•   Managing dynamic service business HOT2RH005-3018 27.03.2023-19.05.2023  9   (RH20SA, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Opintojakson suoritettuaan opiskelija
    • osaa luoda uutta kokonaisvaltaista majoitus- ja ravintola-alan liiketoimintaa
    • osaa toimia strategialähtöisesti majoitus- ja ravintola-alan liiketoiminnan kehittäjänä ja uudistajana
    • osaa ennakoiden johtaa elämyksellistä palveluyritystä kansainvälisessä ja muuttuvassa toimintaympäristössä
    • osaa verkostoitua ja antaa oman panoksensa elinkeinon kehittämiseen
    • osaa arvioida liiketoiminnan toteuttamiskelpoisuutta ja kannattavuutta
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Suositellaan suoritettavaksi viimeisenä erikoistumisalaopinnoista.
    Sisältö
    • Strateginen liiketoimintaympäristö ja muutosprosessi
    • Alan uudet trendit, niiden analysointi ja soveltaminen
    • Uusien konseptien kehittäminen ja yrittäjyys
    • Verkostoituminen sisäisesti ja alalla
    • Dynaaminen hinnoittelu, kapasiteetin hallinta ja tuottojen johtaminen
    • Sähköisen liiketoiminnan työkalut ja jakelu- sekä mainekanavat
    • Tehokas sisäisten toimintojen kehittäminen ja johtaminen
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opiskelija: Tuntee kokonaisvaltaisesti majoitus- ja ravintola-alan liiketoiminnan, myös kansainvälisesti. Tuntee strategiat dynaamisen alan liiketoiminnan kehittämiseen. Tuntee verkostoitumisen merkityksen alan elinkeinon kehittämisessä. Tunnistaa eri menetelmät liiketoiminnan toteuttamiskelpoisuuden ja kannattavuuden arvioimiseen.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Opiskelija: Osaa toimia verkostossa uuden kansainvälisen liiketoiminnan strategialähtöisessä kehittämisessä. Ymmärtää ja osaa analysoida eri menetelmiä liiketoiminnan toteuttamiskelpoisuuden ja kannattavuuden arvioimiseen.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Opiskelija: Osaa toimia verkostossa, ennakoida ja strategialähtöisesti luoda uutta majoitus- ja ravintola-alan liiketoimintaa. Osaa arvioida liiketoiminnan toteuttamiskelpoisuutta ja kannattavuutta.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Kullakin viikolla erilainen teema, jota opiskellaan vuorovaikutteisilla luennoilla. Lisäksi Cesim-pelin pelaaminen koko kurssin ajan.

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Ei varsinaista kurssikirjaa. Suositeltavaa luettavaa esimerkiksi Fundamentals of Strategy (Johnson, Whittington, Scholes 2012 tai uudempi) tai Exploring Strategy (Johnson, Whittington, Scholes, Pyle 2011 tai uudempi).

    Työelämäyhteydet

    Opetuksessa käytetään case-esimerkkejä työelämästä. Lisäksi torstaisin vieraita elinkeinoelämästä.

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Ei tenttiä.

    Opetuskieli

    Suomi

    Kansainvälisyys

    Kansainväliset case-esimerkit. Osa materiaalista ja tehtäväympäristöistä on englanniksi.

    Ajoitus

    27.03.2023 - 19.05.2023

    Oppimistehtävät

    Opintojakson arvosana muodostuu erillisistä tehtävistä, joissa opiskelijalla on valinnanvaraa mitä tehtäviä suorittaa. Osa isompia kokonaisuuksia, osa pienempiä. Tarkemmat tiedot opintojakson aloitusviikolla.

    Ilmoittautumisaika

    02.01.2023 - 24.03.2023

    Aikataulu

    Lähiopetuspäivät Haagassa tiistaisin (ryhmä 3017), keskiviikkoisin (ryhmä 3018) ja torstaisin molemmat ryhmät yhdessä (3017&3108).

    Ryhmä
    • RH20SA
    • RH20SB
    • RH20SD
    • CONTACT
    Opettaja

    Pekka Lampi, Anna-Liisa Aarti, Terhi Oksanen-Alén

    Paikkoja

    15 - 40

    Koulutus

    HOTRA Degree Programme in Hotel and Restaurant Management

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5