Viinin ja ruuan yhdistäminen (6 op)

Toteutuksen tunnus: RES8RH025-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.01.2023 - 24.03.2023
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
27.03.2023 - 19.05.2023
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
6 op
Toimipiste
Haagan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 30
Koulutus
HOTRA Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelma
Opettajat
Terhi Oksanen-Alén
Jari Karjalainen
Ryhmät
CONTACT
Lähitoteutus
02HAAGAVV
02HAAGAVV Haagan vapaasti valittavat
Opintojakso
RES8RH025

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

Ti 28.3. KLO 14.15-20.00 Hartwall -luokka
- Kurssin esittely
- Aistinvarainen arviointi (teoria)
- Perusmaut ja aistien virittely

Ti 4.4.KLO 14.15-20.00 Hartwall -luokka
- Tee juomana ja teen historia
- The theory of tea and food pairing
- Lysbeth Vink ja Deborah Verschoor Hotelschool the Hague

Ti 11.4. KLO 14.15-20.00 Hartwall -luokka
- Viinin maistaminen perusteet
- Viinin makuun vaikuttavat tekijät
- Kurssin viineihin tutustuminen

Ti 18.4. KLO 14.15-20.00 Hartwall -luokka / Opetuskeittiö
- Perusmaku-ryhmätöiden esitykset
- havainnollistava perusmakutuote ja siihen soveltuva juomatuote
- Makurata; Alkuruoat ja viini

Ti 25.4. KLO 14.15- 20.00 Hartwall -luokka / Opetuskeittiö
- Makurata; Pääruoat ja viini
- Menusuunnittelu (Ruoka ja juoma)

Ti 2.5. klo 14.15- 20.00 Hartwall -luokka / Opetuskeittiö
- Makurata; Jälkiruoat ja viini

Ti 9.5. klo 14.15- 20.00 Hartwall -luokka / Opetuskeittiö
-Tehtävien esitykset; Menun mice en place

Ti 16.5. KLO 14.15- 20.00 Hartwall -luokka / Opetuskeittiö/ Valopiha
- Opintojakson lopetusillallinen ja palautekeskustelut

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

Arviointiperusteet
Kurssitehtävä 75 % (H/T)
Annettujen harjoitustöiden suorittaminen 25 %
Läsnäolo 100%

Oppimateriaalit

Karmavuo ja Lihtonen; Viini ja ruoka. Opas makujen harmoniaan. Teos 2009.

Tuntityöskentelyn materiaali sekä muu ohjaajan ilmoittama ja jakama materiaali.

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Luennot
Itsenäinen opiskelu
Harjoitustyöt ja maistelut kontaktiopetuksessa

Työelämäyhteydet

Osaamisen soveltaminen käytännön työssä

Kansainvälisyys

Vierailijaluento

Oppimistehtävät

Perusmakutehtävä (ryhmätyö)
Kurssitehtävä. menu ja juomasuositukset (ryhmätyö)
Juomasuositukset menulle (yksilötyö)
Tuntitehtävät ja harjoitukset opetuskerroilla (yksilötyö)

Arviointitavat

Hyväksytty / Hylätty
Perusmakutehtävä 15%
Kurssitehtävä 25%
Menun juomasuositus 10%
Tuntitehtävät ja harjoitukset 50%

Läsnäolo 100%

Siirry alkuun