•   Managing dynamic service business HOT2RH005-3014 28.03.2022-20.05.2022  9   (RH19SA, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Opintojakson suoritettuaan opiskelija
    • osaa luoda uutta kokonaisvaltaista majoitus- ja ravintola-alan liiketoimintaa
    • osaa toimia strategialähtöisesti majoitus- ja ravintola-alan liiketoiminnan kehittäjänä ja uudistajana
    • osaa ennakoiden johtaa elämyksellistä palveluyritystä kansainvälisessä ja muuttuvassa toimintaympäristössä
    • osaa verkostoitua ja antaa oman panoksensa elinkeinon kehittämiseen
    • osaa arvioida liiketoiminnan toteuttamiskelpoisuutta ja kannattavuutta
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Suositellaan suoritettavaksi viimeisenä erikoistumisalaopinnoista.
    Sisältö
    • Strateginen liiketoimintaympäristö ja muutosprosessi
    • Alan uudet trendit, niiden analysointi ja soveltaminen
    • Uusien konseptien kehittäminen ja yrittäjyys
    • Verkostoituminen sisäisesti ja alalla
    • Dynaaminen hinnoittelu, kapasiteetin hallinta ja tuottojen johtaminen
    • Sähköisen liiketoiminnan työkalut ja jakelu- sekä mainekanavat
    • Tehokas sisäisten toimintojen kehittäminen ja johtaminen
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opiskelija: Tuntee kokonaisvaltaisesti majoitus- ja ravintola-alan liiketoiminnan, myös kansainvälisesti. Tuntee strategiat dynaamisen alan liiketoiminnan kehittämiseen. Tuntee verkostoitumisen merkityksen alan elinkeinon kehittämisessä. Tunnistaa eri menetelmät liiketoiminnan toteuttamiskelpoisuuden ja kannattavuuden arvioimiseen.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Opiskelija: Osaa toimia verkostossa uuden kansainvälisen liiketoiminnan strategialähtöisessä kehittämisessä. Ymmärtää ja osaa analysoida eri menetelmiä liiketoiminnan toteuttamiskelpoisuuden ja kannattavuuden arvioimiseen.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Opiskelija: Osaa toimia verkostossa, ennakoida ja strategialähtöisesti luoda uutta majoitus- ja ravintola-alan liiketoimintaa. Osaa arvioida liiketoiminnan toteuttamiskelpoisuutta ja kannattavuutta.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Kullakin viikolla erilainen teema, jota opiskellaan vuorovaikutteisilla luennoilla tiistaisin. Myös tehtäväpalaute ohjaa opiskelijaa. Torstain tunneilla vierailijaluentoja.

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Ei varsinaista kurssikirjaa. Suositeltavaa luettavaa esimerkiksi Fundamentals of Strategy (Johnson, Whittington, Scholes 2012 tai uudempi) tai Exploring Strategy (Johnson, Whittington, Scholes, Pyle 2011 tai uudempi).

    Toteutustapa

    Lähiopetus

    Työelämäyhteydet

    Opetuksessa käytetään case-esimerkkejä työelämästä. Lisäksi torstaisin vieraita elinkeinoelämästä.

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Ei tenttiä.

    Opetuskieli

    Suomi

    Kansainvälisyys

    Kansainväliset case-esimerkit. Osa materiaalista ja tehtäväympäristöistä on englanniksi.

    Ajoitus

    28.03.2022 - 20.05.2022

    Oppimistehtävät

    Opintojakson arvosana muodostuu erillisistä tehtävistä, joissa opiskelijalla on valinnanvaraa mitä tehtäviä suorittaa. Osa isompia kokonaisuuksia, osa pienempiä. Tarkemmat tiedot opintojakson aloitusviikolla.

    Ilmoittautumisaika

    03.01.2022 - 25.03.2022

    Aikataulu

    Lähiopetuspäivät Haagassa tiistaisin klo 9-15.45 ja torstaisin (torstait yhdessä toteutuksen 3013 kanssa) klo 11-13.45.

    Mikäli opiskelija osallistuu kurssin erityisviikon tehtävään, nämä tunnit ovat 26.-28.4. Tällöin tunnit ovat kaikilla ti-to klo 9-16. Työskentely on tuolloin intensiivistä, joten aikaa työskentelylle kannattaa varata myös iltaisin.

    Ryhmä
    • RH19SA
    • RH19SB
    • RH19SD
    • CONTACT
    Opettaja

    Sonja Haaksluoto, Anna-Liisa Aarti, Terhi Oksanen-Alén

    Paikkoja

    15 - 40

    Koulutusohjelma

    HOTRA Degree Programme in Hotel and Restaurant Management

    Arviointitavat

    H-5