•   Introduction to beverages RES1RH002-3027 24.10.2022-16.12.2022  3   (RR21SE, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    • osaa alkeet systemaattisen maistamisen perusteista
    • osaa perusasiat viineistä, oluesta, vesistä, kahvista ja teestä sekä alkeet baarityöskentelystä
    • osaa alkeet juomien luonteeseen, laatuun ja hintaan vaikuttavista tekijöistä
    • tunnistaa asiakastarpeen ja osaa löytää siihen sopivan juoman
    • osaa perusteet viinien ja oluiden käyttötarpeesta ja yhdistämisestä ruokien kanssa
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Ei lähtötasovaatimuksia tai sidonnaisuuksia
    Sisältö
    • Viinien ja oluiden systemaattinen maistaminen
    • Tärkeimpien rypälelajikkeiden ja viinialueiden vertaileva tutkiminen
    • Perusasiat vesistä, oluesta, kahvista ja teestä sekä alkeet baarityöskentelystä
    • Juomien tarvepohjainen käyttö
    • Juomien käyttö aterialla
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Osaa analysoida juomia kohtalaisesti
    Osaa kuvata juomien luonteeseen ja laatuun vaikuttavia tekijöitä kohtalaisesti
    Osaa nimetä joitain juomien käyttötarpeita
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Osaa analysoida juomia hyvin
    Osaa selittää juomien luonteeseen ja laatuun vaikuttavia tekijöitä kohtalaisesti
    Osaa selittää juomien käyttötarpeita kohtalaisesti
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Osaa analysoida juomia erinomaisesti
    Osaa selittää juomien luonteeseen ja laatuun vaikuttavia tekijöitä kiitettävästi
    Osaa selittää ja perustella juomien käyttötarpeita kiitettävästi

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    1) luennot ja niiden yhteydessä maistelut (24 h)
    2) oppimistehtävät ja niiden taustamateriaalit virtuaalisesti Moodlessa (67 h)

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    1) Kurssikirja: Viinit ja väkevät juomat. Etiketit kertovat. WSET 2014
    Kirjan saa ostettua Haagan Matskusta (35 €), sitä löytyy myös jonkin verran kirjastosta.
    2) Virtuaaliympäristössä Moodle ilmoitetut ja linkitetyt videot
    3) Luentomonisteet ja opiskelijan omat muistiinpanot
    4) Muut mahdolliset luennoitsijoiden ilmoittamat materiaalit

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Kurssin osaaminen osoitetaan a) maistelutentillä (20%) ja b) oppimispäiväkirjalla (80%).
    Maistelutentti pidetään 6. viikolla luentojen yhteydessä.
    Oppimispäiväkirjojen osioiden palautukset (3 kpl) kurssin aikana. Päivämäärät ilmoitettu Moodlessa.

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    24.10.2022 - 16.12.2022

    Oppimistehtävät

    Oppimispäiväkirjojen ohjauskysymykset ja palautuspäivämäärät ovat esillä Moodlessa.

    Ilmoittautumisaika

    13.06.2022 - 21.10.2022

    Aikataulu

    Viikko 1 Viinin maistelu
    Viikko 2 Viinin viljely ja valmistus
    Viikko 3 Chardonnay ja Pinot Noir; Cabernet, Merlot, Sauvignon Blanc
    Viikko 4 Syrah, Grenache ja Riesling; Muut valkoviinit ; Muut punaviinit
    Viikko 5 Väkevät viinit; Väkevät juomat; Kuohuviinit; Makeat viinit
    Viikko 6 Olutluento (Sinebrychoffin asiantuntija)
    Viikko 7 Baaritunnit (Beverage Partners Finland Oy:n asiantuntija)
    Viikko 8 Varalla

    Ryhmä
    • RR21SE
    • CONTACT
    Arviointikriteerit

    Kurssin osaaminen osoitetaan a) maistelutentillä (20%) ja b) oppimispäiväkirjalla (80%).

    Opettaja

    Jouko Mykkänen

    Paikkoja

    15 - 40

    Arviointitavat

    Kurssin osaaminen osoitetaan a) maistelutentillä (20%) ja b) oppimispäiväkirjalla (80%).

    Koulutus

    HOTRA Degree Programme in Hotel and Restaurant Management, RUOKAT Degree Programme in Culinary Management

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5