

    Arvosana 5
    Opiskelija osaa tuotoksessaan luontevasti ja monipuolisesti soveltaa ja hyödyntää osaamaansa sanastoa ja lauserakenteita. Hän hallitsee erittäin hyvin ammattikielen sekä asiakaspalvelu- ja myyntitilanteissa tarvittavat ilmaisut. Tämän lisäksi hän hallitsee erittäin hyvin liikeviestinnässä tarvittavat kirjalliset ja suulliset taidot.*

    *Opintojakson arvosanat 4-5 antavat ruotsin kielestä hyvät taidot ja opintojakson arvosanat 1-3 tyydyttävät taidot julkisyhteisöjen henkilöstöltä vaadittavasta kielitaidosta (laki 424/2003).

    Opintojaksoon sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.
    Lisätiedot
    Työelämäyhteydet:
    Opintojakson sisällöt ovat työelämälähtöisiä ja -aiheisia.

    Kansainvälisyys:
    Opintojakson aihepiireissä tutustutaan pohjoismaisiin käytänteisiin, ja opiskelijaa rohkaistaan lähtemään vaihtoon tai työharjoittelun Pohjoismaihin. Opiskelija oppii pohjoismaisessa kulttuurissa toimimisesta.

    Osaamisvastaavat:
    Arja Aktan-Helminen, Haaga
    Anna Sarajas-Zino, Haaga

    Toteuksen osaamisvastaava on toteutusta opettava opettaja, jonka nimen löydät lukujärjestyksestä.

    Aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen (AHOT):

    - Mikäli sinulla on aikaisempia ruotsin korkeakouluopintoja, joita haluat hyväksilukea, ota hyvissä ajoin yhteyttä ennen toteutuksen alkua Haagan kampuksen opinto-ohjaajaasi.

    - Mikäli koulusivistyskielesi tai äidinkielesi on ruotsi, ota hyvissä ajoin yhteyttä ennen toteutuksen alkua Anna Sarajas-Zinoon (anna.sarajas-zino@haaga-helia.fi)

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Opintojakson suoritustapa ja opintojaksolla noudatettavia perusperiaatteita:
    - Aktiivinen osallistuminen opetukseen (max. kaksi poissaoloa kummaltakin opettajalta). Jatkuva näyttö, eli tuntityöskentely
    on osa arviointia.
    - Poissaoloja ei voi korvata lisätehtävillä, opiskelijan vastuulla on hankkia mahdollisesti tunneilla jaettu lisämateriaali sekä
    selvittää kavereilta seuraavan kerran kotitehtävät.
    - Kirja (Skål och välkommen) ja opetuksessa jaettu muu materiaali tulee olla oppitunnilla mukana.
    Opintojakson sisältöjä:
    • Alan erilaiset asiakas- ja myyntipalvelutilanteet
    • Gastronomista terminologiaa ja suomalaisesta keittiöstä kertomista
    • Matkailijan Suomi
    • Alan yrityksen, sen toimintojen ja henkilökunnan esittely
    • Työelämän tärkeimmät suulliset viestintätilanteet
    • Alan ammatillisia tekstejä ja liikeviestintää
    Opintojakson suoritettuaan opiskelija:
    • osaa toimia ruotsin kielellä eri asiakas- ja vuorovaikutustilanteissa
    • osaa käyttää ruotsin kieltä oman alan toimintaympäristössä.
    • osaa tuottaa alalla tarvittavia yleisiä tekstejä ruotsiksi
    • osaa esitellä yrityksen tuotteita ruotsiksi myyvällä ja asiakaslähtöisellä tavalla.
    • osaa esitellä itsensä ja osaamisensa sekä kirjallisesti että suullisesti ruotsiksi
    Opintojakson ohjaus tapahtuu opetuksen yhteydessä.

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Oppikirja:
    Skål och välkommen (Minna Jääskeläinen & Annika Salervo, SanomaPro). Kirja on opintojaksolla pakollinen.
    Opettajien erilliset opetusmonisteet.

    Työelämäyhteydet

    Opintojakson sisällöt ovat työelämälähtöisiä ja –aiheisia. Opetuksessa käytetään mahdollisimman paljon autenttista materiaalia. Elinkeinovierailut sekä mahdolliset vierailijat oppitunneilla.

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Tenttien ajankohdat löydät Moodle-sivulta opintojakson alettua.

    Opetuskieli

    Suomi

    Kansainvälisyys

    Rohkaistaan opiskelijoita hakeutumaan vaihtoon. Painotetaan opiskelijan mahdollisuuksia kotikansainvälistymiseen. Opiskellaan kohdekielten kulttuuria.

    Ajoitus

    21.08.2023 - 15.12.2023

    Oppimistehtävät

    Oppimistehtävistä löydät tarkempaa tietoa Moodle-sivulta opintojakson alettua.

    Ilmoittautumisaika

    12.06.2023 - 18.08.2023

    Aikataulu

    Opintojakson aikataulun ja luokkatilan löydät tämän sivun vasemmasta laidasta "Rytmitys- ja tilatoiveet ja ajoitus" - otsikon alta.
    Tarkempi aikataulu on Moodle-sivulla opintojakson alettua.

    Ryhmä
    • RLM25
    • BLENDED
    • CONTACT
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    Oppimistapa a:
    Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät ja tentti päivä- tai monimuotototeutuksena.
    Oppimistapa b:
    (Tämän vaihtoehdon valitseminen edellyttää keskustelua opintojakson opettajien kanssa ennakkoon.)
    Kirjallinen (tentti) ja suullinen näyttö
    Aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen (AHOT).
    https://mynet.haaga-helia.fi/fi/opiskelu/ahot/Pages/default.aspx

    Opettaja

    Anna Sarajas-Zino

    Paikkoja

    15 - 40

    Arviointitavat

    - Kundservice på svenska painoarvo on 25 % (Anna)
    - Muntliga övningar painoarvo on 25 % (Anna)
    - Gastronomi painoarvo on 50 % (Arja)

    Koulutus

    MATKA Degree Programme in Tourism Management

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5