Viinin ja ruuan yhdistäminen (6 op)
Toteutuksen tunnus: RES8RH025-3005
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 02.01.2023 - 24.03.2023
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 27.03.2023 - 19.05.2023
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 6 op
- Toimipiste
- Haagan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 30
- Koulutus
- HOTRA Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelma
- Opettajat
- Terhi Oksanen-Alén
- Jari Karjalainen
- Ryhmät
-
CONTACTLähitoteutus
-
02HAAGAVV02HAAGAVV Haagan vapaasti valittavat
- Opintojakso
- RES8RH025
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
Ti 28.3. KLO 14.15-20.00 Hartwall -luokka
- Kurssin esittely
- Aistinvarainen arviointi (teoria)
- Perusmaut ja aistien virittely
Ti 4.4.KLO 14.15-20.00 Hartwall -luokka
- Tee juomana ja teen historia
- The theory of tea and food pairing
- Lysbeth Vink ja Deborah Verschoor Hotelschool the Hague
Ti 11.4. KLO 14.15-20.00 Hartwall -luokka
- Viinin maistaminen perusteet
- Viinin makuun vaikuttavat tekijät
- Kurssin viineihin tutustuminen
Ti 18.4. KLO 14.15-20.00 Hartwall -luokka / Opetuskeittiö
- Perusmaku-ryhmätöiden esitykset
- havainnollistava perusmakutuote ja siihen soveltuva juomatuote
- Makurata; Alkuruoat ja viini
Ti 25.4. KLO 14.15- 20.00 Hartwall -luokka / Opetuskeittiö
- Makurata; Pääruoat ja viini
- Menusuunnittelu (Ruoka ja juoma)
Ti 2.5. klo 14.15- 20.00 Hartwall -luokka / Opetuskeittiö
- Makurata; Jälkiruoat ja viini
Ti 9.5. klo 14.15- 20.00 Hartwall -luokka / Opetuskeittiö
-Tehtävien esitykset; Menun mice en place
Ti 16.5. KLO 14.15- 20.00 Hartwall -luokka / Opetuskeittiö/ Valopiha
- Opintojakson lopetusillallinen ja palautekeskustelut
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
Arviointiperusteet
Kurssitehtävä 75 % (H/T)
Annettujen harjoitustöiden suorittaminen 25 %
Läsnäolo 100%
Oppimateriaalit
Karmavuo ja Lihtonen; Viini ja ruoka. Opas makujen harmoniaan. Teos 2009.
Tuntityöskentelyn materiaali sekä muu ohjaajan ilmoittama ja jakama materiaali.
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Luennot
Itsenäinen opiskelu
Harjoitustyöt ja maistelut kontaktiopetuksessa
Työelämäyhteydet
Osaamisen soveltaminen käytännön työssä
Kansainvälisyys
Vierailijaluento
Oppimistehtävät
Perusmakutehtävä (ryhmätyö)
Kurssitehtävä. menu ja juomasuositukset (ryhmätyö)
Juomasuositukset menulle (yksilötyö)
Tuntitehtävät ja harjoitukset opetuskerroilla (yksilötyö)
Arviointitavat
Hyväksytty / Hylätty
Perusmakutehtävä 15%
Kurssitehtävä 25%
Menun juomasuositus 10%
Tuntitehtävät ja harjoitukset 50%
Läsnäolo 100%