•   Food Experience Project HOS013AS2A-3001 15.01.2024-15.03.2024  5   (RR4HA1, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa: Suunnitella ja toteuttaa ruokaelämys-projektin, Toimia sidosryhmien kanssa yhteistyössä, Soveltaa elämysteorioita ja elämyksellisyyttä tukevia teknologioita ruokaelämyksiä luodessa, Arvioida estetiikan merkitystä ruoka- ja ravintolapalveluissa, Valita ruokatuotteelle soveltuvat juomat
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Opintojakso on tarkoitettu Keittiömestari -suuntautumisen valinneille opiskelijoille.
    Sisältö
    Opintojakson sisältöjä ovat: Ruokaelämys-projektin suunnittelu ja toteuttaminen, Elämysteoriat ja estetiikka, Elämyksellisyyttä tukevat teknologiat, Ruoan ja juoman yhdistäminen, Elämystuotteiden kaupallistaminen.
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Suunnitella ja toteuttaa ruokaelämys-projektin. Opiskelija osaa laatia projektisuunnitelman ruokaelämys-projektin toteutusta varten. Osaa huomioida sidosryhmät, elämysteoriat ja elämyksellisyyden elementit projektin toteutuksessa. Ymmärtää ruoka- ja juomatuotteen valintaan vaikuttavat tekijät. Tunnistaa toteutuksen kehityskohteet.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Suunnitella ja menestyksekkäästi toteuttaa ruokaelämys-projektin. Opiskelija osaa laatia kattavan projektisuunnitelman ruokaelämys-projektin toteutusta varten. Osaa soveltaa elämysteorioita sekä elämyksellisyyden ja estetiikan elementtejä projektin toteutuksessa sidosryhmät huomioiden. Osaa valita ruokaelämystä tukevat ruoka- ja juomatuotteet. Osaa arvioida toteutuksen kehityskohteita liiketoiminnan ja vastuullisuuden näkökulmasta.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Osaa suunnitella ja johtaa menestyksekkään ruokaelämys-projektin. Opiskelija osaa laatia perusteellisen projektisuunnitelman ja kehittää toimintaa ruokaelämys-projektin aikana. Osaa kriittisesti arvioida toteutuksen kehityskohteita liiketoiminnan ja vastuullisuuden näkökulmasta ja esittää kehitysideoita. Osaa soveltaa ja arvioida elämysteorioita sekä elämyksellisyyden ja estetiikan elementtejä projektin toteutuksessa sidosryhmät huomioiden

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Lähiopetus ja opintojaksoon liittyvät oppimistehtävät

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Pine, B. J. & Gilmore, J. H. 2011. The experience economy. Updated edition. Boston (MA): Harvard Business Review Press.

    Työelämäyhteydet

    Opintojakso sisältää mahdollisten sidosryhmien tai yhteistyökumppanien vierailuja

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Tentti 30.1.2024

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    15.01.2024 - 15.03.2024

    Oppimistehtävät

    Tentti 25 % painotus kokonaisarvosanaan (Yksilötehtävä) Ruokaelämys -projektisuunnitelma 20 % painotus kokonaisarvosanaan (Ryhmätehtävä) Ruokaelämyksen toteutus, raportointi ja esittäminen 55 % painotus kokonaisarvosanaan (Ryhmätehtävä)

    Ilmoittautumisaika

    02.01.2024 - 12.01.2024

    Aikataulu

    Opetus lukujärjestyksen mukaisesti tiistaisin 8.30-14.00

    Ryhmä
    • RR4HA1
    • CONTACT
    Opettaja

    Jari Karjalainen, Outi Rekola, Sakari Ketolainen

    Paikkoja

    15 - 40

    Koulutus

    RESRU Culinary Management

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5