•   Managing ICT Operations ICB007AS3A-3002 13.01.2025-14.03.2025  5   (ITB5PAICB1, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    - Ymmärtää liiketoimintayhteistyön merkityksen liiketoimintaa tukevan tietotekniikan johtamisessa ja kehittämisessä
    - Tunnistaa tietohallinnon ja sen johtamiseen liittyviä osa-alueita ja organisaation
    - Osaa tunnistaa IT-organisointiin liittyviä toimintamalleja, viitekehyksiä ja osaamista
    - Osaa hahmottaa tietotekniikkatoimintoja johdettavana resurssina eri organisaatioissa.
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Osallistuminen kurssille edellyttää opiskelijalta Haaga-Helian kurssien: ICB001IT1A, Johdanto liiketoimintalähtöiseen ICT:hen ja ICB001AS2A, Liiketoimintaprosessit, osaamista tai vastaavia tietoja.
    Sisältö
    - Tietohallintoon ja sen johtamiseen liittyvien käsitteiden opiskelua mm. organisaatio ja kompetenssit, hallinto, strategia, toimeenpano, valvonta ja tietohallinnon johtaminen.
    - Tietohallintojohtaminen, viitekehykset ja mallit yleisesti
    - Ajankohtaiset tutkimusartikkelit tai muu materiaali.
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opiskelija
    - tunnistaa yleisimmät tietohallinnon termistöä ja käsitteitä, viitekehyksiä ja teoriaa
    - tunnistaa tietohallintojohtamiseen liittyviä ajankohtaisia teemoja, aiheita, kotimaisia- ja kansainvälisiä artikkeleita ja tutkimuksia
    - ymmärtää it-prossien ja tietohallintojohtamisen merkityksen osana liiketoiminnan kehitystä
    - osaa määritellä keskeisiä tehtäviä ja tietää tyydyttävällä tasolla tietohallinnon merkityksen organisaatiossa
    - osaa toimia vastuullisesti ryhmässä.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Opiskelija edellisten lisäksi
    - on perustietämys tietohallinnosta ja sen johtamisesta liiketoiminnan tukena
    - ymmärtää tietohallinnon ja tietohallintojohtamisen yhteistyön merkityksen yrityksen liiketoiminnalle
    - tuntee tietohallinnon ja tietohallintojohtamisen yleisiä viitekehyksiä ja teoriaa sekä soveltaa niitä
    - tuntee tietotekniikan ja liiketoimintayhteistyön keskeisiä haasteita ja mahdollisuuksia
    - osaa tunnistaa tietohallinnon ja sen johtamiseen liittyviä it-prosesseja, toimintoja, keskeisiä tehtäviä
    - osaa rajata ja kuvata tietohallintojohtamisen tukena yleisesti käytettyjä menetelmiä ja viitekehyksiä
    - osaa soveltaa itsenäisesti valittuja välineitä ja menetelmiä.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Opiskelija edellisten lisäksi
    - omaa erinomaisen asiantuntemuksen tietohallinnosta ja sen johtamisesta, käsitteistä ja tietohallinnon organisoitumisesta liiketoiminnan tukena
    - ymmärtää laajasti tietohallinnon ja tietohallintojohtamisen yhteistyön merkityksen yrityksen liiketoiminnalle
    - tuntee tietohallinnon ja tietohallintojohtamisen yleisiä viitekehyksiä ja teoriaa sekä soveltaa niitä
    - tuntee laajasti tietohallintojohtamisen ja liiketoimintayhteistyön haasteet, mahdollisuudet ja kehityskohteet.
    - osaa käyttää ja soveltaa tietohallintoon ja tietohallintojohtamiseen liittyviä toimintoja, it-prosesseja ja keskeisiä tehtäviä
    - osaa erinomaisesti rajata, kuvata tietohallintojohtamisen tukena yleisesti käytettyjä viitekehyksiä, soveltaa teoriaa ja hyödyntää ajankohtaista asiantuntijamateriaalia.
    - osaa soveltaa itsenäisesti valittuja välineitä ja menetelmiä.
    - osaa laatia selkeän, perustellun suunnitelman ja ehdotuksen tietohallintojohtamisen laajassa kehittämistehtävässä
    - osaa perusteet erinomaisesti yrityksen / julkisen hallinnon tietohallintojohtamisen kokonaisuudesta.
    Lisätiedot
    Opintojaksojen contact-, online- ja blended-toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25 % , arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50 %, opintojakso hylätään. VIRTUAALI-kurssitoteutusta ei koske Haaga-Helian läsnäolosääntö.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    VIRTUAL, INSTRUCTED -kurssitoteutus keväällä 2025 ajalla 13.1. - 14.3.2025. Moodle avautuu opiskelijoille kurssin ensimmäisenä päivänä klo 16:00.
    Virtuaalikurssilla opiskelija opiskelee itsenäisesti Moodle-oppimisympäristössä tai valitun ryhmänsä kanssa suorittaen kurssin oppimistehtävät. Opiskelijan on pystyttävä itseohjautuvaan aikataulusuunnitteluun ja itsenäiseen oppimiseen ilman valvontaa virtuaalitoteutuksen aikana. Instructed-toteutuksessa opettaja ohjaa ja viestittää joitakin kertoja kurssin aikana Moodle-oppimisympäristön kautta.

