•   Strategic Management and Human Resources Management in Hotel, Restaurant and Tourism Business LEA2HA003-3031 21.08.2023-15.12.2023  5   (RHM31, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Opintojakson suoritettuaan opiskelija
    • tuntee strategiaprosessin ja osaa analysoida toimintaympäristön muutoksia ja kilpailijoita
    • ymmärtää hotelli-, ravintola- ja matkailualan erityispiirteiden vaikutuksen johtamiseen
    • tuntee henkilöstöjohtamisen prosessit ja niiden merkityksen suorituskyvyn johtamisessa ja palvelukulttuurin osana
    • hahmottaa strategiatyön ja henkilöstöjohtamisen osaksi esimiestyötä
    • ymmärtää henkilöstön osallistamisen merkityksen yrityksen johtamisessa
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Suositellaan suoritettavaksi opintojakson Hotelli- ja ravintolaliiketoiminnan palvelukulttuurin johtaminen jälkeen.
    Sisältö
    • Osallistava strategiaprosessi
    • Hotelli-, ravintola- ja matkailualan toimintaympäristön analyysit
    • Hyvän henkilöstöjohtamisen vaikutukset yrityksen menestykseen
    • Rekrytointi ja perehdyttäminen
    • Suorituksen johtaminen
    • Osaamisen johtaminen ja kehittäminen
    • Työhyvinvoinnin johtaminen
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opiskelija tietää keskeiset strategiakäsitteet ja strategiaprosessin vaiheet sekä hotelli-, ravintola- ja matkailualan toimintaympäristön erityispiirteet. Tunnistaa henkilöstöjohtamisen tärkeimmät prosessit. Tietää, mitkä ovat lähiesimiehen roolit ja tavoitteet strategiatyössä ja henkilöstöjohtamisessa. Osaa nimetä henkilöstön osallistamisen tapoja ja tilanteita.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Opiskelija osaa selittää sekä rationaalisen että osallistavan strategiaprosessin vaiheet ja periaatteet. Osaa soveltaa keskeisiä strategiakäsitteitä ja joitakin analyysimenetelmiä sekä tunnistaa toimintaympäristön trendejä ja muutoksia. Ymmärtää henkilöstön osallistamisen merkityksen strategiatyössä. Osaa selittää henkilöstöjohtamisen yhteyksiä liiketoimintastrategian toteutumiseen. Opiskelija pystyy antamaan kuvaavia esimerkkejä hyvästä henkilöstöjohtamisesta eri HR-prosesseissa.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Opiskelija osaa analysoida yrityksen toimintaympäristöä, arvioida erilaisia strategisia valintoja ja tehdä kehitysehdotuksia yrityksen strategioihin ja niiden toteuttamiseen. Osaa arvioida henkilöstöjohtamisen prosesseja ja käytäntöjä sekä niiden yhteensopivuutta ja tehdä perusteltuja kehitysehdotuksia. Osaa selittää eri näkökulmista käsin, millä edellytyksillä henkilöstöjohtaminen on strategista.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Lähiopetus
    Itsenäinen opiskelu
    Strategiatyön tentti
    Kehittämistehtävä ja siihen liittyvä henkilökohtainen palaute

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Kehusmaa, K. 2010. Strategiatyö: organisaation voimanlähde. Löytyy myös e-kirjana Haaga-Helian Finnan kautta.
    Viitala, R. 2021. Henkilöstöjohtaminen: Keskeiset käsitteet, toeriat ja trendit. Löytyy myös e-kirjana Haaga-Helian Finnan kautta.

    Työelämäyhteydet

    Vierailijaluennot alan yrityksistä. Opintojaksolla käydään lisäksi läpi alan yritysten strategiatyötä esimerkkien avulla ja toteutetaan kehittämistehtävä alan yritykselle.

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Tentin ajankohta ja kehittämistehtävän palautuspäivä sovitaan yhdessä opintojakson alussa.

    Opetuskieli

    Suomi

    Kansainvälisyys

    Opintojaksolla tutustutaan kansainvälisiin yritysesimerkkeihin.

    Ajoitus

    21.08.2023 - 15.12.2023

    Oppimistehtävät

    Strategiatyön tentti Henkilöstöjohtamisen kehittämistehtävä

    Ilmoittautumisaika

    12.06.2023 - 18.08.2023

    Aikataulu

    Lähikoulutuspäivät (Haagan kampus, Pajuniityntie 11)
    29.08.2023 09.00 - 13.45 A427
    19.09.2023 11.00 - 13.45 G315
    10.10.2023 11.00 - 13.45 G315
    10.11.2023 09.00 - 13.45 G307
    01.12.2023 09.00 - 13.45 G307

    Ryhmä
    • RHM31
    • BLENDED
    • CONTACT
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    Jos opintojakson osaaminen on hankittu esimerkiksi liikkeenjohdollisissa ja henkilöstöjohtamisen tehtävissä tai yrittäjänä, AHOT-suoritus sovitaan erikseen opettajan kanssa.

    Opettaja

    Meri Vehkaperä

    Paikkoja

    15 - 40

    Arviointitavat

    Tentti ja henkilöstöjohtamisen kehittämistehtävä, jotka arvioidaan käyttäen asteikkoa kiitettävä (5), erittäin hyvä (4), hyvä (3), tyydyttävä (2), välttävä (1), hylätty (0). Arviointikriteerit on esitetty asteikolla 1 - 3 - 5.

    Koulutus

    HOTRA Degree Programme in Hotel and Restaurant Management

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5