•   Food production processes FPR3RR008-3008 24.10.2022-16.12.2022  9   (RR21SE, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    • hallitsee tuotanto- ja palveluprosessit ammattikeittiössä
    • osaa soveltaa laadun ja vastuullisuuden periaatteita omaan työhönsä
    • osaa kannattavan toiminnan periaatteet
    • hallitsee osto- ja logistiikkatoimintoja
    • osaa kehittää ruokatuotteita ateriatasolla
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Suositellaan suoritettavaksi opintojakson Raaka-aineet ja ravitsemus (9 op) jälkeen.
    Sisältö
    • Ruokatuotannon ydinprosessit sekä Ravintolan myyntiprosessi
    • Ostot ja logistiikka, Laitehankintojen perusteet sekä soveltava laskenta (kannattavuus)
    • Työturvallisuus (esimiesrooli)
    • Laatukäsitteistö
    • TES ja työvuorolistasuunnittelu
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Opiskelija tunnistaa alan TES:n pääperiaatteet, hallitsee tuotanto- ja palveluprosessien periaatteet ammattikeittiössä, osaa arvioida keittiön toimintaa Oiva-järjestelmän mukaisesti ja osaa nimetä alalle merkittäviä kansallisia laatujärjestelmiä. Opiskelija tuntee opintojakson sisältöihin liittyvän teorian käytännön näkökulmasta ja osoittaa sen.
    Arviointikriteeri - arvosana 3
    Opiskelija osaa hyödyntää tuotanto- ja palveluprosesseja ruokatuotteiden suunnittelussa ja toteutuksessa, laatia omavalvontasuunnitelman HACCP:n mukaisesti ja suunnitella TES:n mukaisen työvuorolistan.
    Arviointikriteeri - arvosana 5
    Opiskelija osaa soveltaa tuotanto- ja palveluprosesseja kannattavan ruokatuotteen suunnittelussa ja toteutuksessa, kehittää keittiön toimintaa ja ruokatuotteita vastuullisesti ja hyödyntää osto- ja logistiikkatoimintoja työskentelyssään.
    Lisätiedot
    Opinnollistamistehtävät laaditaan yhteistyössä opintojakson vastuuopettajien kanssa.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Luennot ja tuntitehtävät lähiopetuksessa
    Käytännön harjoitukset opetuskeittiössä
    Opintojaksotehtävän tekeminen ryhmissä

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Opintojakson Moodle-sivujen materiaalit

    Työelämäyhteydet

    Opintojaksolla tehdään tuntitehtävä yrityksen toimeksiantona

    Toimipiste

    Haagan toimipiste

    Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

    Tentti laadusta ja ruokatuotannon prosesseista

    Uusinta yleisenä tenttipäivänä keväällä

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    24.10.2022 - 16.12.2022

    Oppimistehtävät

    Laatu (yksilö) 15 % Työvuorolista (yksilö) 15 % Prosessit tentti 1 (yksilö) 30 % Opintojaksotehtävä (ryhmä) 40 % Tuntitehtävä 1 (Ryhmä) Hyväksytty/Hylätty Tuntitehtävä 2 (Ryhmä) Hyväksytty/Hylätty Tuntitehtävä 3 (Ryhmä) Hyväksytty/Hylätty Caffelitoteutus (Ryhmä) Hyväksytty/Hylätty Bankettitehtävä (Ryhmä) Hyväksytty/Hylätty Kaikki arvioitavat osa-alueet pitää suorittaa hyväksytysti

    Ilmoittautumisaika

    13.06.2022 - 21.10.2022

    Aikataulu

    Opetus tiistaisin tai keskiviikkoisin klo 8.00-13.45 (Riippuu ryhmästä)
    sekä torstaisin klo 8.00-10.45

    Opintojakson ensimmäiset opetuskerrat viikolla 43

    Ryhmä
    • RR21SE
    • CONTACT
    Opettaja

    Heikki Ursin, Jari Karjalainen, Sakari Ketolainen, Mirjami Willman

    Paikkoja

    15 - 25

    Koulutus

    RUOKAT Degree Programme in Culinary Management

    T&K-osuus

    0.00 op

    Virtuaaliosuus

    0.00 op

    Arviointiasteikko

    H-5