    Kurssin hyväksytty suoritus sisältää pakollisia tehtäviä, jotka on suoritettava hyväksytysti annettujen palautuspäivämäärien mukaisesti. Tämän kurssin voi opiskelija suorittaa nopeasti omassa tahdissa, ja tällöin koko kurssi voidaan arvioida virtuaalikurssin aikana.

    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin: osallistuminen edellyttävät Haaga-Helian opintojakson "Johdanto liiketoimintalähtöiseen ICT:hen ICB001IT1A" sisällön hallintaa tai vastaavia tietoja.

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Opettajan osoittama kirjallisuus, artikkelit, muut digitaaliset materiaalit oppimisympäristössä sekä mahdolliset yritysvierailijaesitysten materiaalit, jotka tukevat opiskelijan oppimista.

    Työelämäyhteydet

    Tietohallintojohtamisen teemaa opiskellaan työelämälähtöisesti, kurssi sisältää case-harjoituksia. Virtuaalikurssilla opiskelijan on mahdollista osallistua yritysvierailijaluentoon, vapaaehtoinen osallistuminen.

    Toimipiste

    Pasilan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Laaja oppimistehtävä on kurssin pakollinen ja opiskelijan itsenäisesti suioritettava tehtävä. Hyväksytty suoritus vaaditaan koko kurssin hyväksyttyyn arvosanaan.

    Kurssin uusinta ajalla: 14.3 - 18.4.2025, jolloin kaikkien arvioitavaksi tarkoitettujen tehtävien pitää olla tallennettuna Moodlessa 18.4.2025 klo 10:00 mennessä. Tarkemmat tiedot on esitetty oppimisympäristössä.

    Opetuskieli

    Suomi

    Kansainvälisyys

    Kurssimateriaalit ovat sekä suomen- että englanninkielistä kirjallisuutta, esim. tutkimuksia tai artikkeita. Lisäksi opiskelija voi hyödyntää englanninkielistä kirjallisuutta tehtävävastauksissaan.

    Ajoitus

    13.01.2025 - 14.03.2025

    Oppimistehtävät

    Kurssitehtävät ovat Moodle-oppimisympäristössä, Opintojakson hyväksytty suoritus sisältää seuraavat osiot: 1) Orientaatio-ennakkotehtävä suoritetaan ensimmäisen kurssiviikon aikana, ja sen hyväksytty suoritus vaaditaan, jotta opiskelija voi jatkaa kurssin suoritusta. 2) Yleiset kurssitehtävät (40%) ja 3) Yksilö- tai ryhmätyönä tehtävä harjoitus (30%) ja 4) Laaja oppimistehtävä (30%) on yksilötehtävä. Opiskelija työskentelee ja opiskelee virtuaalikurssilla joko itsenäisesti tai valitsemassaan ryhmässä tietohallintojohtamiseen liittyvän haasteen (ryhmätyö) parissa. Opiskelija tekee itsearvioinnin ja/tai vertaisarvioinnin tehtäväksiannon mukaisesti. Opiskelija antaa osaamisestaan näyttöä tekemällä tehtävät aktiivisesti ja palauttamalla ne annetun kurssiaikataulun mukaisesti arvioitavaksi. Tehtäväsuoritukset opiskelija tekee itsenäisesti tai ryhmässä sekä valitsemillaan työvälineillä. Opiskelija sitoutuu laatimaan kaikki opintoihinsa liittyvät tekstit Haaga-Helian ohjeiden mukaisesti. Opiskelijan kirjoittamat tehtävävastaukset voidaan tarvittaessa tarkistaa plagioinnin esto-ohjelmalla.

