•   Law in the hospitality and tourism industry LAW2HA001-3024 17.01.2022-18.03.2022  5   (RH21SD, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Moduulin suoritettuaan opiskelija
    • hallitsee hotelli- ja ravintola-alaan sekä matkailuun liittyvät säännöstöt ja pakettimatkaehdot sekä osaa arvioida sopimusriskejä
    • osaa tuottaa verkkokauppaan toimialalle juridisesti relevanttia sisältöä
    • tuntee ja osaa soveltaa yritysten väliseen kaupankäyntiin liittyviä säännöksiä
    • hallitsee johdon työoikeudelliset velvoitteet
    • hallitsee tietosuojan periaatteet
    Sisältö
    • Hotelli- ja ravintola-alaa koskeva sääntely
    • Matkailua koskeva lainsäädäntö ja pakettimatkaehdot
    • Kuluttaja- ja liikekaupan erityispiirteet
    • Ennakoiva sopiminen ja sopimusriskien hallinta
    • Verkkokaupan ja -mainonnan erityissääntely, tietosuoja, immateriaali- ja tekijänoikeudet verkossa
    • Työsopimus ja siihen liittyvät työnantajavelvoitteet kuten palkat, TYEL, vuosilomat, perhevapaat, sairaslomat, työsuhteen päättämistoimenpiteet
    • Työaikasuojelu ja työsuojelu
    • Lakisääteiset työnantajavelvoitteet
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojakso arvioidaan käyttäen asteikkoa kiitettävä (5), erittäin hyvä (4), hyvä (3), tyydyttävä (2), välttävä (1), hylätty (0). Arviointikriteerit on esitetty asteikolla 1 - 3 - 5.
    Arvosana 1
    Opiskelija tunnistaa kuluttaja- ja liikekaupan juridiset erityispiirteet sekä työnantajan lakisääteiset velvollisuudet. Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa yksinkertaisia oikeustoimia. Opiskelija tuntee auttavasti juridisen tiedonhankinnan periaatteet.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Opiskelija hallitsee hotelli- ja ravintola-alaan sekä matkailuun ja verkkokauppaan liittyvät säännöstöt ja osaa perustella tekemänsä valinnat. Opiskelija tuntee työnantajavelvoitteet ja osaa tehdä työsopimuksen. Opiskelija hallitsee pääpiirteissään juridisen tiedonhankinnan periaatteet.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Opiskelija osaa itsenäisesti soveltaa alan lainsäädäntöä ja kehittää työskentelyään. Opiskelija pystyy itsenäisesti käyttämään juridisen tiedonhankinnan välineitä ja arvioimaan liiketoimiin liittyviä sopimusriskejä.

    Toteutustapa

    Lähiopetus

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    17.01.2022 - 18.03.2022

    Ilmoittautumisaika

    03.01.2022 - 14.01.2022

    Ryhmä
    • RH21SD
    • RH21SA
    • ONLINE
    Opettaja

    Pia Vapaavuori

    Paikkoja

    15 - 40

    Koulutusohjelma

    HOTRA Degree Programme in Hotel and Restaurant Management

    Arviointitavat

    H-5