Uralle vauhtia alumnien avulla (1 op)

Toteutuksen tunnus: STU009HH1A-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.01.2023 - 13.01.2023
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
16.01.2023 - 19.05.2023
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
1 op
Toimipiste
Pasilan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 40
Koulutus
TRALI Tradenomi liiketalous
TRATI Tradenomi tietojenkäsittely
RESTO Restonomi matkailu- ja ravitsemisala
RESRU Ruokatuotannon johtaminen
LIIKO Liikunnanohjaaja
MEDIA Medianomi, journalismi
Opettajat
Tesi Binder
Ryhmät
BLENDED
Monimuotototeutus
Opintojakso
STU009HH1A

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

Mentorointitapaamiset 5 x 2 h = 10 h
Ryhmätapaamiset 3 x 2 h = 6 h
Itsenäinen opiskelu 10 h
Oman oppimisen arviointi 1 h

Ohjelman aloitustapaaminen ke 1.2. kello 16.30-18.30 Pasila
Välitapaaminen ke 29.3. kello 16.30-18.30 Pasila
Päättäjäiset ke 17.5. kello 16.30-18.30 Pasila

Parien väliset tapaamiset sovitaan parin kanssa erikseen.

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

Kurssi koostuu kolmesta pakollisesta lähitapaamisesta (3 x 2 h) kampuksella sekä vähintään neljästä kahdenkeskeisistä tapaamisista mentorin kanssa (4 x 1,5 h). Kahdenkeskeisten tapaamisten muodon (lähitapaaminen/etä) opiskelija sopii mentorin kanssa yhdessä. Tapaamisia mentorin kanssa tulee olla minimissään kerran kuukaudessa, mutta jos mentorille sopii, tapaamisia voi olla enemmänkin.

Ennen kurssin alkua jaksolle hyväksytty opiskelija saa sähköpostitse kyselylomakkeen, johon hän täyttää, mistä tutkinnosta hän toivoisi ensisijaisesti mentorin valmistuneen sekä millä alalla toivoo hänen nykyään toimivan. Sen jälkeen kurssin toteuttaja pyrkii löytämään parhaan mahdollisen mentorin alumnien keskuudesta.

Opiskelija ja mentori tapaavat toisensa ensimmäisen kerran ensimmäisellä lähitapaamiskerralla. Siksi läsnäolo on välttämätöntä. Mikäli opiskelija ei pääse muihin lähitapaamisiin, hänen tulee korvata poissaolonsa kirjallisilla tehtävillä.

Intro

Suoritetusta kurssista saa yhden opintopisteen. Kurssin anti tulee opiskelijalle henkilökohtaisen mentorointisuhteen muodossa ja laajentuneiden ammatillisten verkostojen kautta. Kurssille osallistuminen ei lupaa automaattisesti harjoittelu- tai työpaikkaa, mutta se joka tapauksessa mahdollistaa uusia väyliä päästä lähemmäksi ammatillisia tavoitteitaan.

Opiskelija on vastuussa omien tavoitteiden asettamisesta ja oppimisestaan mentorointisuhteessa. Mentorin kanssa tavoitteita voi tarkastella realistisesti ja pyrkiä niiden mahdollisimman hyvään toteutumiseen.

Oppimateriaalit

Materiaali jaetaan Moodlessa.

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Mentorointiohjelma on mentoroitavan (Haaga-Helia opiskelija) ja mentorin (alumni) välinen kehittymisprosessi. Mentorointi on yhdessä oppimista, kokemusten ja osaamisen jakamista vuorovaikutuksen avulla. Tavoitteena on opiskelijan ammatillisen kasvun, valmistumisen ja työelämään sijoittumisen tukeminen. Mentorointiohjelman yksilölliset tavoitteet nousevat mentoroitavan henkilökohtaisista tarpeista.

Mentorointiohjelma muodostuu mentorin ja mentoroitavan välisistä kahdenkeskisistä mentorointitapaamisista sekä yhteisistä ryhmätapaamista sekä itseopiskelumateriaaleista Moodlessa. Mentorointitapaamisten sisältö voi liittyä esimerkiksi urasuunnitteluun, työelämän haasteisiin, opiskelun päätösvaiheen haasteisiin, itsensä kehittämiseen tai asiantuntijuuden syventämiseen. Alkuryhmätapaamisessa käydään läpi mentoroinnin tavoitteet ja pelisäännöt, laaditaan mentorointisopimus, jaetaan kokemuksia mentorointiprosessista ja kehitetään vuorovaikutusosaamista.

HUOM! Opintojakso on avoinna kaikille tutkinto-opiskelijoille kampuksista tai koulutusohjelmista tai suuntautumisista riippumatta. Master opiskelijat voivat ilmoittautua mutta opintopisteet eivät sisälly tutkintoon.

Työelämäyhteydet

Opintojakso toteutetaan työelämälähtöisesti yhteistyössä Haaga-Helian alumnien kanssa, jotka toimivat ohjelmassa mentoreina.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Toteutukseen ei sisälly tenttiä.

Oppimistehtävät

Opintojaksolle hyväksymisen jälkeen saat webropol-kyselyn, johon vastaaminen on edellytys osallistumiselle. Kyselyn vastausten perusteella muodotetaan parit. Kyselyyn tulee vastata mennessä

https://link.webropolsurveys.com/S/CBC3156F3733CC29

Opintojaksolla palautetaan oppimispäiväkirja lyhyenä erikseen ohjeistettuna raporttina.

Arviointitavat

Mentorointitapaamisiin valmistautuminen ja osallistuminen (hyväksytty / hylätty)
Ryhmätapaamisiin osallistuminen (hyväksytty / hylätty)

Siirry alkuun