•   Designing food and beverage experiences RES8PO801-3007 22.08.2022-16.12.2022  5   (PO8, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Opintojakson suoritettuaan opiskelija:
    - ymmärtää ruoan ja juoman merkityksen osana matkailua
    - tuntee eri ruokakulttuureita ja asiakkaan valintoihin vaikuttavia tekijöitä- _osaa suunnitella ja tuottaa ruokailuelämyksiä kohderyhmän tarpeiden mukaisesti sekä vastuullisen liiketoiminnan periaatteita noudattaen
    - hallitsee keskeiset tarjoilu- ja palvelujärjestelmät ja niiden asiakaslähtöisen soveltamisen
    - tunnistaa laadukkaan ja elämyksellisen palveluketjun osatekijät

    Arvioinnissa huomioidaan suoritetut tehtävät, käytännön harjoitukset, aktiivisuus sekä ammattimainen ja palvelulähtöinen asenne. Opintojakso arvioidaan käyttäen asteikkoa kiitettävä (5), erittäin hyvä (4), hyvä (3), tyydyttävä (2), välttävä (1), hylätty (0). Arviointikriteerit on esitetty asteikolla 1 - 3 - 5.
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Ei lähtötasovaatimuksia tai sidonnaisuuksia.
    Sisältö
    - ruoan ja juoman merkitys matkailuelinkeinossa
    - erilaisten kohderyhmien ja toimintaympäristöjen vaatimukset
    - trendit ja kulttuuriset vaihtelut ruoka- ja juomatarjonnassa
    - asiakaslähtöinen ja taloudellinen suunnittelu
    - keskeisimmät matkailuun liittyvät ruokailupalvelut
    - elämyksen rikastamisen välineet: moniaistillisuus, tarinallistaminen
    - käytännön harjoitukset palveluiden suunnittelussa ja toteutuksessa
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Ymmärtää ruokaelämysten roolin matkailupalveluissa. Osaa valita ohjatusti erilaisia ravintolapalveluihin liittyviä tuotteita ja toteutustapoja erilaisiin toimintaympäristöihin. Hahmottaa asiakaslähtöisen palveluprosessin ja tunnistaa suunnittelun työvälineitä.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Osaa toteuttaa ruokaelämyksiä matkailupalveluissa huomioiden eri asiakasryhmien tarpeet ja toimintaympäristöt. Osaa hyödyntää erilaisia palvelumuotoja ja työvälineitä ruokaelämysten suunnittelussa ja tarjoamisessa.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Suunnittelee ja kehittää matkailuelämystä tukevia ateriapalvelukokonaisuuksia asiakas-lähtöisesti, palvelumuotoilun työvälineitä hyödyntäen. Ymmärtää hyvän asiakaskokemuk-sen ja laadukkaan palveluketjun eri osa-alueet ja niiden merkityksen ja osaa ammattimai-sen asiakaspalvelun. On omaksunut keskeiset elämysten tuottamiseen liittyvät elementit ja osaa soveltaa niitä suunnittelutyössä itsenäisesti ja kriittisesti arvioiden.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Luennot ja osoitetun materiaalin itsenäinen opiskelu
    Vierailut
    Oppimistehtävät
    Käytännön harjoitukset ja toteutukset
    Oman oppimisen arviointi

    Mahdollisuus laajentaa kurssia syväntäviksi opinnoiksi lisätehtävin.

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Tuntityöskentelyn materiaali Moodlessa, verkkosivustot ja kirjallisuuslista sekä muu ohjaajien ilmoittamt ja jakamat materiaalit.

    Työelämäyhteydet

    Yritysvierailut. Business Finland ruokamatkailustrategia. Hungry for Finland.

    Toimipiste

    Porvoon toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    ei tenttiä

    Opetuskieli

    Suomi

    Kansainvälisyys

    Ruokamatkailu ilmiönä ja esimerkit muista maista sekä kulttuureista. Alan trendit kansainvälisesti.

    Ajoitus

    22.08.2022 - 16.12.2022

    Oppimistehtävät

    Oppimistehtävä 1: Smaku, panimoverailu ja Suomen ruokamatkailustrategia, arvionti hyväksytty/hylätty, yksilötehtävä Oppimistehtävä 2: Trendit ja uutuudet ruokamatkailussa, yksilötehtävä, arviointi 1–5, 25 % . Oppimistehtävä 3: 'Viaporin Kekri. Elämyksellisen ruoka- ja juomaelämyksen suunnittelu ja toteutus Viaporin Kekriin 5.11. Ryhmätehtävä, arviointi 1-5, 75%

    Ilmoittautumisaika

    13.06.2022 - 19.08.2022

    Aikataulu

    Tapaamiset perjantaisin klo 11:00–14.00 campuksella
    sekä vierailukohteessa, tapahtuma Suomenlinnassa

    2.9. Kurssin aloitus campuksella
    Opintojaksokuvaus, toteutussuunnitelma, tehtävät ja aineistot
    Ruokateemainen kaupunkikävely ja Smaku -ruokatapahtuma.
    9.9 Kekri-Info ja Ruokamatkailustrategia
    16.9 Vierailu Kråkön panimolle, tutustuminen panimoon ja olutmaistelu,
    23.9 Kekri & vierailu Suomenlinnassa
    30.9 Ideointi jatkuu ja ensimmäiset testaukset
    7.10 Ideointi ja elämyksen suunnittelu, Blueprintin aloitus
    14.10 Kekri – markkinoinnin suunnittelu ja testaus
    28.10 Kekri – testaus, blueprint valmis
    Viikko 44
    3.11. Kekri-valmistelut klo 16–20
    4.11 Kekri – valmistelut klo 11–17

    Kekri 5.11 aikataulu, työnjako (KOKO PÄIVÄ klo 10–24, sovitaan vuorot)
    11.11 Loppukeskustelu, Kekri-raportti, palaute ja arviointi

    Ryhmä
    • PO8
    • CONTACT
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    Suunnitelmaan pohjautuva omassa työssä oppiminen eli opinnollistaminen, mikäli opiskelija pystyy oppimaan opintojakson sisällöt työssään/harrastuksessaan. Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta.

    Näyttö (jos opiskelija hallitsee jo opintojakson sisällöt). Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta.

    Opettaja

    Liisa Wallenius, Päivi Forsblom

    Paikkoja

    15 - 25

    Arviointitavat

    Oppimistehtävä 1: Smaku, panimoverailu ja Suomen ruokamatkailustrategia, arvionti hyväksytty/hylätty, yksilötehtävä
    Oppimistehtävä 2: Trendit ja uutuudet ruokamatkailussa, yksilötehtävä, arviointi 1–5, 25 % .
    Oppimistehtävä 3: 'Viaporin Kekri. Elämyksellisen ruoka- ja juomaelämyksen suunnittelu ja toteutus Viaporin Kekriin 5.11. Ryhmätehtävä, arviointi 1-5, 75%

    tehtävien suunnittelu ja toteutus aikataulujen mukaan huomoidaan arvioinnissa

    Koulutus

    POMO Degree Programme in Tourism

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5