    Ilmoittautumisaika

    02.01.2025 - 10.01.2025

    Aikataulu

    Virtuaalikurssin toteutus kevätlukukaudella 2025 ajalla 13.1. - 14.3.2025, jossa kurssin opettaja ja opiskelijat ovat yhteydessä vain tieto- ja viestintätekniikan välityksellä. Kurssitehtävät palautetaan arvioitavaksi toteutussuunnitelman mukaisen aikataulun mukaisesti, ja viimeistään 10.3.2025 klo 10:00 mennessä Moodleen. Myöhästyneitä tehtäviä ei arvioida eikä hyväksytä kurssiarviointiin mukaan.

    Ryhmä
    • ITB5PAICB1
    • VIRTUAL
    • INSTRUCTED
    • IT5PAICB1
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    Osaamisen tunnistaminen (OT). Mikäli opiskeljalla on tämän kurssin osaamistavoitteiden mukaista osaamista, hän voi hakea OT-suoritusta ohjeistuksen mukaisesti. Tee OT-pyyntö kurssin opettajalle ensimmäisen kurssiviikon perjantaihin klo 10:00 mennessä Moodle-ohjeistuksen mukaisesti. Tarvittaessa kysy lisäohjeistusta opettajalta sähköpostitse.

    Lue liisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

    Opettaja

    Anne-Maritta Talaslahti

    Paikkoja

    15 - 60

    Arviointitavat

    Kurssin arviointi asteikolla 0 - 5, jossa nolla on hylätty-arvosana. Myöhässä palautettuja tehtävävastauksia ei arvioida. Voit valita oman tavoitearvosanasi kurssille, eli jos tähtäät erinomaiseen tai hyvään kurssiarvosanaan, tee tehtävät ja pakolliset tehtävät ajallaan, ja palauta ne viimeistään 2 vkoa ennen kurssin loppua arvioitavaksi. Muutoin opiskelija tekee pakolliset tehtävät ja haluamansa muut hyväksytyn arvosanan tasoiset tehtävät, ja palauttaa ne ajallaan arvioitavaksi. Tarkemmat arviointitiedot oppimisalustalla.

    Virtuaalikurssin kokonaisarvosanaan ei vaikuta Haaga-Helian läsnäolo-sääntö.

    Arviointikriteerit on esitetty asteikolla 1 - 3 - 5:
    Arviointikriteeri - arvosana 1 (40%). Opiskelija osoittaa vähäistä tietämystä tietohallinnosta. Osaa määritellä joitakin keskeisiä tietohallinnon tehtäviä ja käsitteitä, sekä tietää tyydyttävällä tasolla tietohallinnon merkityksen organisaatiossa.

    Arviointikriteeri - arvosana 3 (70%). Opiskelija tietää ja osoittaa ymmärrystä asiantuntijatasoisesti tietohallintoon ja tietohallintojohtamiseen liittyvistä keskeisistä toiminnoista, tehtävistä, osaamisista, käsitteistä ja viitekehyksiä. Opiskelija tuntee tietohallinnon organisoinnin mahdollisuuksista liiketoiminnan tukena. Opiskelija tietää tietohallintojohtamisen merkityksen liiketoiminnalle ja julkishallinnon toimijoille. Opiskelija osoittaa tehtävävastauksissaan ymmärrystä tietohallintojohtamisen kokonaiskuvasta osana yrityksen tai julkishallinnon toimintaa.

    Arviointikriteeri - arvosana 5 (90%). Opiskelijalla on erinomainen asiantuntemus tietohallinnosta ja tietohallintojohtamisesta. Opiskelija osaa soveltaa erinomaisesti tietohallintoon ja tietohallintojohtamiseen liittyviä tehtäviä, tietää organisoinnista ja palveluista liiketoiminnan ja julkishallinnon tukena. Opiskelija osoittaa ymmärtävänsä erinomaisesti tietohallintojohtamisen merkityksen liiketoiminnalle ja julkishallinnon toimijoille. Opiskelijalla on menetelmätietämys yleisimmistä viitekehyksistä ja tietohallintojohtamisesta.

    Koulutus

    TRATI Business Information Technology

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    5.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5