Majoitus- ja ravintola-alan liiketoimintaympäristö (9 op)

Toteutuksen tunnus: HOT2RH006-3010

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
16.08.2021 - 20.08.2021
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
23.08.2021 - 17.12.2021
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
9 op
Toimipiste
Haagan toimipiste
Opetuskielet
suomi
Paikkoja
15 - 40
Koulutus
HOTRA Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelma
Opettajat
Mirjami Willman
Sami Rekola
Thomas Kingelin
Outi Rekola
Ryhmät
RH21SA
RH21SA Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon ko., 2021 aloittaneet
CONTACT
Lähitoteutus
Opintojakso
HOT2RH006

Arviointiasteikko

H-5

Aikataulu

Opintojakso alkaa 19.8.2019
Ruokatuotannon intensiiviviikko viikko 41. 8.00-16.00

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

Tämän opintojakson osaamistavoitteet voi saavuttaa seuraavilla tavoilla:

a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät päivätoteutuksessa.
b. Tentti ja/tai oppimistehtävä(t)
c. Omassa työssä oppiminen (opinnollistaminen)

Opintojaksoon sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.

Oppimateriaalit

Moodle-aineistot
Luennot
Luentojen materiaalit
Vierailijoiden luennot ja materiaalit
Lisälukemista:
Ruoanvalmistuksen käsikirja
Mykkänen, J. & Ursin, H. 2011. Tarjoilukirja. (myös vanhemmat painokset)
Food and Beverage Service, 9th Edition (myös vanhemmat painokset)
John Cousins, Dennis Lillicrap, Suzanne Weekes
Walker, J. (2017). Exploring the Hospitality Industry. Third edition. Pearson Education Limited: Harlow
https://haaga-helia.finna.fi/Search/Results?lookfor=978-1-292-10280-1&type=AllFields&dfApplied=1&limit=20
Jänkälä, S. (2019). Matkailun Toimialaraportti, TEM Toimialapalvelu
http://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handle/10024/161292/TEM_3_2019_Matkailun_toimialaraportti.pdf

Opetusmenetelmät ja ohjaus

Lähiopetus ja tuntitehtävät
Ryhmätehtävät
Vierailut
Vierailevat luennoijat
Ruokatuotannon intensiiviviikko 41 viikolla

Työelämäyhteydet

Opintojakso sisältää tutustumista hotellien ja ravintoloiden eri tyyppeihin ja organisaatioihin, sekä keskeisiin toimijoihin ja partnereihin

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Keittiötentti viikolla 44
Matkailu- ja ravintolatentti viikolla 49
Uusintamahdollisuus yleisenä uusintatenttipäivänä kahden seuraavan periodin aikana

Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

AHOT- tentti 26.8.2019.
Tenttiin ilmoittaudutaan toisella lähiopetuskerralla 21.8.2019

Oppimistehtävät

Keittiötehtävä (Liittyy keittiön intensiivitoteutukseen)
Vastuullisuusraportti (Vastuullisuusviikko)
Pareittain tehtävät tuntialustukset annettujen teemojen mukaan.
Pareittain suoritettava ajankohtaistehtävä (Median seuranta)
Tuntitehtävät
Hygieniapassi suoritetaan/hyväksiluetaan

Arviointitavat

Opintojakso arvioidaan käyttäen asteikkoa kiitettävä (5), erittäin hyvä (4), hyvä (3), tyydyttävä (2), välttävä (1), hylätty (0). Arviointikriteerit on esitetty asteikolla 1 - 3 - 5

Siirry alkuun