•   Experimental and Engaging Strategy STR4HM003-3006 16.01.2023-17.03.2023  5   (EVENING, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Opiskelija ymmärtää strategian, tunteiden ja kokeilujen merkityksen yhteisön kehittymisen, tuottavuuden ja hyvinvoinnin kannalta ja osaa edistää niitä strategiatyössä omassa työyhteisössään soveltuvilla strategisilla lähestymistavoilla ja toimintamalleilla. Hän osaa hyödyntää monipuolisesti yhteisöllisiä menetelmiä sekä edistää strategista keskustelua ja vuorovaikutusta yhteistyöverkostossa. Opiskelija osaa päämäärätietoisesti innostaa ja osallistaa henkilöstöä ja sidosryhmiä strategiatyöhön.
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Opintojakso suositellaan suorittamaan seuraavien opintojaksojen jälkeen: Strateginen ajattelu ja kasvustrategiat, Strategia käytännössä
    Sisältö
    - Strategian merkityksellisyys ja tarinallistaminen
    - Kokeilut ja yhteiskehittäminen
    - Innostava strategiatyön kulttuuri
    - Dialoginen ja virtuaalinen strategiatyö
    - Tunteet ja luottamus työyhteisössä
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opiskelija ymmärtää strategian, tunteiden ja kokeilujen merkityksen yhteisön kehittymisen, tuottavuuden ja hyvinvoinnin kannalta. Hän osaa hyödyntää joitakin yhteisöllisiä menetelmiä, tukea yhteiskehittämistä strategiatyössä sekä edistää strategista keskustelua ja vuorovaikutusta työyhteisössä. Opiskelija ymmärtää henkilöstön ja muiden sidosryhmien osallistamisen ja innostamisen merkityksen strategiatyössä.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Edellisten lisäksi opiskelija osaa kuvata ja soveltaa kokeilevia ja yhteisöllisiä malleja strategiatyön tuottavuuden ja hyvinvoinnin kehittämiseksi. Hän osaa hyödyntää erilaisia yhteisöllisiä menetelmiä strategiatyössä, tukea ja toteuttaa yhteiskehittämistä sekä edistää strategista keskustelua ja vuorovaikutusta työyhteisössä ja eri sidosryhmien välillä.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Edellisten lisäksi opiskelija osaa arvioida monipuolisesti kokeilevien ja yhteisöllisten mallien soveltumista strategiatyön, tuottavuuden ja hyvinvoinnin kehittämiseksi erilaisissa tilanteissa. Hän osaa hyödyntää monipuolisesti perustellen ja arvioiden yhteisöllisiä menetelmiä edistääkseen strategista keskustelua ja vuorovaikutusta yhteistyöverkostossa.
    Lisätiedot
    Opintojaksoon voi liittyä toteutuskohtaisesti ennakkotehtävä. Ennakkotehtävän näkee toteutussuunnitelmasta.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Blended: Ensimmäinen ja viimeinen tapaaminen Contact, muuten Online Zoom.
    Kurssi on toimintatavoiltaan kokeileva ja yhteisöllinen.
    Ennen opintojakson alkua tehdään ennakkotehtävä, jonka tarkoituksena on vahvistaa opiskelijan ymmärrystä aihealueen kirjallisuustaustasta ja peilata aihetta omiin työelämäkokemuksiinsa.
    Pedagogisina toimintamalleina ovat käänteinen ja kokemuksellinen oppiminen (flipped and experiental learning) sekä yhteiskehittäminen (value co-creation). Oppimismenetelmät edellyttävät opiskelijalta valmistautumista, kirjallisuuden lukemista sekä asioiden peilailua käytäntöön ennen jokaista tapaamiskertaa. Tapaamiset ovat pääsääntöisesti tekemällä oppimista ja yhteisöllistä osaamisen kehittämistä pienryhmissä.
    Luennot ovat lyhyitä ja tiiviitä lähinnä työskentelyaiheisiin johdattelevia. Toteutukseen voi kuulua vierailuluentoja, yritysvierailuja ja/tai yritysprojekteja.
    Opiskelijat soveltavat oppimaansa omissa organisaatioissaan. Opinnot ja tehtävät peilaavat yritysten ja organisaatioiden arkea.

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    . Clegg, S. R., Schwitzer, J., Whittle, A. & Pitelis, C. 2017. Strategy: Theory and Practice. 2nd Ed. Sage Publications tai
    · Johnson, G., Whittington, R., Scholes, K., Angwin, D. & Regnér, P. 2017. Exploring strategy: text and cases. 11th ed. Pearson Education Limited tai
    . Whittington, R. 2019. Opening strategy: professional strategists and practice change, 1960 to today. Oxford University Press 2019, ja
    . Hautz, J ; Seidl, D ; Whittington, R. 2017. Open Strategy: Dimensions, Dilemmas, Dynamics. Long range planning June 2017, Vol.50(3), pp.298-309
    ja
    · Hassi, Paju & Maila 2015. Kehitä kokeillen – organisaation käsikirja. Talentum tai
    · Hämäläinen, V., Maula, H. & Suominen, K. 2016. Digiajan strategia. AlmaTalent. Helsinki. tai
    · Kostamo, T. (toim.) 2017. Miten innostusta johdetaan. Haaga-Helia ammattikorkeakoulu. Helsinki. tai
    · Maula, H. & Maula, J. 2019. Design ja johtaminen. AlmaTalent. Helsinki.
    Ja/tai muu osoitettu/soveltuva englannin ja suomenkielinen strategiakirjallisuus ja ajankohtaismateriaali.

    Toimipiste

    Pasilan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Ei tenttiä

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    16.01.2023 - 17.03.2023

    Oppimistehtävät

    1. Ennakkotehtävänä alan kirjallisuuteen tutustumista aihealueen näkökulmasta ja omien strategisten osaamisten ja ajatusten pohdintaa oman työyhteisön tilaan peilaten kirjallisuuden ja herätekysymysten avulla. 2. Viikkotehtävinä teoriataustaan tutustumista, yhteisöllistä yhteiskehittämistä, kirjallisuuden ja käytännön mallien kokeilevaa soveltamista oppimistilanteissa ja opiskelijoiden työkonteksteissa. 3. Oppimisen reflektointi kirjallisuuteen ja käytäntöön peilaten opintojakson lopussa.

    Ilmoittautumisaika

    02.01.2023 - 13.01.2023

    Ryhmä
    • EVENING
    • BLENDED
    • MASTRF
    Arviointikriteerit

    Arviointikriteerit on esitetty asteikolla 1 - 3 - 5.

    Opettaja

    Eija Kärnä

    Paikkoja

    15 - 30

    Koulutus

    LUJOM Degree Programme in Business Development and Leadership, LITEM Degree Programme in Business Technologies, PAKEM Degree Programme in Service Business Leadership and Development

    Arviointiasteikko

    H-5