•   Restaurant Pop-Up HOS012AS2A-3003 21.08.2023-15.12.2023  5   (CONTACT, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa: Suunnitella ja toteuttaa ravintola pop-up –projektin sekä arvioida sen onnistumista, Laatia projektille soveltuvan suunnitelman ja viedä sen käytäntöön, Soveltaa kannattavuuslaskentaa ravintolatoiminnassa, Kehittää liikeideaan sopivia ruoka- ja juomatuotteita, Tehdä markkinointisuunnitelman ja toteuttaa sen
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Opintojakso on tarkoitettu Keittiömestari -suuntautumisen valinneille opiskelijoille. Toteutussuunnitelma on hyväksytettävä kurssin vastuuopettajalla.
    Sisältö
    Opintojakson sisältöjä ovat: Pop-up ravintolan suunnittelu, toteuttaminen ja onnistumisen arviointi, Projekti- ja markkinointisuunnitelman laatiminen, Annos- ja menusuunnittelu, Liiketoimintaan liittyvät kannattavuuslaskelmat
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Opiskelija osaa laatia projektisuunnitelman pop-up ravintolatoteutusta varten. Osaa huomioida asiakasymmärrystä, kannattavuutta, ammattikeittiöprosesseja sekä työturvallisuutta koskevat elementit toteutuksessa. Tunnistaa toteutuksen kehityskohteet.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Opiskelija osaa laatia projektisuunnitelman pop-up ravintolatoteutusta varten. Hyödyntää asiakasymmärrystä, kannattavuutta, ammattikeittiöprosesseja sekä työturvallisuutta koskevat elementit toteutuksessa. Osaa arvioida toteutuksen kehityskohteita liiketoiminnan ja vastuullisuuden näkökulmasta.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Opiskelija osaa laatia projektisuunnitelman ja kehittää suunnitelmaa pop-up ravintolaprojektin aikana. Analysoi ja hyödyntää asiakasymmärrystä, kannattavuutta, ammattikeittiöprosesseja sekä työturvallisuutta koskevat elementit toteutuksessa. Osaa arvioida oppimista sekä toteutuksen kehityskohteita liiketoiminnan ja vastuullisuuden näkökulmasta.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Lähiopetus teorialuokassa ja opetuskeittiössä
    Projektimainen oppiminen
    Ryhmäprosess

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Moodlesivuilla olevat materiaalit


    Täydentävänä materiaalina
    Ruoanvalmistuksen käsikirja. (Lehtinen, Peltonen, Talvinen)
    Kokin käsikirja
    Modernist cuisine

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    21.08.2023 - 15.12.2023

    Oppimistehtävät

    Ryhmäprosessin suunnittelu Pop up -projektin suunnittelu ja käytännön toteutus Toteutuksen raportointi Toteutuksen arvioint

    Ilmoittautumisaika

    12.06.2023 - 18.08.2023

    Aikataulu

    28.8. G316 klo 11.00-13.45

    Pop up teoria

    Annos- ja menusuunnittelu

    Projektinhallinta, tiimityöskentely

    Projektin asettaminen: Toimeksianto



    25.9. G316 klo 11.00-13.45

    Pop up työpaja



    24.10. Opetuskeittiö/G315 14.00-16.45

    Tuotetestaus



    6.11. Opetuskeittiö klo 8.00-14.00

    Pop up toteutus kampuksella

    Oman oppimisen ja osaamisen arviointi

    Ryhmä
    • CONTACT
    • RRB2HA1
    • BLENDED
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    Jos sinulla on jo opintojakson osaamistavoitteiden mukaista osaamista, voit näyttää osaamisesi ennen opintojakson alkua.

    Vaihe 1: Perehdy opintojakson opintojaksokuvauksessa määriteltyihin osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin ja peilaa omaa osaamistasi suhteessa niihin. Kirjoita lyhyt analyysi omasta osaamisestasi esim. word-tiedostoon (Max 2 sivua). Lähetä tiedosto sähköpostitse opintojakson opettajille

    Vaihe 2: Osaamista ohjaava opettaja sopii kanssasi toimintamallin näyttötehtävistä ja näyttötilaisuudesta.


    Work&Study:

    Vaihe 1: Tutustu Work & Study-ohjeisiin huolellisesti ja varmista, että olet ymmärtänyt mitä opinnollistaminen tarkoittaa. (Mikäli jo osaat asian, kyse ei ole opinnollistamisesta vaan aiemmin hankitun osaamisen näyttämisestä)

    Vaihe 2: Tutustu suuntautumisesi opintojaksokuvauksiin ja vertaa osaamistavoitteita omaan osaamiseesi. Pohdi löytyykö tutkinnostasi opintojaksoja, joiden osaamistavoitteet voit saavuttaa työssäsi lähitulevaisuudessa?

    Vaihe 3: Sovi työpaikallasi opinnollistamisesta.

    Vaihe 4: Avaa Work & Study -hakemuslomake ja täytä se huolellisesti. Huom! Lomakkeessa sinun tulee osata kuvata omaa osaamistasi suhteessa opinnollistettavan opintojakson/moduulin tai muun kokonaisuuden osaamistavoitteisiin.

    Vaihe 5: Kun olet lähettänyt lomakkeen, on Work & Study –ohjaajasi tai osaamista ohjaava opettaja sinuun yhteydessä. Hänen kanssaan sovitte tapaamisen ja teette tarkemman opinnollistamissuunnitelman.

    https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

    Opettaja

    Jari Karjalainen, Sakari Ketolainen

    Paikkoja

    15 - 40

    Koulutus

    RESRU Culinary Management

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5