Majoitus- ja ravintola-alan liiketoimintaympäristö (9 op)
Toteutuksen tunnus: HOT2RH006-3010
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 16.08.2021 - 20.08.2021
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 23.08.2021 - 17.12.2021
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 9 op
- Toimipiste
- Haagan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 40
- Koulutus
- HOTRA Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelma
- Opettajat
- Mirjami Willman
- Sami Rekola
- Thomas Kingelin
- Outi Rekola
- Ryhmät
-
RH21SARH21SA Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon ko., 2021 aloittaneet
-
CONTACTLähitoteutus
- Opintojakso
- HOT2RH006
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
Opintojakso alkaa 19.8.2019
Ruokatuotannon intensiiviviikko viikko 41. 8.00-16.00
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
Tämän opintojakson osaamistavoitteet voi saavuttaa seuraavilla tavoilla:
a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät päivätoteutuksessa.
b. Tentti ja/tai oppimistehtävä(t)
c. Omassa työssä oppiminen (opinnollistaminen)
Opintojaksoon sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.
Oppimateriaalit
Moodle-aineistot
Luennot
Luentojen materiaalit
Vierailijoiden luennot ja materiaalit
Lisälukemista:
Ruoanvalmistuksen käsikirja
Mykkänen, J. & Ursin, H. 2011. Tarjoilukirja. (myös vanhemmat painokset)
Food and Beverage Service, 9th Edition (myös vanhemmat painokset)
John Cousins, Dennis Lillicrap, Suzanne Weekes
Walker, J. (2017). Exploring the Hospitality Industry. Third edition. Pearson Education Limited: Harlow
https://haaga-helia.finna.fi/Search/Results?lookfor=978-1-292-10280-1&type=AllFields&dfApplied=1&limit=20
Jänkälä, S. (2019). Matkailun Toimialaraportti, TEM Toimialapalvelu
http://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handle/10024/161292/TEM_3_2019_Matkailun_toimialaraportti.pdf
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Lähiopetus ja tuntitehtävät
Ryhmätehtävät
Vierailut
Vierailevat luennoijat
Ruokatuotannon intensiiviviikko 41 viikolla
Työelämäyhteydet
Opintojakso sisältää tutustumista hotellien ja ravintoloiden eri tyyppeihin ja organisaatioihin, sekä keskeisiin toimijoihin ja partnereihin
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Keittiötentti viikolla 44
Matkailu- ja ravintolatentti viikolla 49
Uusintamahdollisuus yleisenä uusintatenttipäivänä kahden seuraavan periodin aikana
Toteutuksen valinnaiset oppimistavat
AHOT- tentti 26.8.2019.
Tenttiin ilmoittaudutaan toisella lähiopetuskerralla 21.8.2019
Oppimistehtävät
Keittiötehtävä (Liittyy keittiön intensiivitoteutukseen)
Vastuullisuusraportti (Vastuullisuusviikko)
Pareittain tehtävät tuntialustukset annettujen teemojen mukaan.
Pareittain suoritettava ajankohtaistehtävä (Median seuranta)
Tuntitehtävät
Hygieniapassi suoritetaan/hyväksiluetaan
Arviointitavat
Opintojakso arvioidaan käyttäen asteikkoa kiitettävä (5), erittäin hyvä (4), hyvä (3), tyydyttävä (2), välttävä (1), hylätty (0). Arviointikriteerit on esitetty asteikolla 1 - 3 - 5