•   Combining Wine and Food RES8RH025-3006 25.03.2024-17.05.2024  6   (CONTACT, ...) +-
    Learning objectives
    Kurssin suoritettuaan opiskelija hallitsee viinin ja ruuan yhdistämisen viinin ominaisuudet sekä raaka-aineet- ja ruoanvalmistusmenetelmät huomioiden, annos- ja menusuunnittelun perusteet, erityyppisten ateria- ja juomakokonaisuuksien luomisen, suosittamisen ja myynnin asiakkaalle.
    Starting level and linkage with other courses
    Opintojaksolle tulee olla hyväksytysti suoritettuna ruokatuotantoon ja ravintolajuomiin liittyvät perusopintojaksot.
    Contents
    Kurssi luo pohjaa ja täydentää/syventää myöhempää ravintolapalveluiden-, juomien- ja tuotannon opiskelua. Käsiteltävät asiakokonaisuudet ovat:

    - Viinin ominaisuudet ja makuun vaikuttavat tekijät
    - Maistamisen käytäntö ja perusmaut
    - Makuradat: alku-, pää- ja jälkiruoat ja viini, tukevat/ erottavat ominaisuudet
    - Keittiö- ja salityöskentely, maistelu
    - Ruoka- ja viinilistan yhteensopivuus
    - Gastronomia ja Grand Dinner
    - Oluen/ Teen ja ruoan yhdistäminen
    Further information
    Opintojakso suoritetaan kontaktitunneilla 4. periodin aikana

    Opintojaksomaksu
    Suoritetaan materiaalipalveluun ennen kurssin alkua. Maksu lukuvuodelle 2020 on 60€/hlö.
    Henkilömäärä kurssilla max 25 hlö

    Työelämäyhteydet
    Kurssin aikana pyritään järjestämään mahdollisuuksien mukaan vierailevia luennoitsijoita elinkeinosta ja yritysvierailuja.

    Kansainvälisyys
    Kurssilla käsitellään juoma- ja ruokakulttuuria kansallisesti ja kansainvälisesti

    Teaching methods and instruction

    Luennot
    Itsenäinen opiskelu
    Harjoitustyöt ja maistelut kontaktiopetuksessa

    Learning material and recommended literature

    Tuntityöskentelyn materiaali sekä muu ohjaajan ilmoittama ja jakama materiaali.

    Working life connections

    Osaamisen soveltaminen käytännön työssä

    Campus

    Haagan toimipiste

    Teaching language

    Finnish

    Timing

    25.03.2024 - 17.05.2024

    Learning assignments

    Perusmakutehtävä (ryhmätyö) Kurssitehtävä. menu ja juomasuositukset (ryhmätyö) Tuntitehtävät ja harjoitukset opetuskerroilla (yksilötyö)

    Enrollment

    02.01.2024 - 22.03.2024

    Content scheduling

    To 28.3. KLO 14.00 - 17.00 Viiniluokka A47
    Kurssin esittely
    Perehtyminen kurssin viineihin
    Ruuan ja viinin yhdistäminen - teorian aloitusluento
    To 4.4.KLO 14.15-20.00 Hartwall -luokka
    - Aistinvarainen arviointi (teoria)
    - Perusmakuliemet ja aistien virittely
    - Perusmakujen ryhmätyön esittely
    - Menusuunnittelu (teoria)
    To 11.4. KLO 14.15-20.00 Hartwall -luokka
    Perusmakutehtävän esitys
    Makurata 1 (Alkuruoat)
    To 18.4. KLO 14.15-20.00 Hartwall -luokka / Opetuskeittiö
    Makurata 2 (Pääruoat)
    To 25.4. KLO 14.15- 20.00 Hartwall -luokka / Opetuskeittiö
    Makurata 3 (Jälkiruoat)
    Menu -ryhmätehtävien esitykset; Menun mice en place
    To 2.5. klo 14.15- 20.00 Hartwall -luokka /Viiniluokka
    Vierailulento: Petra Laamanen, Alkoholiton olut ja ruoka
    Viinit ja juusto, luento
    T0 9.5. klo 14.15- 20.00 Helatorstai, ei luentoa
    Ti 16.5. KLO 14.15- 20.00 Hartwall -luokka / Opetuskeittiö/ Valopiha
    - Opintojakson lopetusillallinen ja palautekeskustelut

    Groups
    • CONTACT
    • 02HAAGAVV
    Teachers

    Jouko Mykkänen, Jari Karjalainen

    Seats

    15 - 30

    Further information

    Hyväksytty / Hylätty
    Perusmakutehtävä
    Menusuunnittelu tehtävä
    Tuntitehtävät ja harjoitukset

    Degree Programme

    HOTRA Degree Programme in Hotel and Restaurant Management

    R&D proportion

    0.00 cr

    Virtual proportion

    0.00 cr

    Evaluation scale

    H-5