•   Sustainable Foodservice Business HOS001RR1A-3003 21.08.2023-13.10.2023  5   (RR1HA1, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa: Kuvailla ja arvioida vastuullisuuden osa-alueita ja käsitteitä, Kuvailla vastuullisen ruokaketjun toimintaa, Tunnistaa toimialan rakenteita, Hallitsee ammattikeittiön turvalliset toimintatavat
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Ei edeltävyysvaatimuksia
    Sisältö
    Opintojakson sisältöjä ovat: Vastuullisuuden osa-alueet ja käsitteet, Vastuullinen ruokaketju, Ruokapalvelut elämystaloudessa ja toimialan rakenteet, Ammattikeittiön työturvallisuus ja käytänteet. Turvallisuus majoitus- ravitsemis- ja matkailualalla.
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

    Opiskelija osaa kuvailla vastuullisuuden osa-alueita ja ruokapalveluiden toimintaa. Tunnistaa turvallisuuteen ja vastuullisiin valintoihin vaikuttavia tekijöitä ruokapalveluissa. Tunnistaa ruokapalveluiden eri toimintaympäristöjä. Osaa toimia turvallisesti ammattikeittiössä.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Osaa soveltaa vastuullisia toimintatapoja työskentelyssään. Osaa kuvailla ruokapalveluiden eroja eri toimintaympäristöissä. Osaa tunnistaa työturvallisuusriskejä ammattikeittiössä ja ennaltaehkäistä niitä.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Osaa soveltaa vastuullisia toimintatapoja liiketoiminnassa. Osaa arvioida toimialan rakenteita ja ruokapalveluiden vastuullisuutta. Hallitsee turvallisen työskentelyn ammattikeittiössä ja pystyy ohjaamaan myös muita. Osaa arvioida ruokaturvallisuuteen vaikuttavia tekijöitä.
    Lisätiedot
    Syksystä 2024 lähtien opintojaksoon tehtiin nimenmuutos. Uusi opintojakso on HOS004RR1A Ruokapalvelut elämystaloudessa.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Tämä opintojakso kuuluu ruokatuotannon johtaminen -koulutuksen tutkinnon avainosaamisiin.

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus Moodlessa.

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Avautuu: torstaina 21. syyskuutata 2023, 11.00
    Tentin tekemiseen saat opettajalta salasanan.

    Sinulla on 2 h aikaa tehdä tentti.

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    21.08.2023 - 13.10.2023

    Oppimistehtävät

    Kaikki allaolevat opintojaksoon sisältyvät tehtävät on suoritettava hyväksytysti. Yritysvierailuilla on pakollinen läsnäolo. 1. Orientointitehtävä H/T 2. Mediaseuranta H/T 3. Yritysvierailut 3 kpl H/T 4. Elintarvikepienteollisuus-tehtävä 10 p. Hyväksymisraja 4 p. 5. Tentti 30 p. Hyväksymisraja 12 p. 6. Opintojaksotehtävä 60 p. Hyväksymisraja 24 p 7. Opintojaksotehtävän vertaisarviointi H/T

    Ilmoittautumisaika

    14.08.2023 - 18.08.2023

    Aikataulu

    AIKATAULU, muutokset mahdollisia

    to 24.8. 11.15–13.45
    Tutustuminen, ryhmäytyminen,opintojakson ja tehtävien esittely. Raportointi HHssa.

    pe 25.8. 8.30–10.45
    Elintarviketurvallisuus ja omavalvonta

    to 31.8. 11.15–13.45
    Opintojaksotehtävän esittely, orientointitehtävä. Keittiökierros.

    pe 1.9. 8.30–10.45
    Toimintaympäristö

    to 7.9. 11.15–13.45
    Työturvallisuus

    pe 8.9. 9.00–10.45
    Opintojaksotehtävän välipalaute

    to 14.9. 11.15–13.45
    Vastuullisuuden osa-alueet ja käsitteet

    pe 15.9. 9.00–12.00
    Yritysvierailu - GreenCity Farm - mahdollisuus lounaaseen

    to 21.9. 11.15–13.45
    Elintarvikehygienia, vastuullisuus ja turvallisuus tentti

    pe 22.9. 10.00-13.00
    Yritysvierailu Viking Line Katajanokka, MS Gabriella

    to 28.9. 11.15–13.45
    Opintojaksotehtävän harjoitusesitykset

    pe 29.9. 9.00–11.00
    Yritysvierailu Foodcamp Finland

    to 5.10. 11.15–13.45
    Opintojaksotehtävän esitykset

    pe 6.10. 8.30–10.45
    Opintojaksotehtävän esitykset

    to 12.10. 11.15–13.45
    Opintojaksotehtävän raportin tekemiseen varattua aikaa - ei kontaktiopetusta

    pe 13.10. 8.30–10.45
    Yhteinen aamiainen, yhdessä kokkaillen. Kurssipalaute ja opintojakson yhteenveto.

    Ryhmä
    • RR1HA1
    • CONTACT
    Opettaja

    Mirjami Willman, Ville Parkkinen

    Paikkoja

    15 - 40

    Arviointitavat

    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opiskelija osaa kuvailla vastuullisuuden osa-alueita ja ruokapalveluiden toimintaa. Tunnistaa turvallisuuteen ja vastuullisiin valintoihin vaikuttavia tekijöitä ruokapalveluissa. Tunnistaa ruokapalveluiden eri toimintaympäristöjä. Osaa toimia turvallisesti ammattikeittiössä.

    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Osaa soveltaa vastuullisia toimintatapoja työskentelyssään. Osaa kuvailla ruokapalveluiden eroja eri toimintaympäristöissä. Osaa tunnistaa työturvallisuusriskejä ammattikeittiössä ja ennaltaehkäistä niitä.

    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Osaa soveltaa vastuullisia toimintatapoja liiketoiminnassa. Osaa arvioida toimialan rakenteita ja ruokapalveluiden vastuullisuutta. Hallitsee turvallisen työskentelyn ammattikeittiössä ja pystyy ohjaamaan myös muita. Osaa arvioida ruokaturvallisuuteen vaikuttavia tekijöitä.

    Koulutus

    RESRU Culinary Management

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5