•   Management and developing foodservice operations RES3RH002-3004 17.01.2022-18.03.2022  9   (RH20SA, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Opintojakson suoritettuaan opiskelija
    • tuntee ja osaa analysoida ravintolayrityksen esimiesrooleja
    • hallitsee revenue managementin perusteet
    • osaa kehittää asiakaspalvelu- ja myyntiprosessia
    • osaa suunnitella ja hallita ravintolayrityksen henkilöstöresursseja tehokkaasti
    • osaa johtaa työsuoritteita esimiesroolissa
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Suositellaan suoritettavaksi opintojakson Ravintola-alan ammattitaidon kehittäminen jälkeen.
    Sisältö
    • Ravintolan esimiehen työ- ja toimintaympäristö palvelussa
    • Ruoka- ja juomatuotteen hallinta ja logistiikka
    • Palvelu-, myynti- ja markkinointiprosessi ravintoloissa
    • Työehtosopimus ja työvuorolista
    • Revenue Managementin perusteet
    • Ravintolan kontrollitoiminnot
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opiskelija tunnistaa ravintolan ruoka- ja juomasuunnitteluun vaikuttavia tekijöitä. Tuntee ravintolan esimiehen työtehtävät ja niihin vaikuttavan lainsäädännön pääpiirteet. Ymmärtää revenue managementin perusteet osana palvelu- ja myyntikulttuuria.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Ymmärtää ravintolan ruoka- juomasuunnitteluun vaikuttavia tekijöitä. Osaa toimia ravintolan asiakaspalvelutiimin esimiehenä perehdytyksen jälkeen. Osaa käyttää ravintolan resursseja taloudellisesti esimies- ja kehitystyössään.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Hallitsee ruoka- ja juomatuotteen valikoimasuunnittelun ja –hallinnan sekä logistiikan. Osaa toimia ravintolan asiakaspalvelutiimin esimiehenä. Osaa käyttää ravintolan resursseja taloudellisesti ja tehokkaasti.
    Lisätiedot
    Työelämäyhteydet
    Yhteistyö mahdollisten sidosryhmien kanssa projekteissa.
    Kansainvälisyys
    Yhteistyö mahdollisten sidosryhmien kanssa projekteissa.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Lähiopetus Haagassa

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Toteutuksen oppimateriaali ilmoitetaan toteutuksen alussa.
    Ensisijaisesti Moodlessa esitetty luentomateriaali sekä alaa kosksevat tutkimukset, artikkelit ja julkaisut.

    Toteutustapa

    Lähiopetus

    Työelämäyhteydet

    Vahvasti yhdistetty ravintola-alaan eri yrityksiin, organisaatioihin ja muihin toimioihin. Yhteistyö ja reflektointi alan eri toimioihin. Vierailijoita luennoilla, myös mahdollisia vierailuja alan eri yrityksiin tai toimijoihin (myös ravintolaprojekti -osuudessa).

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Tenttiajankohdat ilmotetaan toteutuksen aluksi.
    Uusinnat Haagan yleisenä uusintapäivänä, ilmoittautuminen Pepissä.

    Opetuskieli

    Suomi

    Kansainvälisyys

    Toteutuksessa pohditaan ja reflektoidaan myös alan globaalia kehitystä ja trendejä.

    Ajoitus

    17.01.2022 - 18.03.2022

    Oppimistehtävät

    Toteutuksen oppimistehtävät ja suoritustavat esitellään Moodlessa ja toteutuksen ensimmäisellä luennolla. Oppimistävät voivat olla esimerkiksi suunnittelutehtäviä, reflektiotehtäviä, esseetehtäviä, ryhmäanalyyseja tai -esityksiä, tenttejä.

    Ilmoittautumisaika

    03.01.2022 - 14.01.2022

    Aikataulu

    Toteutusaikataulu esitelty Moodlessa ja kurssin esimmäiselleä luennolla.

    Ryhmä
    • RH20SA
    • RH20SB
    • RH20SD
    • CONTACT
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    AHOT menettely Haagan periaatteiden mukaan.

    Opettaja

    Heikki Ursin, Mariitta Rauhala, Outi Rekola

    Paikkoja

    15 - 40

    Arviointitavat

    Oppimistehtävät ja niihin liittyvät arviointimenetelmät esitellään Moodlessa ja toteutuksen alussa.

    Koulutusohjelma

    HOTRA Degree Programme in Hotel and Restaurant Management

    Arviointitavat

    H-5