•   Accommodation and Restaurant Business Environment HOS006AS2A-3001 16.01.2023-19.05.2023  5   (REB2HA1, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Tunnistaa majoitus- ja ravintola-alan liiketoiminnan ja liiketoimintaympäristön (toimijat, liikeideat ja tunnusluvut). Osaa käyttää majoitus- ja ravintola-alan käsitteitä, tilastoja ja tuntee alan lainalaisuuksia. Ymmärtää vastuulliset toimintamallit majoitus- ja ravintola-alalla.
    Ymmärtää palvelutarjonnan ja erilaisten toimintamallien merkityksen, sekä osaa analysoida asiakkaan ostokäyttämistä.
    Osaa majoitus- ja ravintola-alan keskeisen lainsäädännön velvoitteineen sekä hotelli- ja ravintola-alalla sovellettavan yleissitovan työehtosopimuksen keskeisen sisällön ja osaa laatia työvuorolistan. Osaa keskeiset tietosuojaan liittyvät säännöt.
    Sisältö
    Majoitus- ja ravintola-alan eri toimijat, verkostot, liikeideat ja tunnusluvut. Majoitus- ja ravintola-alan käsitteet, määritelmät ja tilastot. Vastuullisuus osana liiketoimintaa. Palvelutarjoajat ja toimintamallit. Asiakkaan ostokäyttäytyminen. Alan keskeinen lainsäädäntö, tietosuoja ja työehtosopimus. Turvallisuus majoitus- ravitsemis- ja matkailualalla.
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Tunnistaa majoitus- ja ravintola-alan liiketoiminnan ja liiketoimintaympäristön. Tunnistaa majoitus- ja ravintola-alan käsitteitä, tilastoja ja tuntee alan lainalaisuuksia. Tunnistaa pääpiirteet hotelli- ja ravintola-alan keskeisestä lainsäädännöstä, tietosuojasäännöistä sekä alalla sovellettavan yleissitovan työehtosopimuksen pääsisällön. Hahmottaa vastuullisuuden tärkeyden osana liiketoimintaa, sekä asiakkaan ostokäyttäytymisen.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Ymmärtää majoitus- ja ravintola-alan liiketoiminnan ja liiketoimintaympäristön toimintamalleja. Tunnistaa ja osaa hyödyntää majoitus- ja ravintola-alan käsitteitä, tilastoja ja tuntee alan lainalaisuuksia. Osaa hotelli- ja ravintola-alan sekä tietosuojaan liittyvän lainsäädännön keskeiset velvoitteet, tunnistaa toimialan tyypillisiä oikeudellisia kysymyksiä sekä osaa soveltaa sopivia oikeuslähteitä toimialan yksinkertaisiin perustilanteisiin. Opiskelija hallitsee alalla sovellettavan yleissitovan työehtosopimuksen keskeisen sisällön ja osaa laatia yksinkertaisen työvuorolistan. Ymmärtää vastuullisuuden tärkeyden osana liiketoimintaa, sekä ymmärtää asiakkaan ostokäyttäytymisen.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Arvioi ja analysoi majoitus- ja ravintola-alan liiketoiminnan ja liiketoimintaympäristön toimintamalleja. Osaa käyttää majoitus- ja ravintola-alan käsitteitä, analysoida tilastoja ja soveltaa alan lainalaisuuksia vastuullisesti. Osaa perustellen soveltaa hotelli- ja ravintola-alan toimintaympäristöön sekä tietosuojaan liittyvää lainsäädäntöä toimialan yritysten tavanomaisiin tilanteisiin. Osaa monipuolisesti hyödyntää alalla sovellettavan yleissitovan työehtosopimuksen määräyksiä työsuhteisiin ja laatia toimialan tarpeet monipuolisesti huomioivan työvuorolistan. Osaa analysoida asiakkaan ostokäyttäytymistä, sekä vastuullisuutta osana liiketoimintaa.

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    16.01.2023 - 19.05.2023

    Ilmoittautumisaika

    02.01.2023 - 13.01.2023

    Ryhmä
    • REB2HA1
    • BLENDED
    Opettaja

    Anna-Liisa Aarti, Pia Vapaavuori

    Paikkoja

    15 - 40

    Koulutus

    RESTO Hospitality and Tourism Management

    Arviointiasteikko

    H-5